dagbog – cecilie – 2017 – 1

2012-1

2012-2

2013-1

2013-2

2014-1

2014-2

2015-1

2015-2

2016-1

2016-2

02-01-2017: Så er børnehaven startet op igen efter nytår og der var styr gensynsglæde for langt de fleste. Cecilie havde i hvert fald efterspurgt sine venner og i løbet af ferien sagt: “Jeg savner mine venner Maya og Oliver, og jeg er sikker på at de også savner mig”. Formiddagen på stuen har været stille og rolig, men allerede torsdag starter sneglene (årgang 2012) op igen med et musikforløb.

03-01-2017: Alle snegle (årgang 2012) har været samlet på Radisestuen i dag, hvor der blev hygget med leg, spil og tegneaktiviteter.

04-01-2017: Radisestuen fik besøg af de ældste vuggestuebørn i dag. Der blev spillet spil, tegnet, bygget togbane, klædt ud og ikke mindst klippet.

05-01-2017: I dag var årets første musik session med sneglene (årgang 2012) og det var både sjovt og hyggeligt. Der var fuld gas og skrål over børnene. Der blev sunget mange kendte og en enkelt ny sang. Der blev også danset og spillet på mange forskellige instrumenter. Alle børn var dygtige og motiverede.

09-01-2017: Radiserne legede i hele huset i dag, da Basserne ikke var hjemme. Der blev lavet papirfly og bygget kæmpe togbane. Og så tegnede alle børnene en tegning til Hjalte, som blev 3 år i går.

12-01-2017: I dag har sneglebørnene (årgang 2012) samlet til musik – de har sunget, danset og lavet rim og remser.

15-01-2017: Efter en dag, hvor pigerne har været gode venner, en gåtur i skoven og nogle timers leg hos oldemor, spurgte Cecilie og Camilla om lov til at sove sammen. Først forsøgte vi at lægge dem begge i Camillas seng, men Camilla kunne ikke helt forholde sig i ro. Så fik de lov til begge at ligge i Cecilies seng, men dér kunne de slet ikke finde plads til dem begge, så til sidst endte det med at vi rykkede Camillas madras ind under Cecilies seng. Der var nu gået omkring en halv time og herefter lå Camilla og underholdte i godt en time. Men da de først sov, var der ingen problemer med at sove på samme værelse og selv om den ene hostede eller skulle tisse, vækkede det ikke den anden, så alt i alt var det en succes.

17-01-2017: I dag fik pigerne endnu engang lov at sove sammen på Cecilies værelse og da de begge var meget trætte, gik det også noget hurtigere med at få dem til at falde i søvn.

30-01-2017: Cecilie til pædagogerne i børnehaven: “Jeg glæder mig helt vildt til jeg har sovet 12 gange, men jeg kan ikke huske hvorfor”. Pædagogerne mente at det var da forfærdeligt at glæde sig så meget til noget og så ikke kunne huske hvad det var. Det blev dog afklaret da Cecilie blev hentet, at det selvfølgelig er til hendes fødselsdag næste fredag, hvor børnehaven kommer på besøg.

31-01-2017: I dag har de klippet fastelavnspynt på Radisestuen.

02-02-2017: Sneglene (født årgang 2012) havde musik/rytmik for næstsidste gang i dag, hvor de lærte to nye sange. Der blev stompet krokodille-papegøje og mange andre dyr og frugt og afslutningsvis slappede de af til lyden af panfløjte. Som afslutning næste gang, er det børnene der vælger alle sange og lege ud fra det de har lært.

03-02-2017: I dag havde børnehaven bålhygge med popcorn. Lige hvad der var brug for på en kold fredag.

21-03-2017: I dag havde Cecilie en fridag fra børnehaven sammen med mor og far. Efter morgenmad var hun med en tur ved dyrlægen med Diesel. Cecilie var meget nysgerrig på hvad de forskellige ting kunne og hvad de var til og fik lov at lytte Diesel på hjertet. Sidst på formiddagen tog vi til tandlæge, hvor Cecilie skulle have tjekket sine tænder. Tandteknikeren tjekkede at alt var som det skulle være og fortalte at Cecilie har fået sin første rokketand, som hun er meget stolt af. Hun fik lov at vælge en ting i børneskuffen og efter lang tids overvejelse valgte hun et fint klistermærke. Bagefter kørte vi til Odder og mens far var på rådhuset for at få fornyet sit pas, gik Cecilie og mor i legetøjsforretningen, hvor hun fik lov at vælge en ting. Hun er ikke så beskeden længere som hun HAR været. Hun ville faktisk have ret mange af tingene, men hun bestemte sig til sidst for en lille bamse med store øjne, der snakker når man trykker den på maven. Derudover fik hun fødselsdagsgave, og her valgte hun et yatzy-spil. Cecilie fik også en lyserød diamant og så fandt hun og far en hoppebold, der “sner” når man ryster den og lyser når man banker den ned i gulvet. Sådan én købte hun både til sig selv og til Camilla. Efter legetøjsbutikken spiste vi på en café i Odder. Cecilie fik pasta, men var ikke særlig sulten. På vejen hjem hentede vi Camilla, som Cecilie alligevel havde savnet lidt. Hvilken dejlig dag.

31-07-2017: Cecilie havde i dag første dag i børnehaven efter ferien. Hun har savnet sine venner, så det var en meget begejstret pige, der tog af sted om morgenen – nu som “Stjerne” (gruppen med de kommende skolebørn). Der var ikke mange børn og Cecilie blev hentet tidligt af sin bedste veninde Maya og hendes far. De skulle hjem til Maya og lege og gensynsglæden var stor. De krammede hele vejen hjem og Cecilie ville da heller ikke hjem derfra igen, så hun spiste aftensmad hos Maya, hvorefter de gik en tur hjem til os for at aflevere Cecilie. En dejlig første dag og pigerne var allerede i gang med at planlægge den næste legeaftale.

08-08-2017: Mange børn er vendt tilbage efter sommerferien og det er skønt at se hvordan de har savnet hinanden. Alle har også taget rigtig godt imod de nye børn på stuen – Oscar, Victor og Maya.

10-08-2017: Radiserne har været ude på legepladsen til formiddag, hvor alle leger og cykler meget.

14-08-2017: I dag var en dejlig dag på legepladsen og indenfor. Børnene legede gemmeleg, samt med vand og insekter. Til middagssamlingen blev der sunget de bedste sange.

15-08-2017: I formiddag legede Cecilie med Silje fra Bassestuen, hvor de bl.a. byggede en hyggelig hule. Cecilie havde, efter at have spurgt ind til det i 4 måneder, første dag til svømning i dag. Hun var meget begejstret både før og efter. Hun havde spurgt om der var nogen på holdet hun kendte og heldigvis går både Julie Nielsen, Melina og Enna-Mai (var der ikke i dag) på holdet. Dejligt med kendte ansigter og rigtig fint at kunne holde kontakten til skolepigerne lidt ved lige. Der var en stor spredning på holdet og det var tydeligt at nogle havde gået til svømning før i mens bl.a. Cecilie hang lidt bagefter, men det skal hun nok komme efter. Håber de inddeler holdet lidt efter niveau på et tidspunkt når de er så mange om det. Men ellers var de nu gode til at sørge for at ALLE fik både bælte og armvinger på og der gik hele tiden hjælpetrænere og hjalp de bagerste, så det skal nok komme til at fungere. Cecilie syntes i hvert fald at det havde været sjovt.

17-08-2017: I formiddag har børnehaven været på boldbanerne bag Kærgården, hvor de spillede bold og legede forhindringsbane. Over middag var de på legepladsen bag børnehaven.

18-08-2017: I dag har børnehaven besøgt Kærgårdens legeplads. Der blev gynget, kørt på mooncars, rutsjet, leget i sandkassen og cyklet. De med til at fodre gederne og nogle børn var modige og gik med ind til dem.

23-08-2017: I formiddag har børnehaven besøgt Hasselhuset. De har en stor legeplads og en rutsjebane, hvor det går rigtig stærkt når man rutsjer ned ad den.

24-08-2017: I formiddag var børnehaven på besøg i Børnehuset og over middag legede de på Kærgårdens legeplads.

28-08-2017: I dag har børnehaven været på besøg i Hasselhuset, der havde arrangeret en huggelig formiddag med temaet “vand”.

29-08-2017: Mens nogle af børnene var på lokalcentret havde Radiserne besøg af Alma, som snart begynder i børnehaven. Og der blev leget med modellervoks, perler og meget andet.

04-09-2017: Alle stjerner og snegle har i dag været oppe i skolens festsal, hvor de så et dukketeater om “Den grimme ælling”. Over middag var de på legepladsen overfor Spirens.

18-09-2017: Nu ved alle børn på radisestuen hvad en grammofon er. Nogle børn kendte godt til det i forvejen, andre stillede undrende spørgsmål. Og så har børnene været ude at lege i det fine vejr.

20-09-2017: I dag havde radiserne besøg af de tidligere børnehavebørn, der er startet i skole.

25-09-2017: Cecilie var i dag sammen med Vigga, Emili, Oscar, Maya C, Sara, Maya K og Claudia i Brugsen for at købe rødbeder, som skal syltes senere på ugen.

03-10-2017: I dag var alle stjernerne på tur til Solbjerg Skov. De tog af sted med madpakker og gjorde undervejs flere stop, hvor der var tid til at lege, undersøge skovbunden og komme igennem begge forhindringsbanerne i skoven. Sidstnævnte gav dem stor mulighed for at udfordre motorikken, og der blev klatret, kravlet og gået balancegang i stor stil. Det var et hit og alle børn var super dygtige. Turen gav dem også mulighed for at styrke gruppens sociale relationer på kryds og tværs, hvilket vi vil have meget fokus på igennem hele stjerneforløbet. Alle børn har en god og positiv tilgang til hinanden. Det tegner rigtig godt.

05-10-2017: Stjerne fik små opgaver i dag som de hyggede sig med meget længe.

07-10-2017: I dag var vi i Legelandet Viborg med Venneforeningen. Cecilie er ved at være et af de store børn og hun legede rigtig fint – og meget – med Sofie, som er startet i skole. Det var dejligt at se hvordan de to kunne finde ud af det sammen når de nu ikke havde deres sædvanlige legekammerater.

08-10-2017: I dag var pigerne til miniton igen. Cecilie gik til opgaven med stor glæde og er blevet meget dygtig, men da der er mange små børn på holdet er vi nødt til at udfordre hende lidt selv.

10-10-2017: Alle stjerner gik i dag på fodboldbanen, hvor de legede “Banke, banke, bøf”. Det var et stort hit og super sjovt. De løb også stafetter. Bagefter gik de indenfor for at tegne sig selv og skrive navn på tegningen. De fine tegninger hænger på gangen og alle gik til opgaven med stort gå-på-mod. Formiddagen sluttede af med rim og remser og så spiste alle stjernerne sammen.

12-10-2017: I dag holdte Cecilie en fridag sammen med mor. De skulle i biografen og så “My Little Pony: Filmen”. Mens de ventede på at filmen skulle begynde, kørte de på rulletrapper. Cecilie var meget optaget af filmen og bagefter shoppede de lidt tøj og andre ting inden de tog hjem og byggede lidt med Lego Friends som Cecilie er blevet rigtig glad for. Da de hentede Camilla i børnehaven, tog de Emil med hjem for at lege med Cecilie. Det gik som sådan ok, men Cecilie havde svært ved at holde koncentration på legen da Camilla fik lov at sidde og se noget på iPad’en. Men det var en rigtig hyggelig dag.

17-11-2017: En hygge fredag i børnehaven, hvor formiddagen blev brugt på at lave nyt modellervoks. Ali og Rikke var også forbi for at vise deres nyfødte pige frem. De har det alle godt.

19-11-2017: Cecilie var i dag til klubmesterskaber i svømning. Det var hendes første svømmestævne og hun var meget spændt og glædede sig til at deltage. Først svømmede hun 25 meter “mave” på 1:55 og kom sidst, så hun var ikke sikker på at hun ville svømme igen, men med de aller bedste pædagogiske evner vi kunne hive op af hatten, fik vi hende alligevel overtalt til at svømme de 25 meter fri hun var tilmeldt. Faderen fortalte hende at hun skulle prøve at bruge armene og benene samtidig og på den måde skar hun 5 sek. af sin tid som var 1:50. Hun blev præmieret for sin præstation med en fin medalje og et diplom og var alligevel svært stolt. Hun  nød også at have en dag i fokus sammen med både far, mor, oldemor, farmor og farfar.

20-11-2017: Cecilie har været hjemme i dag. Da hun vågnede hostede og snottede hun en del og sagde selv at hun ikke ville i børnehave, så hun fik en hjemmedag sammen med mor. Hun sad stort set hele dagen og så fjernsyn mens hun spiste pebernødder. Hun syntes vist at det var hyggeligt. Hun keder sig lidt i børnehaven, da der ikke er mange jævnaldrende tilbage efter 2011’erne startede i skole.

21-11-2017: Stjernegruppen var aflyst i dag, da både Birgit og Dorthe ikke var der. I stedet legede de indenfor og der blev bygget og leget med de små magneter.

25-11-2017: I dag havde Cecilie en legeaftale med Ida Marie fra Kærgården. De to har virkelig fundet hinanden når de leger sammen mens deres mindre søskende er til gymnastik, så nu ville vi prøve at dyrke det lidt udenfor gymnastiksalen, så vennekredsen allerede inden skolestart kan blive udvidet. Der er ikke så mange piger i hverken Spiren eller Kærgården, så vi forsøger at styrke forholdet mellem de to institutioner. Der blev leget med pony’er, løbet på løbebåndet og spillet Vildkatten.

06-03-2018: Til svømning i dag dykkede Cecilie under vandet og samlede ringe op fra bunden.

09-03-2018: Nogle af børnene er blevet målt i dag. Der hænger små noter omkring deres højde på Radisestuen. En håndfuld “Radisser” var med til at lave forskellige aktiviteter i orangeriet, bl.a. “Limbo”, “Jeg gik mig over sø og land” og stopdans til sidst.

13-03-2018: I dag har de leget hukommelsesleg i børnehaven. Det går ud på at objekter bliver gemt under kegler og så skal børnene efterfølgende gætte hvad der er under keglerne inden de løfter dem. Til svømning i dag svømmede Cecilie på det helt dybe vand. Hun holdte sin træner Brian i hånden og prøvede også at hoppe i fra kanten. Der er sket ret stort fremskridt med hende siden hun begyndte at svømme i Odder.

22-03-2018: Cecilie har tabt sin første tand i dag. Det gjorde hun i børnehaven og alle voksne der kom forbi fik det at vide.

04-05-2018: I dag tabte Cecilie sin 2. tand hjemme hos oldemor.

15-05-2018: I dag hoppede Cecilie selv i vandet på det dybe. Træneren stod ved siden af for at sikre sig at alt gik godt, men det var meget flot og både Cecilie, mor og oldemor var meget stolte.

20-05-2018: Cecilie har haft en soveaftale med Maya fra børnehaven og det er gået rigtig fint. De har hygget sig med at hoppe i trampolin, spille spil i haven, se fjernsyn, spille Ipad, tegne og bare tøsesnakke.

06-08-2018: I dag har Cecilie haft første dag i SFO. Da vi gik derover var hun meget genert og uoplagt. Heldigvis kom Maya løbende da vi ankom og så tøede hun lidt op. Da mor hentede hende sad hun og Darius og kiggede på at Birk og Osamah spillede “Stratego” mod hinanden. Det så hyggeligt ud. Cecilie udtalte at hun havde haft en god dag i SFO og at det havde været sjovt, men hun havde ikke fået nogle nye venner. Hun havde været på boldbanen, i puderummet, i forundringshulen og på legepladsen.

13-08-2018: Så kom nedelig dagen hvor Cecilie skulle starte i skole. Hun fulgtes med mor og far til festsalen, hvor alle de nye elever med deres forældre mødtes og blev budt velkommen af skoleinspektøren (Jens). Herefter blev de klassevis vist til deres klasselokaler og blev mødt af den flotteste flagallé fra alle de større børn i SFO’en. Cecilie var meget fokuseret og så/hørte slet ikke alle dem der råbte “Hej Cecilie” når hun gik forbi dem ned af flagalléen. Da vi kom til klasselokalet skulle børnene finde deres pladser og klasselæren (Gro) bør alle børn og forældre hjerteligt velkommen til 0.D på Solbjergskolen. Børnene kiggede lidt i de hæfter de havde fået udleveret, som handlede om bogstaver og tal. Deres første opgave var herefter at klippe deres navneskilte ud og så blev der taget klassebillede inden forældrene sagde farvel og gik på rundtur på skolen. Imens skulle børnene skrive deres navn i deres nye skolebøger og de legede “Byen Sover”. Efter ca. 1 time kom mor og far tilbage til klassen og tog børnene med hjem. Cecilie blev i hovedindgangen mødt af farmor, farfar og oldemor, der stod og flagede for hende og ønskede tillykke med hendes første skoledag. Først gik vi tilbage i klassen, hvor Cecilie kunne vise farmor og farfar sit klasselokale og sine nye skolebøger. Bagefter gik vi ud til kaninen foran skolen og fik taget det traditionsrige “kaninbillede” inden vi gik hjem, hvor farmor og farfar lige kunne se pigernes nye værelser. Cecilie fik et armbåndsur af oldemor i gave, fordi hun er starter i skole. Det var bare SÅ flot og hun ville naturligvis gerne have det på med det samme. Så kørte vi alle sammen i Storcenter Nord, hvor vi fik lidt at spise (pølsehorn fra Føtex-bageren) og Cecilie legede lidt i legelandet og det interaktive gulvtæppe. Hun fik chokolade af farfar fra Frellsen, en stor blå folie-hjerte-ballon af farmor og en pony med lys og lyd af mor og far fra Fætter BR. Efter en lang og begivenhedsrig dag kørte vi hjem og hentede Camilla. En skøn første skoledag. Cecilie var glad, mor og far var stolte og det virker til at være en rigtig god klasse 🙂

14-08-2018: I dag var jo så Cecilies første “rigtige” skoledag. 6 timer i klassen og bagefter næsten 2 timer i SFO. Det var vi rigtig spændte på, men Cecilie var glad da hun blev hentet. Hun sad og spillede “Stratego” mod Birk (0.D) og hun vandt. I skolen havde de leget navnelege og sanglege og lært lidt om hvad det vil sige, at gå i skole og skulle sidde stille og lytte og koncentrere sig. Og så havde de noget understøttende undervisning (UUV) med klassepædagogen (Helle). I SFO’en var hun en tur i gymnastiksalen. Cecilie var glad da hun blev hentet og havde haft en god dag, men hun var også træt om eftermiddagen og blev pylret, da hun ikke fik lov at spille iPad. Men alt i alt er skolestarten gået godt og det skal blive spændende at følge hende.

27-08-2018: Da Cecilie blev hentet i SFO’en i dag havde hun slet ikke tid til at tage med hjem, fordi hun legede og hyggede sig med 2 af pigerne fra 0.A (Silje og Ditte). Det er fedt at se, at hun også leger og danner venskaber på tværs af årgangen – i hvert fald når Silje og Maya ikke er der.

28-08-2018: I dag skulle Cecilie løbe sin første officielle 5 km til det lokale Solbjerg Søløb. Det gjorde hun i rigtig fin stil og hun blev ikke engang sidst selvom hun var yngste deltager i feltet. Hun løb en flot tid på 41.07 og blev nr. 168 af i alt 178 deltagere. Af pigerne til og med 13 år blev hun nr. 15 af 17. Hun var selv meget stolt og meget glad da hun kom i mål og fik en flot medalje for sin præstation. Bagefter fik hun lov at gå amok i kagebordet og det blev til intet mindre end 4 stykker i alt 🙂

02-10-2018: Cecilie har indtil nu siddet ved bord sammen med Darius, Daniel, Elisa, Celina og Osamah. Men i dag fik de nye pladser, så nu sidder hun sammen med Maya, Christian W., Noa, Robert og Darius.