dagbog – cecilie – 2014 – 1

2012-1

2012-2

2013-1

2013-2

2014-2

2015-1

2015-2

2016-1

2016-2

2017-1

 

02-01-2014: Så er Cecilie kommet i vuggestue igen efter at have været hjemme på juleferie i 14 dage. Det var dejligt at få hende af sted igen, men hun var godt nok noget ked af at blive afleveret. Det kom hun sig dog hurtigt over og da hun skulle hjem om eftermiddagen havde hun bestemt ikke lyst til at følge med.

 

06-01-2014: Da Cecilie blev hentet i vuggestuen i dag sagde pædagogen at hun mente at Cecilie havde forstoppelse, idet hun ikke havde haft afføring hele dagen og i øvrigt blev ked af det og sagde: “Prutter, ny ble” uden at der kom noget.

 

07-01-2014: Natten var noget urolig. Cecilie vågnede en del gange og var ked af det, men lagde sig heldigvis hurtigt til at sove igen. Om formiddagen malede Cecilie på kogler i vuggestuen sammen med Maya, Oliver, Laurits, Julie K. og Julie N. Det hyggede de sig med, men havde lidt svært ved at komme ind i krogene med penslen. Vuggestuen ringede om eftermiddagen og sagde at Cecilie var vågnet med et skrig og nu var meget ked af det og havde ondt i maven. Vi aftalte at vi lige skulle snakke med lægen og så vende tilbage. Lægen gav Cecilie en tid til i morgen kl. 12.10 og vi aftalte at Cecilie skulle hentes med det samme og prøve at spise noget sveskemos, i et forsøg på at få gang i maven igen. Hun spiste et helt glas og til aften lavede hun en fin portion i bleen.

 

08-01-2014: Natten har været stort set søvnløs. Cecilie har vågnet rigtig mange gange og været ked af det og ville da også skiftes midt på natten – der var dog ikke noget i bleen. Til morgen leverede hun til gengæld en ordentlig portion, der løb helt ud ad buksebenet. Vi vurderede derfor at maven nu var i gang igen og aflyste vores lægetid. Der har ikke siden været noget med Cecilie og hun var glad og frisk da hun blev hentet i vuggestuen i dag. I dag havde pigerne fra begge stuer pigetons, hvor de var på bakken og løbe stærkt ned og op igen. De var i røret og lege og syntes det var sjovt at høre ekko. Herefter var de på legepladsen overfor Spiren (institutionen). Til aften spiste Cecilie RUGBRØD med ost.

 

09-01-2014: I dag har Cecilie lavet flotte havdyr i vuggestuen, som hænger på badeværelset. Børnene tegnede på fisk, søheste, frøer, blæksprutter og fantasihavdyr og var meget dygtige til det og også meget kreative med at tegne på deres fingre (herunder også Cecilie). Om eftermiddagen kom sundhedsplejersken for at se Cecilie spise og hun var meget tilfreds med den fremgang der har været. Cecilie ville dog ikke have rugbrød i dag, men spiste bondebrød med makrel uden problemer. Det eneste sundhedsplejersken påpegede var at vi skal sørge for at Cecilie for fisk eller kylling til aften de dage hvor de har spist rugbrød i vuggstuen.

 

10-01-2014: I dag har Cecilies vuggestuegruppe holdt afslutning for Peter, som starter i børnehave på mandag. Herefter satte børnene perler på piberensere, som blev brugt de flotte safaridyr som hænger på badeværelset.

 

17-01-2014: I dag har børnene i vuggestuen haft sprog-fredag med dialogisk læsning i små grupper. Vuggestuen har fået nye sprogkufferter fra Århus Kommune, så det var spændende at gå på opdagelse i de nye ting.

 

21-01-2014: I dag kom der gang i modellervoksen i vuggestuen. Der blev lavet fine isvafler på modellerisvaffelmaskinen og der blev udformet flotte ænder, hunde og snegle.

 

24-01-2014: I dag har Cecilie haft dialogisk læsning i vuggestuen sammen med Maya.

 

26-01-2014: De sidste to aftener er det lykkedes at få Cecilie til at spise kød til aftensmaden. Lørdag fik hun kalkun-gordon-bleu og søndag spiste hun svinemørbrad. Hun kan godt lide det, men skal lokkes til at smage på det og stykkerne må ikke være for store. Men det går fremad med hende.

 

27-01-2014: I dag er der faldet meget sne og vuggestuen har været ude at lege i det. De kælkede på børnehavens legeplads og havde det rigtig sjovt. Cecilie kælkede hjem fra vuggestue i dag. Da hun kom hjem var Ida på besøg, idet moster var ved at føde. Cecilie og Ida tog begge til gymnastik og havde det rigtig hyggeligt. Til aften spiste de begge rigtig pænt og fik pålægschokolade OG ostehaps. Iiiih, hvor er det dejligt at have kusine Ida på besøg. Pigerne var meget trætte efter aftensmaden og kom i seng kl. 20.30, hvor der forholdsvis hurtigt var ro på værelserne.

 

28-01-2014: Cecilie blev afleveret til morgenmad i vuggestuen i morges, fordi mor og far skulle til hudlæge i Horsens. I dag har børnene lavet snemænd, der hænger i vinduet ud til “glas-buret” og pynter. Børnene har selv limet øjne, næse og hat på, hvilket gav de forskellige snemænd meget forskellige udtryk. Da Cecilie kom hjem fra vuggestue kælkede hun lidt i forhaven sammen med mor. Det var sjovt, men også koldt og det var derfor godt at komme ind i varmen igen. Her legede hun lidt med modellervoks sammen med mor.

 

29-01-2014: I dag har vuggestuen nydt det dejlige snevejr og alle børnene var på legepladsen, hvor der blev kælket, kastet med snebolde og tumlet i sneen.

 

30-01-2014: I dag har vuggestuen igen været på legepladsen og nydt sneen. Der er blevet kastet med sne, gravet i sneen, samt lavet snekager i legehuset. Cecilie skulle egentlig have været til svømning i eftermiddag, men pga. sneen besluttede vi i stedet at gå på kælkebakken og det var rigtig sjovt at køre hurtigt ned ad bakken.

 

31-01-2014: I dag har alle ugler og giraffer (de to vuggestuegrupper) været samlet, idet der er mandefald pga. skoldkopper. De har sunget fagtesange på det grønne tæppe i fællesrummet, fx “musebæen”, “i min mormors hus”, “i det lillebitte hus” m.fl. Bagefter legede de “Jeg gik mig over sø og land”, “Hoppetur til byen” og “hoved, skulder, knæ og tå”. Oldemor hentede som sædvanlig Cecilie i vuggestuen kl. 14, men kl. 15 måtte mor komme og passe hende en times tid, fordi oldemor skulle hente Heidi (Michaels moster) og Nicolai (Michaels fætter) ved toget i Skanderborg. Cecilie og Nicolai legede lidt sammen inden Nicolai skulle til skak-undervisning i Århus og de havde rigtig hygget sig. Til aften kom farmor, farfar, far, mor, Diesel og Camilla og spiste med. En dejlig start på weekenden.

 

04-02-2014: I dag har Cecilie lavet et fint armbånd af perler på en snor i vuggestuen.

 

07-02-2014: I dag havde Cecilie inviteret oldemor, mor og Camilla med i vuggestuen, for at fejre hendes fødselsdag. Mor havde lavet en slange af fastelavnsboller med hindbærsyltetøj, som var pyntet med glasur og flag. Det faldt i god jord hos børnene på Cecilies stue. Der blev sunget fødselsdagssang og Cecilie fik en fin gave med billeder af hende, lidt pynt og en lille fødselsdagshilsen. En dejlig formiddag med vennerne. Bagefter tog Cecilie med oldemor hjem.

 

08-02-2014: I dag holdte Cecilie fødselsdag for familien. Til stede var far, mor, Camilla og Diesel, farmor og farfar, oldemor Mona, morfar, gudmormor Lis og gudmorfar Jørgen, oldemor Inger, Kirsten og Poul (fars faster og onkel), Knud Erik  og Anni (fars farbror og tante), oldemor Jytte, samt Dorte og Torben (mors faster og onkel). Det var en hyggelig eftermiddag med dejligt oste- og pålægsbord og lækker kagekone fra farmor til kaffen. Cecilie fik mange gaver, som hun åbnede hen over hele dagen, for det tager lang tid når man skal lege med hver eneste gave man har pakket op, inden man kan pakke den næste op. Det var en træt, men glad pige der kom i seng om aftenen.

 

10-02-2014: Hip hip hurra!! Cecilie bliver i dag 2 år. Dagen startede ud med morgensang og -vækning af far, mor, Camilla og Diesel. Cecilie holdte fri fra vuggestuen i dag og havde i dagens anledning inviteret moster, onkel, Laura, Ida, Maria og Marcia til brunch. Der blev leget lystigt og sunget fødselsdagssang for Cecilie og fødselsdagsbarnet fik igen nogle gode gaver. Efter en god lur kom faster for at lege og fejre fødselsdagsdagsbarnet. Også hun havde gode gaver med. Til aften fik Cecilie pasta, cocktailpølser og ostesovs og det ville hun gerne have.

 

11-02-2014: I dag havde Cecilie så første dag i vuggestuen efter hendes fødselsdag og der hang fine billeder på opslagstavlen fra Cecilies fødselsdag om fredagen. Da det er vinterferie er der ikke så mange børn i vuggestuen og ugler og giraffer har derfor været samlet. I dag har de været på den store legeplads, hvor de spillede fodbold, rutsjede, gyngede og gravede i sandkassen.

 

12-02-2014: I dag måtte vi hente Cecilie fra vuggestue med høj feber. Hun havde fået lidt at spise inden hun blev hentet, humøret var udmærket og feberen var faldet, men hun var sløj og ville helst sidde og hygge ved mor. Til aften skulle vi spise hos farmor og farfar, hvor Cecilie skal på ferie indtil fredag. Cecilie fik lov at være lidt længe oppe, men blev puttet inden mor, far, Camilla og Diesel tog hjem.

 

13-02-2014: Cecilie, der er på ferie hos farmor og farfar har efter sigende fået det bedre. Højt humør, masser af energi og ingen feber. Hun har været ude at cykle på sin nye løbecykel, leget, været i bad og bagt pebernødder.

 

15-02-2014: I dag vågnede Cecilie atter op med høj feber og var meget sløv hele dagen. Sjældent har vi oplevet hende så rolig og afslappet. Efter at have spist lidt frokost kom hun i seng kl. 11.30 og sov i 4,5 time. Hun kom i seng igen lidt i syv og lagde sig til at sove med det samme, så hun har trængt til det.

 

16-02-2014: I dag har Cecilie heldigvis ikke været syg.

 

17-02-2014: Solen er kommet frem og Cecilie var da også at finde på legepladsen, da hun blev hentet i dag. Farmor var med til gymnastik i dag.

 

18-02-2014: I dag har børnene i vuggestuen lavet fastelavnsris. Nogle har øvet sig i at klippe, andre har limet og tegnet tønder, katte og masker. Cecilie har umiddelbart ikke pyntet sit fastelavnsris endnu. Cecilie blev hentet tidligt, hvorefter hun tog med mor ned til oldemor, der havde besøg af sin lillebror Kurt og hans kone Ruth. En hyggelig eftermiddag.

 

19-02-2014: I dag har Cecilie underholdt drengene hjemme på stuen, mens tøserne var på tur.

 

23-02-2014: I dag var Cecilie med til at overraske morfar i forbindelse med hans 60-års-fødselsdag i morgen. I starten var Cecilie meget genert og lidt på tværs, men efter en halv times tid tøede hun op overfor de andre og hyggede sig med at lege med Ida, Marcia og mors kusine Kamilla.

 

24-02-2014: Cecilie har været til 2-års-undersøgelse ved lægen i dag. Hun mente at Cecilie ser sund og rask ud og umiddelbart kan det en 2-årig skal kunne, så det er jo fint. Hun er også steget en kurve på vægtskalaen, så hun nu kun ligger 1 kurve under gennemsnittet i både vægt og højde og hun er derfor proportioneret nu. Efter lægebesøget blev Cecilie sat af i vuggestuen, hvor børnene i dag har bygget med lego og fortalt historier om fåret der bor på toget, spiser lego og laver fjolle ting hele dagen. Børnene forsøgte at bygge lego-huset så stort at dukke også kunne bo der.

 

25-02-2014: I dag har børnene i vuggestuen snakket om deres familier. De har kigget på billederne i “familiemappen” og mange af børnene kunne navnene på deres mor, far og kæledyr. Herefter blev der klippet fastelavnspynt til de fine fastelavnsris.

 

26-02-2014: Pigerne i vuggestuen har i dag været på tur til søen, hvor de så ænder.

 

27-02-2014: Cecilie har i dag haft tøsehyggetons sammen med Sofie, Julie K. og Clara. De havde bl.a. bygget deres egen rutsjebane og da vi hentede Cecilie sagde hun: “Mere rutsje”, så det lader til at have været en god dag.

 

28-02-2014: I dag har Uglestuen fejret Mayas 2-års fødselsdag. Så hyggeligt! Desuden har Cecilie og Maya læst om Leo og alt hans tøj. Hun er efter sigende god til at koncentrere sig og snakke med om det der sker. Oldemor hentede som sædvanligt kl. 14, men sidst på eftermiddagen kom farmor og farfar og hentede Cecilie, idet hun skulle overnatte hos dem.

 

03-03-2014: I dag har vuggestuen holdt fastelavn. Cecilie var klædt ud som flamingo-danser. Der var mange prinsesser, men også krokodiller, brandmænd, en Rasmus Klump og nogle i fodboldtøj. De var så fine alle sammen. Cecilie må have syntes godt om det, for da hun blev hentet ville hun gerne have fat i battet, som hun holder på et af billederne og blev ved med at sige: “mere fastelavn”. Hun havde også travlt med at fortælle at der var figenstænger i fastelavnstønden. Dejligt at hun efterhånden kan begynde at fortælle om hvad hun oplever.

 

04-03-2014: I dag har børnene lavet fodaftryk på papir. Det var sjovt, spændende og meget mærkeligt at mærke penslen under foden. Aftrykkene skal blive til bier og pingviner. Herefter var børnene på legepladsen i det gode vejr.

 

05-03-2014: Dagens tøsetur i vuggestuen foregik på scooter. Cecilie havde valgt politi-scooteren og dannede selvfølgelig bagtrop sammen med klapvognen, som lige kunne give hende et skub fremad indimellem. En dejlig tur i dejligt vejr.

 

06-03-2014: I dag har vuggestuen været på tur til legepladsen ved “blokkerne”. Det var meget udfordrende at rutsje i det store gule rør, vippe flere børn på vippen og kravle op og ned af den store gynge. En udfordrende dag for motorikken.

 

07-03-2014: I dag har alle børnene i vuggestuen fået fodbad med rød/grøn farve, honning, vanillesukker og skumsæbe. De masserede deres fødder med sukker. En super spændende dag, som også stimulerede mange sanser.

 

10-03-2014: Cecilie havde i morges 2-3 pletter i ansigtet og på halsen, der meget vel kunne ligne skoldkopper, så hun blev kyndigt undersøgt af en pædagog i vuggestuen inden vi blev enige om at hun nok hellere måtte blive hjemme, så det blev til en dag hos oldemor. Hun ville ikke sove til middag, så hen på eftermiddagen/aftenen var hun meget træt og pylret og havde høj feber (ikke målt, men hun kogte over hele kroppen). Hun endte med at falde i søvn op ad mor og blev dermed lagt i seng.

 

11-03-2014: Cecilie har haft en meget urolig nat. Fra hun kom i seng og indtil kl. 02.30 vågnede hun minimum én gang hver halve time og var dybt ulykkelig. Derefter vågnede hun omkring kl. 04 og kl. 06.30 kom hun ind og lå i mors og fars seng en halv times tid indtil Camilla vågnede og hun bad om at sove i sin egen seng igen. Vågnede igen ved 9-tiden totalt spættet i hovedet, på ryggen, i bleregionen (både front og bag) samt på arme og ben. Der er ikke så meget på maven endnu. Hun var fortsat lidt varm, pylret og træt, men havde helt sikkert ikke så høj feber længere. Vi fornemmer at skoldkopperne er lidt genererende, primært når der røres ved dem, men hun har været god til ikke at klø sig. Hun har været sløj og selvom der er kommet flere knopper, så virker hun trods alt til at være i bedring. Har brugt en del tid på at se “Pingu” i fjernsynet samt tegne på sin tavle og lege teselskab/restaurant med mor.

 

13-03-2014: Cecilie har stadig skoldkopper, men feberen er forsvundet og humøret og energien er vendt tilbage.

 

17-03-2014: I dag har Cecilie været i vuggestue igen, hvor hun sammen med de andre mellem-vuggestuebørn fra begge stuer havde ballonfest. De øvede sig i at spille sammen, danse og holde ballonen.

 

18-03-2014: I dag vuggestuen malet på mælkekartoner, der skal blive til små fine skåle til deres påskekarse.

 

19-03-2014: Pigerne fra vuggestuen har i dag været på tur til Solbjerg Sø, hvor de havde mad med til ænderne. De samlede små sneglehuse og brugte lange pinde som fiskestænger.

 

20-03-2014: I dag har vuggestuen været på boldbanen, hvor de sparkede til og kastede med bolde. De hyggede sig i det dejlige solskinsvejr.

 

21-03-2014: I dag tog Cecilie med mor og Camilla til Hurup for at besøge gudmormor Lis og Jørgen. Da vi kom derop fik vi dejlig frokost og bagefter tog Lis, Cecilie, Camilla og mor på bytur. Cecilie sov i sengen på gæsteværelset sammen med mor og det var hyggeligt.

 

24-03-2014: I dag har Cecilie været med vuggestuen på tur til Kærgårdsvej 16 (det gamle fritidshjem), for at se den store kran hejse pavilloner ned. Det var spændende at se alle arbejdsmændene i gang.

 

25-03-2014: I dag har vuggestuen været kreative med at lave forskellige påsketing. Nogle børn har lavet “kyllinger” til karseæsken – det er deres hænder tegnet og klippet ud og herefter pyntet flot. Det var sjovt, men også lidt underligt at få tegnet rundt om hånden. Andre børn (heriblandt Cecilie) har pyntet æggeskaller med en kylling i. De pynter i vinduet på stuen.

 

I dag har Cecilie haft musik i vuggestuen. Der blev danset, raslet med rasleæg, hørt “Kaj og Andrea” på cd, og der blev sagt hej til Nalle. Der var desuden to gæster (Malena og Betina) i dag, der skulle kigge på dagligdagen i vuggestuen.

 

01-04-2014: Morgenen i vuggestuen stod i klipperiets tegn, hvor der blev øvet i at klippe. Det kræver øvelse af finmotorikken at “åbne” og “lukke” en saks, samt ramme det sted på papiret hvor man vil klippe. Cecilie elsker at klippe med en saks. En super hyggelig morgen, som blev efterfulgt af kreative sysler i form af påsketing.

 

02-04-2014: I dag var Cecilie sammen med nogle af de andre børn fra vuggestuen på gåtur til Brugsen, hvor de skulle købe karse og vat til deres fine karsebeholdere i vuggestuen. Om eftermiddagen blev hun tilbudt en bolle og hun spiste al “indmaden” uden brok. Til aften spiste vi hos farmor og farfar, der havde bryllupsdag og Cecilie spiste både kød (mørbrad) og masser af kartofler og så fik hun is til dessert. Cecilie lavede også pølser på potten for første gang og sagde bagefter: “Hov! Kom den fra?” (Hvor kom den fra).

 

03-04-2014: Cecilie har haft endnu en urolig nat og kl. 10 måtte vi da også hente hende hjem fra vuggestuen, da hun har fået feber. Humøret fejler som sådan ikke noget, men hendes øjne er meget blanke, næsen løber og hun er varm. Til aften målte vi hendes temperatur til 39,4.

 

04-04-2014: Cecilie har også været syg i dag og derfor været hjemme fra vuggestue. Hun var dog med oppe for at aflevere Camilla i vuggestuen ved middagstid og blev derefter kørt ned til oldemor. Da hun havde sovet sin middagslur havde hun det bedre, men var træt.

 

07-04-2014: Til fællessamling i vuggestuen i dag havde de faldskærmen fremme. Der blev lavet blæsevejr, hule og karrusel, hvor alle børnene på skift fik en tur.

 

09-04-2014: Cecilie reagerer lidt på at Camilla er startet i vuggestuen. Hun spørger hele tiden efter hvor hun er og når de er vågne på samme tid vil hun helst sidde sammen med Camilla og “lege” med hende og vil ikke acceptere at de andre børn kommer til hende. Herhjemme reagerer hun mest ved at være sur og kan til tider finde på at slå på Camilla og synes det er sjovt.

 

10-04-2014: Cecilie kunne ikke helt forstå at Camilla ikke skulle med i vuggestue i dag og havde hele dagen spurgt efter “mor” og været meget bevidst om at mor og Camilla var hjemme sammen. Pædagogerne anbefalede derfor at Cecilie får en mor-dag inden mor starter på arbejde igen, fordi det er meget for hende både at blive storesøster og skulle dele sine forældre, men nu også at skulle dele pædagogernes opmærksomhed i vuggestuen.

 

12-04-2014: I dag fejrede vi farmors fødselsdag. Cecilie spiste både masser af rejeroulade til forret, kartofler til hovedret og indbagt is til dessert. Desuden tissede hun på potten, hvorefter hun kiggede i den og sagde: “Hvor er prut henne?”. Hun holdt sig vågen helt indtil kl. 23.30, hvor vi tog hjem, men der var hun også træt.

 

13-04-2014: I dag har Cecilie været med mor, far, Camilla, moster Christina, onkel Ricky, kusinerne Ida og Laura, “moster” Maria, “onkel” Marcel og “kusine” Maria til øko-dag på Hjortsminde Gård i Silkeborg. Vi skulle ud at se når køerne blev lukket ud på græs, men der var også mange andre aktiviteter for børn, samt smagsprøver. Vi havde taget madpakke med som vi spiste ude, selvom det til tider regnede og Cecilie spiste 2½ pølsehorn – både brød og pølse. Derudover klappede hun en kalv og rutsjede på en rutsjebane af halmballer. Køerne “dansede” ikke så meget som vi havde forventet og virkede lidt skuffede over vejret. I hvert fald løb de alle ud, opdagede regnen og vendte derfor om og forsøgte at løbe ind i laden igen, men bondemanden havde lukket døren for dem. Vi havde en hyggelig dag trods vejret og håber på at det kan blive en fast tradition. Cecilie var meget træt da vi tog hjem og sov hele vejen hjem i bilen.

 

15-04-2014: Cecilie er blevet bedre til at spise og smage på tingene og til aftensmaden i dag tog hun fusen på os. Vi fik pasta og pølsestykker i ostesovs og Cecilie startede ud med at spise alle pølserne og bede om flere INDEN hun spiste sin pasta. Den havde vi ikke lige set komme.

 

16-04-2014: I dag var Cecilie med Camilla, mor, oldemor, far og Diesel ved søen i Solbjerg for at fodre ænder. Vejret var dejligt, men der var ikke mange ænder og de to der kom i nærheden af os virkede slet ikke sultne, men Cecilie syntes det var sjovt at smide brød ud i vandet til dem alligevel.

 

22-04-2014: Vuggestuen har i dag holdt krea-dag på legepladsen, hvor de har leget med vandfarve og malet på store papirer, der hang på plankeværket. Cecilie er begyndt at være rigtig sød til at spise. Hun smager på de fleste ting og ofte beder hun også om mere. Til aften startede hun ud med at bede om at få broccoli – det er vidst aldrig sket før. Og i løbet af påsken har hun både spist fisk, brød og kød uden at brokke sig.

 

23-04-2014: Alle pigerne fra vuggestuen har i dag været på tur til Kærgården. Der blev leget på deres legeplads, hvor der var et skønt legetårn med rutsjebane, en stor gynge og en masse spændende sandlegetøj. De voksne blev inspireret af indretningen indendørs og har flyttet rundt på møblerne på girafstuen, samt lavet nye komme-/gå-tavler.

 

24-04-2014: De små og mellem vuggestuebørn har i dag været på børnehavens legeplads, hvor de var med til at lave bål. Det er altid super spændende at være på den store legeplads, hvor der både er spændende køretøjer, en “vild” rutsjebane og det store skib, som også altid er et hit.

 

25-04-2014: I dag tissede Cecilie på toilettet hos oldemor, hvilket udløste stor ros og en chokolade.

 

26-04-2014: I dag var Cecilie og mor til mødregruppe hos Isabella sammen med Julie og Emily. Det var dejligt vejr og tøserne havde en hyggelig dag i haven, hvor der blev fodret guldfisk, hoppet på trampolin, gynget, rutsjet og leget. Efter en god lur tog Cecilie med mor, far og Camilla til Solbjergdagen (tidligere kaldet Solbjerg Musikfestival) på og foran skolen. Der var ikke så mange aktiviteter for helt små børn, men far viste mor og Cecilie rundt på skolen og Cecilie fik også både væltet pinde med en tennisbold på snor, samt spist popcorn sammen med Julie (fra mødregruppen) mens de kiggede på de store børn der hoppede på hoppeborgen.

 

27-04-2014: Cecilie har sovet sammen med Camilla på Camillas værelse i nat og det gik faktisk over al forventning, så længe man bare er lidt streng overfor Cecilie. Til formiddag kom farmor og farfar med morgenbrød og der blev hygget i formiddagssolen på terrassen. Efter Cecilies lur, hjalp hun mor og far i haven, hvor legehuset blev samlet.

 

28-04-2014: Cecilie har igen i nat sovet hos Camilla. I vuggestuen var hun med Julie N., Oliver og Maya i Brugsen for at handle. De sad alle i bussen derned, men Cecilie måtte ned, fordi hun blev ved med at drille de andre. Cecilie siger: “Hanne grap” (= Hanne skrap). Mor hentede Cecilie og Camilla tidligt i dag og tog ned til oldemor for at få is. I nat skal Cecilie sove på sit eget værelse igen, men hvis man spørger hende selv svarer hun: “Sove hos Camilla”.

 

29-04-2014: Cecilie har fået feber igen (omkring 39 grader) og oldemor måtte hente hende i vuggestuen, idet både mor og far havde et møde på arbejdet og ikke kunne komme før kl. 11. Hos oldemor så hun Bamse og Kylling og fik en lille lur, men hun havde ikke så meget lyst til at lege. Hun lavede dog også pølser på toilettet og fik masser af ros. Hun har været meget varm hele dagen og faldt da også hurtigt i søvn til aften.

 

30-04-2014: Cecilie har holdt en fridag hos farmor og farfar i dag. De var på stranden, hvor de samlede sten og gik i vandkanten, samt spiste madpakke, som Cecilie selv var med til at lave og spiste  is. De havde alle en rigtig god dag, hvor der er blevet hygget og grint rigtig meget.

 

01-05-2014: Cecilie har sovet hos farmor og farfar i nat og haft endnu en hyggelig dag sammen med dem i dag, hvor der blev vandet og leget i haven når Camilla sov.

 

04-05-2014: Cecilie har sovet sammen med Camilla hos farmor og farfar i nat. Hun vågnede mange gange og vækkede Camilla, så natten havde været lidt urolig. Hun var da også træt da hun kom hjem og faldt hurtigt i søvn til hendes middagslur. Til aften skulle Cecilie for første gang sove uden den ene side på hendes tremmeseng. Spændende!

 

05-05-2014: Til morgen lå Cecilie ovenpå sin dyne på gulvet. Da hun vågnede sagde hun: “Hov! Jeg er faldet helt ud”. Så det med at sove uden tremmer kræver vidst lidt tilvænning. De små og mellem vuggestuebørn har været på legepladsen og lege i regnvejret og de har leget inde med alt det nye legetøj de har fået – nyt Duplo lego, Brio togbane og tog og nye dukker med tilbehør, samt gryder, tallerkner m.m. til legekøkkenerne.

 

06-05-2014: I dag har vuggestuen haft krea, hvor børnene har lavet en påfugl til hver stue. Påfuglens “fjer” er børnenes hænder, der er pyntet fint. Børnene var meget nysgerrige, omhyggelige og interesserede i hvilken farve de andre børns hænder havde.

 

08-05-2014: De små og mellem girafbørn har i dag lavet skumbad i flotte farver (rød og grøn frugtfarve). Det var sjovt, men farven kunne ikke helt komme af igen. Godt Cecilie skulle til svømning. Cecilie sørgede for at Camilla også var med. En god storesøster.

 

14-05-2014: Så er scooter-banden tilbage. Cecilie og nogle af de andre børn har kørt rundt på legepladsen på vuggestuens nye scootere.

 

19-05-2014: I dag til fællessamling var Nalle forbi for at hilse og give krammer til alle børnene. Børnene tog en tur til zoologisk have (fiktivt) og sang også om sommerfuglen og skorstensfejeren. Efterfølgende var de på legepladsen.

 

30-05-2014: Cecilie havde en fridag sammen med mor i dag. Til formiddag kom Marcia og hendes mor og legede. Det var rigtig hyggeligt og vi var bl.a. i haven, hvor det dog var lidt svært at blive enige om, om døren til legehuset skulle være åben eller lukket.

 

31-05-2014: I dag var Ida på besøg hele formiddagen og efter middagsluren kom også moster og Laura, der blev og spiste aftensmad. En hyggelig lørdag sammen med kusinen. Middagsluren tog de desuden på samme værelse og sov omkring 2 timer.

 

12-06-2014: Søhøjlandet med mor, far, Camilla, Diesel, farmor, farfar, oldemor, faster og Henrik. Hoppede på hoppepude, kørte på scooter og spillede mega-skak.

 

13-06-2014: Søhøjlandet. Formiddag i badeland. Sjovt at rende rundt i vandkanten og lege på det lave vand i det varme bassin sammen med farmor, farfar og faster. Var også i boblebad med mor og far. Var så træt til frokost at hun lå henover bordet og næsten sov mens hun spiste. Fik en god middagslur. Eftermiddag?

 

14-06-2014: Søhøjlandet. Formiddagen blev brugt på at spille minigolf, hoppe på trampolin og lege på legepladsen sammen med oldemor og farmor. Igen måtte Cecilie se sig slået ud til frokosten, hvor hun igen lå hen over bordet og sov mens hun spiste. Sov igen en god lang lur og da hun stod op var hun i spabad sammen med Camilla, hvor de hyggede sig med at lege med vandet og legesagerne. Om aftenen var vi på restauranten og spise i anledning af farfars fødselsdag dagen efter.

 

15-06-2014: Sidste dag i Søhøjlandet. Efter morgenmad blev der smurt madpakker og pakket tasker, så vi rettidigt kunne forlade huset. Tog op på boldbanen, hvor vi nød solen mens vi spiste madpakker og Cecilie spillede yatzy med store terninger sammen med faster. Da pigerne var ved at være godt trætte kørte vi hjem og Cecilie sov dog også hele vejen hjem.

 

17-06-2014: Sommerfest Spiren. Kolding og Lillebror.

 

21-06-2014: Cecilie og Camilla har været alene hjemme med far fra torsdag til lørdag (i dag). Det er gået rigtig fint, men hun havde set frem til at skulle med på stationen og hente mor hjem. Desværre blev toget forsinket, så Cecilie var lagt i seng inden. Hun havde lidt svært ved at forstå at mor ikke kom hjem og insisterede på at årsagen var: “Mor har slået toget” og da hun fik at vide at mor ikke kunne gå hjem, sagde hun: “Mor har slået foden”.

 

22-06-2014: Camillas fødselsdag.

 

24-06-2014: Faster Trines fødselsdag.

 

25-06-2014: Kamillas studenterfest.

 

26-06-2014: Afslutning svømning. Sjovt at gå rundt på det lave vand sammen med mor.

 

28-06-2014: Faster Trines fødselsdag. Spillede bold og hyggede sig også meget med at spille bordtennis med farmor, mor og Henrik. På et tidspunkt legede hun også boldhenter for Henrik og Henriks kammerat Troels.

 

29-06-2014: Charlottes fødselsdags- og studenterfest. Hoppede på trampolin og blev helt elektrisk, så håret stod lige op i vejret og vandede blomsterne med en stor vandkande.