dagbog – cecilie – 2013 – 2

2012-1

2012-2

2013-1

2014-1

2014-2

2015-1

2015-2

2016-1

2016-2

2017-1

 

02-07-2013: Sundhedsplejersken var her i dag og vi snakkede lidt om Cecilies spisning. Det går bedre og sundhedsplejersken var ganske positiv omkring det og sikker på at det nok snart skal komme.

 

06-07-2013: Så er der endelig lidt fremgang at spore omkring Cecilies spisning. Da vi hentede hende i vuggestuen sad hun og spiste et stykke æble. I går hos oldemor spiste hun stykker af jordbær med en gaffel (og er også begyndt indimellem at tage noget med fingrene og putte i munden) og til aftensmad fik hun spaghetti, små stykker af gulerod samt kartoffel og let most kødbolle med ostesovs og hun spiste en STOR portion. I dag oplevede vi at hun spiste en HEL digestive-kiks uden at spytte noget af det ud igen.

 

30-07-2013: Da Cecilie blev hentet i vuggestuen i dag sad hun på skødet af “onkel Daniel” (som er børnehavepædagog) og spiste is sammen med én af børnehavepigerne. Ja, det kan godt være en fordel at blive hentet sidst når det er sommerferie!

 

02-08-2013: Cecilie har tilsyneladende ikke helt styr på hvad hun laver når hun spiser. I går havde hun fået havregrød NED i hjemmeskoen – mens hun havde den på – og i dag havde hun fået øllebrød i øjet.

 

06-08-2013: I dag har Cecilie sunget sanglege, været på legepladsen og lavet ballondyr (pustet éngangshandsker op med luft og malet på dem) i vuggestuen. Ballonen ville hun gerne have med hjem. Desuden er hun for alvor begyndt at prøve grænser af.

 

07-08-2013: Børnene har lavet aftryk af fødder og hænder og pyntet med pailetter og andet i vuggestuen i dag. Cecilie har desuden leget med klæd-ud-tøj (se siden med billeder).

 

08-08-2013: I dag har Cecilie været med vuggestuen i nr. 16 hvor de legede i sandkassen, plukkede græs til kaninerne, legede med hønsene og cyklede på løbecykler. Hun har også tegnet og vi fik 3 fine krusse-dulle-tegninger med hjem. Da hun blev hentet havde de tilbageværende børn gang i en motorikbane i gangen, samt musik og dans.

 

10-08-2013: Så blev Cecilie 1½ år – tillykke 😀 Hun er blevet målt til 77 cm i højden og en vægt på 9,3 kg.

 

15-08-2013: I dag har Cecilie været med nogle af de andre børn i “Junglen” ved Solbjerg Skolen. Her hyggede de sig med at rulle/trille ned ad bakkerne, samt kravle over bunker af barkflis og op og ned ad trapperne. En dejlig dag.

 

21-08-2013: Cecilie har i dag haft tøsemusik på girafstuen, sammen med alle pigerne fra både giraf- og uglestuen. De startede med en goddagsang, hvor alle børnenes navne blev nævnt. Derefter sang de tre forskellige sange, hvor de brugte rasleæggene. Derefter stod de i rundkreds og sang “Bumletoget” og “Hoppetur til byen” og til slut lå de alle på ryggen på det store tæppe og legede “Bjørnen sover”. Det var gået super godt og alle børnene var gode til at være med.

 

27-08-2013: I dag har vuggestuen været ude og se på kæmpe kraner oppe ved det nye Rema 1000. Det var meningen at de skulle have set de arbejdende mænd, men de holdt desværre pause. Turen hjem gik forbi skolen, hvor de hilste på alle skolebørnene.

 

30-08-2013: Cecilie var sammen med Julie N., Julie K., Laurits, Maya og Sofie på tur til Hasselhuset, som i dag var indianerland. Der lavede de fjerpandebånd, prøvede at kaste bolde på en stor bjørn og en bison, smagte en dejlig stærk indiandersuppe, og prøvede at sidde i en indianertippi.

 

05-09-2013: I dag blev dagtilbudsugerne afrundet med en stor fælles “fest” på pladsen ved det gamle fritidshjem. Her var der fri leg for børnene fra alle institutionerne og Cirkus Big gav forestilling. Cecilie kunne dog ikke lide larmen af børn der skreg, så vi så max. 10min af forestillingen, men så fik vi da afklaret at det er for tidligt med cirkus når børnene er 1½. Så Cecilie brugte en times tid på at rende op og ned ad bakker, lege i sandkasse og bare hygge sig i det gode vejr inden oldemor, Camilla, mor og hende gik hjem til oldemor og fik kaffe. Alt i alt en hyggelig eftermiddag.

 

08-09-2013: Cecilie er blevet passet hos sin moster og onkel fra lørdag til søndag og da vi hentede hende sagde hun meget tydeligt “mor” og moderen er MEGET stolt 🙂

 

09-09-2013: Nu siger Cecilie også “bar”, som vi er ret overbeviste om betyder “far” 😀

 

10-09-2013: Cecilie er i dag 19 måneder og hun er blevet målt til 79 cm og vejet til 9,4 kg.

 

17-09-2013: Vi var i går til prøvetime i forældre/barn gymnastik i Virring. I dag tog vi så beslutningen om at melde Cecilie fra forældre/barn gymnastik i Solbjerg og indmelde hende i Virring i stedet. Så håber vi på at få en bedre oplevelse af træningen der.

 

23-09-2013: I dag var der mini OL i Spiren (Cecilies institution). Forældre og børn var inviteret til kage og kaffe kl. 15.30. Cecilie havde taget sin mor, oldemor og lillesøster med til dette. Kl. 16.30 begyndte så aktiviteterne. Børnene skulle igennem 5 aktiviteter og fik derefter et fint diplom. Den første aktivitet Cecilie prøvede var en forhindringsbane, hvor en bamse i en ring skulle følge en snor over og under forskellige forhindringer. Det var mest mor der udførte denne aktivitet, for Cecilie forstod det ikke helt. Derefter gik vi til sækkeløb, hvor Cecilie blev puttet ned i en sæk og holdte ved kanten af den. Så hjalp mor hende med at hoppe ned i den anden ende af banen og tilbage igen mens Cecilie glad sagde: “Mere hop, mere hop”. Ved guldgraveren skulle man grave efter guld i sandkassen, men Cecilie mistede interessen allerede inden vi var gået i gang, så vi hastede videre til næste aktivitet der var hoppeborgen. Her nåede Cecilie kun lige at sætte fødderne på inden hun blev lidt ked af det, for de store børn var lidt vilde. Den sidste aktivitet var det muntre køkken, hvor børnene skulle kaste sten efter tallerkner og smadre dem. Cecilie kunne ikke kaste så langt, men så valgte hun i stedet at kaste stenene efter de smadrede tallerkner der lå foran på gulvet og så larmede det og Cecilie syntes at det var meget sjovt. Hele arrangementet blev sluttet af med fælles spisning for børn og voksne. Og her var far også nået hjem fra arbejde og kunne være med. Alt i alt en hyggelig eftermiddag og aften og Cecilie så ud til at hygge sig.

 

24-09-2013: I dag stod der kreativitet på programmet i vuggestuen og børnene var delt op i mindre grupper, der lavede noget forskelligt. Cecilie var på legepladsen sammen med Julie K., Julie N. og Sofie, hvor de malede med vand.

 

10-10-2013: Cecilie er i dag 20 måneder. Hun vejer 9,3 kg og måler 80 cm. Det bekymrer os lidt at hun ikke tager på eller vokser mere i længden. Vuggestuen var i formiddags en tur på det gamle fritidshjem, hvor de legede i den store sandkasse, snakkede med dyrene og lb rundt i den “lille” skov. De havde haft en rigtig dejlig dag. Da Cecilie skulle lægges i seng til aften opdagede vi et udslæt på hele hendes krop, der lader til at have kløet meget, for i nakken og hovedbunden havde hun små sår (formentlig af at have kradset hul). Muligvis er det også derfor hun ikke sover så godt om natten for tiden. I morgen tager vi hende til lægen og får det undersøgt.

 

11-10-2013: Hos lægen blev Cecilie vejet til 10,6 kg med tøj på, så bekymringen er ikke længere så stor. Lægen mente desuden at udslættet er en virus eksem kaldet “Fransk Rosen” og at den så ud til at klø og genere Cecilie meget. Selve udslættet skal smøres med en eksem-creme, der også tager kløen og så skal Cecilie drikke en mikstur, der også skal hjælpe hende af med kløen, så hun kan sove bedre om natten. I dagtimerne er der ikke noget at mærke på hende. Hun har ingen feber og er glad og aktiv som altid. Læs mere om “Fransk Rosen” her.

 

14-10-2013: Så er efterårsferien startet for skolebørnene, bladene falder af træerne og det er tid til indendørs aktiviteter. I dag var vejret dog fint og Cecilie var i Odder med mor, farmor og Camilla, for at finde vinterstøvler til den kommende tid. Hun prøvede flere forskellige, men havde svært ved at forstå at hun kun skulle have den ene støvle på. Da vi var færdige i skoforretningen, gik vi ned i legetøjsbutikken, hvor Cecilie fandt stor glæde ved at være og lege med de fremsatte ting. Tror vi var der i næsten halvanden time – uden at købe noget! Cecilie spurgte meget til farfar, så da vi var færdige inde i byen, kørte vi forbi farfars arbejde, så hun lige kunne se det.

 

16-10-2013: I dag har børnene i vuggestuen lavet fine græskar, som er placeret i atrium-gården. Cecilie har desuden lavet en fin uro af hånd- og fodaftryk på papir med fine pailletter på. Den hænger nu til pynt i vindfangen herhjemme. Vejret var skønt, så vi gik hjem fra vuggestuen i dag. Cecilie fandt et agern blandt alle de nedfaldne blade på vejen hjem. Vi gik på biblioteket for at mødes med Kalle, Kalles mor (Christina) og Kalles storesøster (Luna). Børnene hyggede sig vældig godt og det var tydeligt at se at Cecilie genkendte både Kalle og hans mor selvom hun ikke har set dem i omkring 4 måneder. Kalle og Cecilie legede lidt “sammen” – bl.a. ved at flytte rundt på en stor papmache-pingvin. Cecilie fandt dog også lidt ro ved at sidde ved det lille børnebord og kigge i en bog.

 

25-10-2013: I dag har vuggestuen været på legepladsen ved siden af institutionen. Her nød de solen, mens de legede i bilen, vippede, gyngede, rutsjede og gik på træstubbene. En rigtig dejlig dag. Om eftermiddagen var Cecilie – som sædvanligt om fredagen – hos oldemor, hvor hun også hyggede sig.

 

29-10-2013: I dag har børnene i vuggestuen været meget kreative. De har lavet fine kunstværker ved at sætte rørperler på piberensere. Det krævede stor tålmodighed og koncentration samt rigtig meget øvelse af pincetgrebet. Børnene var gode til det og hyggede sig meget med det.

 

04-11-2013: I dag har jeg endnu engang snakket med sundhedsplejersken (en anden end den sædvanlige) om Cecilies spisevaner – primært til aften, hvor hun oftest afviser al mad. Vi aftalte at Cecilie fremover kun skal have tilbudt det samme mad som vi spiser og i øvrigt kun én gang skal have tilbud om mere mad, hvis hun først har afvist det der er på hendes tallerken. Det er dog vigtigt at hun ser at maden kommer fra vores tallerken, så hun er klar over at hun får det samme som os. Hvis hun ikke vil have det, må hun gå sulten fra bordet. Vi forsøger det og så ringer vores “normale” sundhedsplejerske til os i næste uge og vi kan aftale yderligere herefter. Indtil da holder vi nøje dagbog med hendes spisevaner og soverytmer. I vuggestuen i dag spiste hun en hel skive knækbrød – til stor forbavelse for pædagogerne – og ville endda gerne have mere efterfølgende. Til aften blev hun tilbudt 3 små stykkerbondebrød med smøreost, som hun selv havde valgt, men ville ikke spise noget af det. Bortset fra lidt hoste, har hun sovet godt i nat. Vågnede dog kl. 5.50 i morges og ville ikke sove mere.

 

05-11-2013: Cecilie har i vuggestuen malet et flot efterårsbillede med vandfarver, der er blevet lamineret og skal op og pynte på væggen herhjemme. Til aften spiste tre små mundfulde knækbrød med skinkeost. Ville derefter ikke have mere og fik lov til at sidde ved bordet med en bog. Hun spurgte ikke efter mere mad.

 

06-11-2013: I dag vågnede Cecilie allerede kl. 5.00 og ville op. Mor forsøgte at få hende til at sove lidt videre sammen med hende på en madras på gulvet, men efter 20 min syntes hun ikke at vi skulle ligge der længere. Til aften lykkedes det efter lang tid at få Cecilie til at spise ca. 2/3 franskbrød med honning – fra fars tallerken. Hun kom i seng kl. 19.15.

 

07-11-2013: I dag vågnede Cecilie 5.15 og vi tog os god tid om morgenritualerne. Til aften havde vi gæster, så vi skulle have “normal” mad. Cecilie ville dog slet ikke op til bordet og sidde. Først til allersidst ville hun op og pegede på kartoflerne, men da hun fik én over på sin tallerken og skæret i stykker var det ikke længere interessant. Det samme skete med et par gulerødder vi tilbød hende. Cecilie kom først i seng kl. 20 i dag.

 

08-11-2013: Cecilie vågnede af sig selv kl. 6, så måske hendes sengetid skal være kl. 20 fremover. Cecilie spiste ikke meget i løbet af dagen og ville heller ikke spise aftensmad hos oldemor. Hun kom i seng kl. 20.30.

 

09-11-2013: I dag vågnede Cecilie kl. 6.15. Til morgenmad spiste hun en stor portion havregrød og til frokost endte hun med at spise ca. 2/3 skive franskbrød med honning. Efter luren blev hun tilbudt banan, som hun skulle dele med mor, men det endte med at være sjovere at fodre mor med bananen, så hun spiste kun selv et lille stykke. Til aften spiste hun 15-20 stykker pasta. Hun kom i seng kl. 19.

 

10-11-2013: I dag vågnede Cecilie kl. 6.20 og spiste en stor portion havregrød, som hun selv bad om at få. Hun er nu 21 måneder gammel og vejer 10,2 kg. Til frokost spiste hun en hel skive franskbrød med honning + en bid franskbrød med marmelade. Hun smagte også frivilligt på den knækbrød hun havde på sin tallerken med skinkeost, men den fik hende til at kaste op, så det var ikke et hit. Til eftermiddag spiste hun 2 små portioner æblegrød med flødeskum hos farmor og farfar, der havde inviteret til Mortensaften. Til aften ville hun først ikke spise, men da vi andre var ved at være færdige satte hun sig alligevel op til bordet og spiste to kartofler. Til dessert spiste hun is. Hun kom først i seng omkring kl. 21, men da var hun også meget træt. Overnattede hos farmor og farfar.

 

11-11-2013: Cecilie har haft en fridag hos farmor og farfar, hvor de bl.a. bagte pebernødder. Til gymnastik var hun meget træt og ville helst hænge på mor, som hun jo ikke havde set hele dagen. Kom i seng kl. 19 og sov med det samme.

 

24-11-2013: Til aften spiste Cecilie 2 tykke stykker svinemørbrad (det sidste dog med ketchup). Da hun ikke længere var meget sulten fik hun en skål grød, som hun tømte og bagefter blev hun belønnet med en ostehaps.

 

25-11-2013: Cecilie har i dag smagt torskerogn (Nexø), men det kunne hun ikke lide. Hun har også smagt mortadella, som hun var glad for og efter gymnastik fik hun en frugtstang med figen, som hun godt kunne lide.

 

01-12-2013: Nu er det blevet december og julestemningen spreder sig i det lille hjem på Kærgårdsvej. Cecilie sov længe og da hele familien var stået op var der 1. adventsgave fra oldemor. Cecilie fik en bog med låger der kan åbnes. Bagefter gik vi ned til Fritidscentret for at se byens juletræ blive tændt. Vi mødtes med oldemor dernede, idet hun har skænket juletræet i år. Desværre skete der ikke noget, så vi gik bare lidt rundt om træet og snakkede om det. Bagefter fik vi kaffe hos oldemor. Om eftermiddagen kom farmor og farfar med julekalender og Cecilie pakkede den første pakke op. Det var en lyserød bodystocking med lange ærmer samt en ske, tallerken og hagesmæk til dukken. Efter aftensmad var det så blevet tid til at pakke første adventspakke op fra moster. Det var et forklæde, en lille kagerulle, et klejnehjul og udstikkerforme, så nu skal der bages. En dejlig, men lidt overvældende start på julemåneden.

 

02-12-2013: I dag startede Tristan på Cecilies stue i vuggestuen. Børnene har sagt hej og velkommen til de små nisser Tim og mor Trisse. Det synes de var spændende og mange af børnene fik også givet nisserne en stor krammer. Nisserne havde en jule-cd med som børnene dansede til. Cecilie var til gymnastik sammen med far i dag, da mor var syg. De hyggede sig. I dagens pakkekalendergave fik Cecilie 2 bogstøtter med køer.

 

03-12-2013: I dag har Cecilie bagt julesmåkager i vuggestuen. Børnene har grinet og hygget sig med at trille kagedejen og trykke flade. Alle børnene fik en lille smagsprøve med hjem og mor og far har bestemt godkendt arbejdet. Aftenens pakkekalendergave var en t-shirt som farfar og farmor havde med hjem fra Barcelona, samt en drikkedunk med en lille flodhest på.

 

04-12-2013: I dag har børnene været til julebal i vuggestuen, hvor de dansede om juletræ med hinanden i hænderne og hørte julemusik. Desuden har de lavet julehemmeligheder (julegaver). I dagens pakkekalender fik Cecilie en dækkeserviet med billeder af hende selv. Hyggelig gave, der gav anledning til at snakke med Cecilie om hvem der var på billederne.

 

05-12-2013: I dag har Cecilie lavet juledekoration i vuggestuen. Det krævede koncentration, tålmodighed og mange kræfter at sætte lys, gran og pynt fast. Børnene fik naturligvis de fine kunstværker med hjem. Cecilie skulle have været til svømning i dag, men vi kom ikke af sted, idet det var aflyst pga. stormen. I pakkekalender fik Cecilie en lille abe-bamse og det vakte stor glæde.

 

06-12-2013: I vuggestuen i dag blev der holdt fødselsdag for Tristan, der blev 1 år og Oliver, der blev 2 år. Derudover er der blevet julehygget, klippet og klistret, samt lavet hemmeligheder. Om eftermiddagen var Cecilie traditionen tro hos oldemor og senere kom også farmor, farfar, mor, far og Diesel og spiste. I dagens pakkekalender fik Cecilie et lille puslespil af en Babuska dame. Det gik der meget tid med.

 

07-12-2013: I dag var der juletræsfest i institutionen og Cecilie havde taget både mor, far, Camilla, oldemor, farmor og farfar med. Det var et fint arrangement, men Cecilie var ikke så vild med alle de mennesker, så hun holdt sig mest i sikkerhed hos familien. Hun fik dog danset lidt til musikken, spist et par brunkager og hilst på julemanden, der delte slikposer ud til alle børnene. Hun var meget træt da vi kom hjem igen og faldt hurtigt i søvn. Dagens pakkekalendergave bød på endnu et puslespil af en ko – denne gang med lidt flere brikker.

 

08-12-2013: Cecilie kastede op i nat, så hun sov de sidste ca. 4 timer i smørhul hos mor og far. Det har hun aldrig prøvet før og i starten havde hun lidt svært ved at falde til ro, men til sidst faldt hun dog i søvn og det var vidst meget hyggeligt at vågne op mellem mor og far. Det skal lige nævnes at Cecilie hverken var varm eller sløv, så opkastet skyldes formentlig bare for meget pasta til aftensmad lørdag. Om formiddagen fik Cecilie sin adventsgave fra moster, der indeholdt en æske med bondegårdsdyr, så nu skal vi nok snart have fundet bondegården frem. Til aften fik hun i pakkekalender et malebog og tusser, og så gik hun ellers bare i gang med at male. Cecilie ville ikke spise aftensmad, men kom sent i seng, fordi tiden var fløjet af sted for hende og far mens mor var official til svømmestævne i Horsens.

 

09-12-2013: Cecilie måtte vækkes i morges, for at hun kunne nå at komme i tøjet, spise morgenmad og komme i vuggestue inden far skulle bruge bilen. Hun var da også træt og sov 3 timer til middag, så weekenden havde virkelig sat sine spor. Da mor hentede Cecilie sad hun og tronede i sofaen med en iPad mellem Maya og Silje og da hun fik øje på mor sagde hun ligeså stolt: “Mig spiller iPad”. Til aften ville hun ikke spise. Til gymnastik hyggede sig på alle redskaberne det første kvarters tid, men så blev hun meget træt og da en anden pige skubbede hende blev hun pylret og hang på mor det sidste stykke tid af træningen. I kalendergave fik Cecilie en lyserød kop med en kanin på, en teske, samt en stribet hue og handsker der passer til.

 

10-12-2013: I dag var det meningen at børnene skulle have haft bagedag i vuggestuen, men idet nissemor Trisse var blevet syg og ikke havde fået lavet dej, blev planen ændret, så de i stedet har lavet flere julehemmeligheder og pakket gaver ind. Da Cecilie skulle hjem fra vuggestuen måtte mor finde hende på børnehavens store legeplads, hvor institutionslederen Jimmy (som også er vores nabo) gyngede hende, Julie N. og Ennamai. De hyggede sig i mørket med at snakke om månen, som de havde set, samt lære Jimmy sangene “Lille Peter Edderkop” og “Hjulene på bussen”. Cecilie er begyndt at tælle meget og da hun skulle hoppe ned fra en stol i eftermiddag sagde hun “en, to, fire, otte, ni” og så hoppede hun. I aftenens kalenderpakke fik Cecilie en lille æske Duplo med et par klodser, samt en pingvin og en isbjørn.

 

11-12-2013: I dag hentede oldemor Cecilie efter hendes middagslur og kom hjem til mor og Camilla, der stod klar med brunkagedej og så skulle der laves brunkager. Cecilie syntes det var sjovt at rulle, putte mel på dejen og udstikke kagerne. Efter en times tid mistede hun dog koncentrationen og mor måtte gøre arbejdet færdigt mens Cecilie legede med oldemor i stuen. Men kagerne smagte dejligt. Dagens pakkekalender var en kop med prinsesser på.

 

12-12-2013: I dag snakkede børnene i vuggestuen med deres små nisser, som kunne fortælle at julemanden havde været i vuggestuen i nat. Han havde dog mistet sin hue, sine bukser og sin kappe og nisserne spurgte børnene om de ville hjælpe julemanden med at finde det. Det ville de heldigvis gerne og i fællesskab lykkedes det at finde frem til alle julemandens tabte sager. De fandt også rosiner, mandariner og saltstænger. Til eftermiddag var Cecilie til svømning for første gang siden maj. Det gik rigtig godt. Cecilie er stadig glad for vandet og syntes det var sjovt at hoppe i fra kanten. Hun var dog ikke så vild med at dykke. Hun blev ikke ked af det, men sagde bare bagefter: “Ik mere”. Til gengæld fik de til sidst lov at rutsche på den lille rutschebane ned i vandet og det syntes hun virkelig godt om. I pakkekalender fik Cecilie en dyb og en flad tallerken med prinsesser på.

 

13-12-2013: Cecilie blev som sædvanligt hentet af oldemor i vuggestuen i dag. Efter planen skulle de i vuggestuen have haft Lucia hygge, så der har sikkert været nogle der gik optog (måske børnene i Børnehaven?). Til aften kom far, farmor og farfar ned til oldemor og spiste. Pakkekalenderen i dag var et spil klodsmajor med dyr, der skal stables, når man slår det pågældende dyr med terningen. Cecilie har ikke helt fanget idéen endnu, men hun syntes dyrene var sjove at lege med og stille ovenpå hinanden.

 

14-12-2013: Lørdag måtte vi melde afbud til kusine Idas fødselsdag pga. sygdom og dagen gik i stedet med leg og hygge. Tror Cecilie nød at have den fulde opmærksomhed når Camilla sov. Dagens pakkekalender indeholdt overstregningstuscher som dyr og et par grå strømpebukser med sorte striber.

 

15-12-2013: Dagen gik med leg og hygge. Til aften var Cecilie alene hjemme med far (og Camilla) og hun havde været meget træt og pylret. I adventsgave fik Cecilie et træpuslespil med tal, hvor man kan øve tallene, nemme regnestykker, tælle, snakke om dyrene og farverne. Pakkekalenderen var modellervoks.

 

16-12-2013: I dag kom vuggestuens nisser og sagde tak for dejlig risengrød – de har hygget sig meget her i weekenden. Børnene har sunget “Påloftet sidder nissen”, “Højt fra træets grønne top”, “Der bor en lille nissemand”, m.m. Herefter lavede børnene juletræer, der er hængt op på vinduet. Cecilie fik i pakkekalender et par sorte strømpebukser med lyserøde stjerner, en langærmet hvid bodystocking med sommerfugle samt en blå ske og en blå kop med en hund på.

 

17-12-2013: I dag har institutionen været i kirke med alle børnehavebørn, samt store og mellem vuggestuebørn. I kirken mødte de den lille nisse, som bor der, de sang julesalmer, så krybbespil og mødte den rare præst med “mærkeligt” tøj. En hyggelig tur. Til aften spiste Cecilie en franskbrød med makrel, så det går fremad med at få hende til at spise forskellige ting og ikke mindst smage på det. Vi har i øvrigt fået lært hende selv at bide af en franskbrød, så vi ikke længere behøver skære maden ud i mundhapser til hende. I pakkekalender til aften fik Cecilie et par julestrømper + 4 par stribede strømper.

 

18-12-2013: Da Cecilie blev afleveret i morges stod der en stor julemand i entréen og tog imod hende. Den begyndte at spille musik når der var bevægelse og det syntes alle vuggestuebørnene var virkelig interessant, så de stod bare i døren og kiggede på julemanden. Ellers har de været til julebal på fællesarealet og om eftermiddagen var de på legepladsen. Til aften spiste Cecilie 2 hele skiver franskbrød med forskelligt pålæg (ost og makrel) og en ostehaps. I pakkekalenderen fik hun et par hvide strømpebukser, samt sut, sutteflaske, rangle og badesvamp til dukken.

 

19-12-2013: I kalenderpakken i dag fik Cecilie en sutteflaske med holder til dukken, en hvid bodystocking med kaniner og en hvid bodystocking med sommerfugle.

 

20-12-2013: I kalenderpakken i dag fik Cecilie en trompet.

 

21-12-2013: I dag fik Cecilie en Peter Plys malebog, farveblyanter og en tandbørste i kalenderpakken.

 

22-12-2013: I adventsgave i dag fik Cecilie en snurretop, sæbebobler og skumgummi-figurer til at lege med i badekarret. I pakkekalenderen var der en pusletaske med bleer, klud, sæbe m.m. til hendes dukke.