dagbog – cecilie – 2014 – 2

2012-1

2012-2

2013-1

2013-2

2014-1

2015-1

2015-2

2016-1

2016-2

2017-1

 

01-07-2014: Cecilie har sammen med Maya, Albert, Birk og Mathias malet på flotte æsker i vuggestuen i dag.

 

08-07-2014: Der har været store wellnessdag i vuggestuen i dag. Den stod på dejligt fodbad, massage, varmetæppe og blev afsluttet med en dejlig jordbærsmotthie. En skøn dag i afslapningens tegn.

 

10-07-2014: I dag har de fejret Mathias’ 3-års-fødselsdag i vuggestuen. Bagefter var Cecilie sammen med Sophia, Dicte, Mathias og Tristan på en skøn tur i “bussen” mens de andre børn kørte på scooter og spillede bold på den store legeplads.

 

13-07-2014: Farfars fødselsdag.

 

14-07-2014: I dag sov Cecilie helt til kl. 8.30 og da regnede silede ned blev vi enige om at give hende en feriedag hjemme i dag. Hun startede dog dagen ud med hård mave og ville derfor ikke spise morgenmad og var meget pylret. Hun fik lidt sveskemos og da hun var kommet af med lidt af sin afføring fik hun det bedre og vi havde en hyggelig eftermiddag sammen.

 

15-07-2014: I vuggestuen i dag lavede Cecilie klatkager over bål sammen med de andre børn. Herhjemme er hun blevet ret glad for vores klapsammenlige skammel, som hun slæber med sig overalt, slår ud og stiller sig op på, så hun kan nå. Hun valgte også selv at tørre spisebordet af efter aftensmaden og det skal man jo ikke klage over.

 

19-07-2014: Oldemor Jytte, der fyldte 80 år d. 17. juli havde inviteret til frokost i Restaurant Friheden og sikke en dejlig dag i skønt solskinsvejr. Cecilie der ikke havde sovet til middag, startede dog ud med at være lidt pylret og nægtede at smage på noget af maden. Mellem forret og hovedret var hun en tur ude at sejle på svanesøen sammen med Ida og moster. Mellem hovedretten og desserten var hun på legepladsen med far og Ida og da vi havde spist dessert blev Tivoli Friheden for alvor indviget. Cecilie var både ved vandet, hvor hun legede med vand, ude at sejle på svanesøen igen, på legepladsen, i Tarzanland, så Pjerrot, fløj i “balloner” med morfar (forlystelse) og prøvede også både flyvemaskinerne to gange og det lille bil-tog. Da Cecilie ikke havde fået meget at spise, fik hun lov at få mad fra buffetten og spiste flittigt både pølser, pasta og nachos (de knaser jo). Inden vi tog hjem fik Cecilie også en ballon, som hun hjalp damen med at sætte på pind. Alt i alt en skøn dag og en MEGET træt Cecilie, der blev lagt i seng da vi kom hjem.

 

23-07-2014: I dag var Cecilie ved søen sammen med de andre vuggestuebørn fra henholdsvis Spiren og Kærgården. De gik ned for at se ænder, men der var ikke nogen at se, fordi de sov! Cecilie gik det meste af vejen og fandt også stor glæde ved at løbe, så hun var træt da de kom tilbage til huset igen og så gør en 2-timers lur jo underværker. Da mor hentede Cecilie, løb hun også det meste af vejen hjem, hvor hun gyngede indtil far kom hjem og vi tog en tur i hundeskoven. Det er en gåde, hvorfor hun ikke var mere træt her til aften…

 

24-07-2014: I dag har Cecilie været på legepladsen sammen med vuggestuen. Pædagogen spurgte Cecilie: “Hvad så vi på legepladsen Cecilie?” hvortil Cecilie svarede: “En kattekilling!” (vi havde synget “se den lille kattekilling” den morgen). Men ja, de havde set en lille kat. Hun kunne dog ikke helt svare på hvilken farve den havde.

 

25-07-2014: I dag var vuggestuen på legepladsen i Kærgården, hvor de besøgte dyrene. Cecilie fik lov at holde en af kaninerne. “Den var hvid ligesom Pervot (Pjerrot)”, svarer Cecilie når man spørger hvilken farve kaninen havde. Hun er blevet ret god til at genkende farver og sige hvad de hedder, samt huske andre ting/mennesker, der har samme farve. Herhjemme tager hun tit sit hvide tæppe og holder op foran sig og siger: “Nu er jeg hvid, ligesom Pervot”.

 

29-07-2014: Cecilie var på tur i Solbjerg sammen med Olivia, Alberte, Melina, Mikkel, Sophia, Silje, Laurits S, Maya og Camilla i dag. De gik forbi Mayas nye hus, hvor de kunne høre Mayas hund “Fie”. De så en kran der var i gang ved kiosken, de plukkede hyben og rosenblade og havde et stop ved en lille legeplads i skolen. De havde på turen også set Cecilies nye rutsjebane og gyngestativ og Cecilie havde sagt: “I må ik gå derind!”. En skøn tur i det varme sommervejr.

 

31-07-2014: Cecilie fortalte i morges, da vi kørte hende op til farmor og farfar, hvor hun skal være på ferie indtil i morgen aften, at hun havde været i skole i går. Det er lidt hyggeligt at hun kan huske hvad hun oplever og kan fortælle om det. Når vi henter hende i vuggestuen siger hun også til pædagogerne: “Når jeg har sovet og spist, så kommer jeg igen”.

 

04-08-2014: I dag er de store vuggestuebørn startet i børnehave, så nu er Cecilie pludselig en af de store og de andre børn på stuen virker pludselig meget små.

 

07-08-2014: Cecilie, Camilla, far og mor var i hundeskoven med Diesel i dag. Camilla blev ved med at tage hånden hen til Cecilie i klapvognen og Cecilie flyttede den gang på gang. Til sidst sagde hun: “Pas din egen butik Camilla!”

 

08-08-2014: I dag har Cecilie tisset to gange på toilettet. Det er fint hvis hun begynder at vise interesse for det igen, så vi kan begynde at arbejde os hen imod at smide bleen.

 

09-08-2014: I dag blev Cecilie passet hos faster og Henrik mens mor og far var i biografen. De legede med bold-teltet og Cecilie og Henrik så “pimviner” (aka Pingu) på tablet’en. Inden Cecilie skulle i seng i dag bad hun selv om at komme ud at tisse på toilettet og hun tissede også, fik masser af ros og en lille chokolade som belønning.

 

10-08-2014: I dag er Cecilie 2½ år gammel. Hun vejer nu ca. 11,6 kg og måler 88 cm, så heldigvis vokser hun da lidt. Om formiddagen var Cecilie og mor hos Marcia og Maria sammen med Ida og moster, for at plukke blommer. Cecilie var så træt da vi kom hjem at hun gik direkte i seng og sov med det samme. Til aften har Cecilie igen tisset på toilettet, så vuggestuen må hellere få besked i morgen, så de kan hjælpe hende derud når hun siger til.

 

11-08-2014: I dag har Cecilie lavet bål i vuggestuen og siddet og hygget rundt om det med de andre børn.

 

12-08-2014: I vuggestuen siger de at Cecilie længe har været med i gruppen, der går på toilettet. Man lærer jo af de større børn.

 

13-08-2014: Cecilie sagde i vuggestuen i dag at hun ikke ville have ble på og har gået en hel dag uden ble (bortset fra middagsluren). Hun har selv sagt til når hun skulle på toilettet og havde kun en enkelt uheld i vuggestuen og et enkelt uheld herhjemme, hvor hun først fik sagt til da det var for sent. Meget flot!

 

14-08-2014: Cecilie har leget på både den store og lille legeplads i vuggestuen i dag sammen med Albert, Mikkel, Sophia og Olivia. De kørte på scootere og gravede i sandkassen. Cecilie har igen i dag gået uden ble og hun klarer det bare SÅ flot. Hun har dog i dag haft to uheld i vuggestuen, hvoraf det ene var udenfor. Pædagogerne havde snakket lidt om, om hun skulle have ble på ud, men havde undladt det. Blev dog bagefter enige om at det skal hun have næste gang, for de kan ikke nå ind og få tøjet af hende inden det er for sent. Herhjemme bad hun tre gange om at komme på toilettet, men tissede kun den sidste. Dog hellere komme derud to gange for meget, end én for lidt. Cecilie spiser heller ikke længere med hagesmæk for “Jeg er jo en stor pige” som hun siger.

 

15-08-2014: I dag har vuggestuen nydt det fantastiske solskinsvejr på legepladsen overfor Spiren, hvor de har leget gemmeleg, vippet, rutsjet, gået balance, gynget og leget i legehuset.

 

16-08-2014: Cecilie havde et enkelt uheld i dag, hvor hun lavede stort i underbukserne. Hun skal lige lære også at sige til når hun skal lave pølser. Men derudover har hun haft en hel dag uden et eneste uheld – meget flot! Om eftermiddagen og aftenen var vi til grillfest med Cecilies mødregruppe og selvom hun legede godt og var en del i haven var hun stadig dygtig til at sige til når hun skulle tisse.

 

17-08-2014: Til formiddagen blev Cecilie passet hos farmor og farfar mens mor og far var i Århus, for at løbe ruten til DHL-stafetten igennem. Her havde hun på 2 timer 2 uheld, så det var lige et skridt tilbage. Hun glemte åbenbart at sige til fordi hun hyggede sig – selvom farmor og farfar flere gange spurgte hende om hun skulle tisse.

 

18-08-2014: I dag satte vuggestuen gang i deres temauge om kroppen. De startede i fællesrummet på det grønne tæppe med at synge sange om kroppen, fx “tommelfinger”, “hoved, skulder, knæ og tå”, “Boogie Woogie”, “se mine hænder” osv. Efterfølgende legede de “fluesmækker-leg” og “i min butik” med billeder af forskellige kropsdele. Alle børnene nåede også en tur på legepladsen.

 

19-08-2014: I dag fortsatte temaugen i vuggestuen om kroppen og det har været både sjovt, men også lidt udfordrende for nogle børn. De har nemlig skullet ligge på ryggen mens de fik tegnet rundt om deres kroppe og de har fået tegnet hænder og fødder. Alle kroppene, hænderne og fødderne hænger som udsmykning i fællesrummet. En super god dag i kroppens tegn.

 

20-08-2014: I dag har vuggestuen haft en aktiv dag med en kæmpe motorikbane i både fællesrummet og på girafstuen. De samlede alt hvad de havde af balancebolde/plader, store gymnastikbolde, madrasser til at slå kolbøtter på, tunnelen til at kravle igennem, lavede en “rutsjebane” til at glide ned ad og kravle op ad igen, og flere andre forhindringer. Så blev der ellers knoklet igennem, så alle blev helt svedte.

 

21-08-2014: I dag har Cecilie sammen med Birk, Melina, Laurits og Oliver været i Solbjerg skoven og lege på legepladsen deroppe. Her gik hun bl.a. på line og kravlede på klatrestativ.

 

22-08-2014: I dag holdte vuggestuen afslutning på en fantastisk uge i kroppens tegn. De havde sanserum, hvor børnene nød at få massage. De har fået et skønt fodbad og var meget optagede af diskokuglen som funklede i mørket og billederne på væggen af det flotte hav og de dejlige bølgelyde var rare at lytte til. Til aften spiste vi sov altid hos oldemor, men i dag var Niels, Nicolai og Benedicte der også. Da Cecilie blev lidt træt fik hun lov at hvile sig i oldemors seng, hvor hun sang børnesange sammen med mor og legede kildeleg med Benedicte. Cecilie tog med farmor og farfar hjem og sov der natten over.

 

25-08-2014: Cecilie har ferie og i dag var hun med mor, far, Camilla, moster, onkel og kusinerne Laura og Ida i Legoland. Hun var både ude at sejle, prøve kålormen, køre i monorail-tog, var på safari-tur i bil, fløj i helikopter, prøvede pariserhjulet, prøvede water-rafting med far, moster og Ida, samt køre i karussel. Det meste af tiden havde vi base i Fabuland, der er tilegnet de helt små børn. Der var en fin legeplads, hvor Cecilie kravlede på diverse legeredskaber, rutsjede, vippede og legede i de små lego-huse. Det var en træt Cecilie vi havde med hjem efter en dejlig dag, hvor Cecilie fik en legoklods-madkasse med hjem som souvenir.

 

26-08-2014: I dag sov vi længe, var ude at handle og en tur i hundeskoven med Diesel. Til aften kom oldemor og passede Cecilie og Camilla mens mor og far var til Solbjerg Sø Løbet. Cecilie var stadig oppe da mor og far kom hjem ca. 19.30, men kom hurtigt i nattøjet og lagde sig også nemt til at sove.

 

27-08-2014: I dag sov vi også længe. Om eftermiddagen var Cecilie og mor til prøvetime i dans i Viby. Det var en fin time og Cecilie var i godt humør og hyggede sig gevaldigt, men det er meget de samme sang-lege som vi laver til gymnastik, så det er ikke noget vi melder hende til.

 

28-08-2014: I dag havde far fødselsdag, så vi startede dagen med lækker morgenmad sammen med oldemor. Cecilie var meget glad for “arme iddere” (french toast) med sirup. Cecilie nægtede at sove middagslur i dag og efter at have forsøgt i ca. 1½ time, hvor hun til sidst fik vækket Camilla, fordi hun skreg, måtte vi give op og lade hende fortsætte med at lege i stedet for. Svømning startede op igen i dag og både mor, far og oldemor var af sted. Cecilie var glad for at komme i vandet igen. Desværre er de kun 4 på Cecilies hold, men det skal nok blive okay alligevel. Der er en enkelt genganger fra sidste år (Benedikte). Til aften spiste oldemor sammen med Cecilie og Camilla, idet hun skulle lægge dem i seng, da mor og far skulle på Flammen i Horsens, for at spise.

 

29-08-2014: Til formiddag var Cecilie med mor, far og Camilla ude at handle ind til fars fødselsdag. Cecilie havde sovet længe og spist sen morgenmad og var derfor ikke sulten, da vi kom hjem. Derfor blev hun og Camilla kørt ned til oldemor, hvor hun spiste lidt kiks og ost til frokost. Hun ville ikke sove til middag og holdt alligevel helt til kl. 22 hos oldemor om aftenen, men hun var også træt da vi kom hjem og lagde hende i seng.

 

30-08-2014: I dag holdte vi fars fødselsdag. Vi fik Cecilie til at sove en lille middagslur, så hun var frisk til gæsterne kom kl. 15. Det var både farmor, farfar, oldemor Mona, oldemor Inger, faster og Henrik der kom. Cecilie hjalp far med at pakke gaver ud og hyggede sig med at lege med alle gæsterne. Efter nogle dage hvor hun ikke har villet tisse på toilettet og gået med ble begyndte Cecilie igen at vise interesse for at gå på toilettet, så vi håber at det vender igen nu. Det blev lidt sent inden Cecilie kom i seng, men da var hun også blevet meget træt og pylret og der var ikke meget vrøvl med at få hende til at sove – selvom hun da lige skulle fortælle nogle gange at hun ikke ville sove mere.

 

31-08-2014: I dag har været ren afslapning ovenpå en ferieuge, hvor der alligevel er sket meget. Cecilie har brugt en stor del af dagen på at se “Pingu” – bl.a. har hun “hvilet” sig i hulen mens hun så “Pingu” med både dyne, pude, ko og sut. Om eftermiddagen var hun en times tid i haven sammen med mor, hvor hun både gyngede, rutsjede, legede i legehuset og sandkassen, samt hjalp mor med at luge mellem fliserne på terrassen. Hun ville endnu engang ikke sove til middag, men så var der til gengæld heller ingen problemer med at lægge hende i seng til aften.

 

01-09-2014: Ferien er slut og Cecilie er kommet i vuggestue igen i dag. Det var ikke helt med hendes gode vilje, men heldigvis var hun ikke ked af det da mor gik. Hun ville dog gerne holde mor i hånden mens hun spiste, men vinkede også pænt farvel da mor tog på arbejde.

 

03-09-2014: Cecilie har i forbindelse med kulturugerne i dag været på besøg i Børnehuset Bøgevangen til cirkusforestilling. Der var linedansere, stærke mænd, vilde dyr, mariehøns og klovne, der optrådte. Og så var der popcorn ad libitum. En super dag.

 

04-09-2014: Cecilie blev i vuggestuen i dag mødt af noget af et sanseunivers. Der var balloner, lyskugler, smagsprøver, motorikbane, dufteæsker, trædekasser og en hel fantastisk stemning af glade og nysgerrige børn blandet med skøn musik og snak.

 

05-09-2014: Oldemor hentede Cecilie i vuggestuen som sædvanligt om fredagen, men far og mor var ikke med til at spise til aften, da de var til hvert deres arrangement til festugen i Århus. Derfor skulle Cecilie også med farmor og farfar hjem og sove.

 

06-09-2014: I dag var Cecilie med farmor og farfar til Århus Festuge. Her prøvede hun et lille tog (sådan et man sidder i og putter penge i for at få det til at køre) og hun kørte i bus på karussellen.  Hun fiskede også efter ænder, og vandt en lille bamse. Hun måtte helt selv vælge mellem mange forskellige og valgte en lille lilla “Alien”. Hun kan dog ikke sige “Alien”, så bamsen hedder nu “Ali” (ligesom en af pædagogerne i børnehaven). I Ridehuset var der sanserum, hvor Cecilie bl.a. gyngede i en indesluttet gynge (lidt ligesom dem vi bruger til gymnastik), legede i puderum og rørte ved forskellige ting i små kasser. Udenfor var der riste, hvor der kom vand op og det var sjovt at forsge at fange vandet. Cecilie fandt også stor glæde i at gå på kanten af blomsterbedene. Og så var hun på Baresso, hvor hun spiste et kærnemælkshorn. Alt i alt en super skøn dag til Århus Festuge sammen med farmor og farfar.

 

07-09-2014: I dag var der Solbjerg Børnebazar på skolen. Cecilie var med mor derovre og hun syntes det var hyggeligt at rende rundt og lege lidt med det legetøj, der var til salg, men kunne ikke helt forstå at hun ikke måtte tage det med sig. Flere gange bad hun om lov til at komme derover og de to første gange mødte vi farmor og farfar derovre. Om eftermiddagen var Cecilie med mor og Camilla på gensyn med Camillas mødregruppe (Tobias, Felix og Johanne), deres mødre (Mette, Maria og Line, samt deres ældre søskende (Jonas og Silas). Jonas og Silas kender hinanden fra børnehaven, så Cecilie legede mest på gulvet med magneter sammen med de små, men hun virkede ikke til at være ked af at være af sted og ville da heller ikke med hjem før hun havde leget lidt i haven. Hun fandt en tre-hjulet cykel som hun meget gerne ville have kørt mere på, så det kan godt være at vi skal til at skaffe os sådan en herhjemme.

 

09-09-2014: I vuggestuen har de været kreative i dag. På Cecilies stue (girafstuen) har de malet fine malerier, hvor der også blev lavet dyrespor med en plastik-krokodille og hjulspor i malingen med en legetøjstraktor. Om eftermiddagen var der Mini-OL i Spiren. Vi startede ud med kaffe, kage og frugt og “fri leg” på legepladsen inden aktiviteterne blev skudt i gang kl. 16.30. Cecilie startede ud med at prøve hoppeborgen og selvom hun kun var derpå 3 min sammen med 4 andre små, så var hun ikke vildt glad for det. Hun ville helst holde mor i hånden og når hun væltede kunne hun ikke selv finde ud af at komme op at stå igen. Bagefter stillede vi os i kø til “Det muntre køkken”. I starten skød Cecilie efter de tallerkner der lå på jorden og som allerede VAR gået i stykker, men til sidst lykkedes det hende at ramme en af de tallerkner der stod på reolen. Herefter tog Cecilie en tur på forhindringsbanen, hvor hun skulle føre en ring langs en snor gennem vinduer på legehusene, over træstubbe og træer og under nogle andre ting. Det var lidt svært, men hun kom dog hele vejen igennem. Så blev det guldgraver-tid. Cecilie var hurtig til at finde et stykke guld i den store sandkasse og udbrød da hun så den: “Det er jo bare en sten”. Hun fik lov at få “guldet” med hjem, men ville gerne grave mere, så hun og far gravede videre, mens mor stod i kø til den sidste aktivitet, der var fodbold-bowling. Her skulle Cecilie skyde bolden og vælte nogle flasker. Det var svært, men det lykkedes hende da at vælte to flasker. Efter aktiviteterne måtte vi forlade etablissementet inden maden, idet vi skulle skynde os videre til gymnastik. Både mor, far, Camilla og oldemor var med til gymnastik i dag.

 

10-09-2014: I dag har Cecilie været en tur i Junglen og klatre på bakker sammen med Sophia, Olivia, Aya, Mikkel, Birk, Benett, ZalanLauritz og Silje. Til eftermiddag havde vuggestuen besøg af de “gamle” vuggestuebørn (dem der startede i børnehave i august). Skønt gensyn!

 

11-09-2014: Svømning var aflyst i dag, fordi mor var syg, så oldemor hentede Cecilie i vuggestuen og spiste aftensmad dernede sammen med Camilla, far og mor. Hun havde ikke sovet meget i vuggestuen i dag, men var heller ikke helt overbevist om at hun skulle sove, da hun kom hjem. Da hun først faldt i søvn, sov hun dog godt.

 

12-09-2014: Cecilie vågnede kl. 5 i dag og mente bestemt at nu skulle hun op. Far måtte overbevise hende om at det stadig var nat og for at få hende til at sove videre lovede han hende at hun måtte se “pingviner” når hun stod op. Det havde hun bestemt heller ikke glemt, så da mor vækkede hende ca. 6.15 strøg hun ind i stuen for at se “pingviner” inden hun skulle i vuggestue. Oldemor hentede Cecilie i vuggestuen som normalt om fredagen og så kom Camilla og mor forbi til en kop eftermiddagskaffe.

 

13-09-2014: I dag vågnede Cecilie op med næsten 40 i feber, så hun har været meget stille hele dagen. Til formiddag faldt hun da også i søvn foran fjernsynet, hvor “Pingu” har kørt hele dagen. Resten af dagen ville hun allerhelst sidde hos enten mor eller far og putte sig. Hun blev til aften puttet i seng med høj feber og vågnede da også nogle gange og var ked af det.

 

14-09-2014: Da Cecilie vågnede i dag var feberen væk og energien i høj grad vendt tilbage. Ved 10-tiden tog Cecilie med mor og Camilla op til farmor og farfar, for at blive klippet og der blev da også leget lidt. Cecilie var bestemt ikke træt til aften, da hun blev lagt i seng, og det blev faktisk lidt vanskeligt at putte hende.

 

15-09-2014: Cecilie cyklede hjem fra vuggestuen på sin nye 3-hjulede cykel i dag. Da vi passerer en kat siger Cecilie: “Hej kat. Jeg cykler. Jeg cykler, kat”. Der var godt gang i den på fodboldbanerne og Cecilie var meget interesseret i hvad de lavede. Da vi endelig nåede forbi alle banerne ville Cecilie gynge og både hun og Camilla fik en svingtur i hængekøjen. Cecilie var igen i aften noget utilfreds med at skulle i seng, så vi har snakket om at hun måske skal begynde at være lidt længere oppe om aftenen.

 

16-09-2014: I dag har Cecilie, Tristan, Silje, Birk, Alberte, Laurits og Oliver lavet fine billeder af små papirskugler, der er krøllet sammen og klistret på et stykke papir. De hænger nu til pynt på vinduet i gangen i vuggestuen. Cecilie snakkede i dag meget om at hun skulle til gymnastik og sagde med stor begejstring: “Vi skal til gymnastik. Det er sjovt. Og så kommer Tinna”. Men hun må være blevet træt, for hun var helt umulig og mor kunne ligeså godt være taget af sted alene. Derfor kom hun også direkte i seng, da vi kom hjem.

 

17-09-2014: Cecilie har i dag været på tur til den store bakke sammen med Zalan, Benett, Birk, Mikkel, Maya, Nor og Sara. De løb op og ned ad bakken og bagefter var de inde og lege på den lille legeplads bagved Spiren. Til aften stod Cecilie og spejlede sig i skabslågen på badeværelset, hvor hun pludselig siger: “Jeg hedder Albert.” Mor spørger meget undrende: “Albert?” og Cecilie svarer: “Jeg ligner en Albert”.

 

18-09-2014: I dag var vi til svømning igen, men da der var en træner for et af de andre hold, der ikke var dukket op måtte Sofie desværre tage det hold og Cecilies hold fik fri leg. Det betød så også at de måtte “lege” på det lave vand og rutsje. Cecilie syntes meget godt om selv at gå rundt i vandet, hvor hun kunne bunde og overvejelserne omkring om hun skulle flytte hold var der da også, men nu fortsætter vi lige sæsonen ud med det her og så kan vi flytte hende til februar når der starter en ny sæson.

 

20-09-2014: I dag var vi til familie-fest hos oldemor Inger og for første gang i meget lang tid var hele familien samlet. Cecilie havde ikke sovet formiddagslur og var meget træt da vi ankom kl. 12.30. Der var egentlig lagt op til at Cecilie skulle sidde ved børnebordet og spise sammen med de andre børn, men det ville hun ikke – i hvert fald ikke i starten. Hun blev meget genert da hun så alle de fremmede ansigter og ville ikke engang hilse på faster og Henrik. Som tiden gik blev hun dog mere og mere tryg ved situationen og det endte faktisk med at Cecilie legede rundt sammen med Alma (Kenneths (fars “fætter”) datter på ca. 8 år) og ville spise sammen med Alma og kun vaske hænder hvis Alma gik med osv. Så de to hyggede sig gevaldigt sammen efter mor var taget af sted.

 

23-09-2014: I dag har Cecilie sammen med Alberte, Melina, Maya, Laurits og Birk været med til bål sammen med børnehaven. Hun har dog været lidt sløj hele dagen og sov også 3 timer til middag og kl. 15.30 blev vi ringet op at nu måtte vi godt komme og hente hende, fordi hun havde feber. Derfor tog vi ikke til gymnastik i dag, men humøret fejlede nu ikke noget derhjemme, selvom temperaturen viste 38,3.

 

24-09-2014: Til morgen var Cecilies temperatur stadig lidt høj (37,8) og hun er derfor blevet hjemme i dag sammen med far. Hun har haft en hyggelig dag hjemme og i løbet af dagen faldt temperaturen og da hun kom i seng var den helt normal. Hun sov godt nok først sin lur sidst på eftermiddagen, men det var heldigvis ikke et problem at få hende i seng til aften.

 

25-09-2014: Cecilie er nu igen helt rask og kom i vuggestue i dag. På denne dag i emneugen mødte børnene levende kyllinger. De var virkelig søde. De snittede også store mutantgrøntsager som kom i kyllingegryden for at give smag.

 

26-09-2014: I dag fejrede de Emils fødselsdag i vuggestuen. De fik pandekager og æblegrød og selv Cecilie smagte på maden.

 

27-09-2014: Efter morgenmaden tog Cecilie til Hurup sammen med mor og Camilla hvor vi skal være indtil mandag. Cecilie faldt hurtigt til hos Lis og Jørgen, som hun efterhånden husker. Vi fik dejlig frokost da vi ankom, men Cecilie ville ikke sove til middag, så hun hyggede sig lidt med Lis mens resten af huset tog en lur. Aftensmaden, som var boller i karry faldt i god smag hos Cecilie. Det var svært at få Cecilie til at sove og efter lang tids kamp endte hun med at få lov at komme ind i sofaen til os, hvor hun rimelig hurtigt faldt i søvn.

 

28-09-2014: Cecilie sov helt til kl. 8 i dag. Efter morgenmad tog vi til Neesund. Cecilie og Camilla sad i klapvognen som Lis og mor skubbede hele vejen derned. På turen var der disket op med både Mariekiks og saltstænger og Cecilie var virkelig dygtig til at dele med Camilla. Fik to kiks i hånden, gav den ene til Camilla, spiste den anden, fik to nye kiks i hånden og ventede pænt til Camilla var færdig med den første inden pladen kørte på repeat. Da vi kom ned til vandet mødtes vi med Jørgen, der ankom i bil. Cecilie brugte lang tid på at vandre frem og tilbage i vandkanten med Lis i hånden. Bagefter sad vi og fik vand og kiks på bænken ved færgeafgangen. En rigtig hyggelig formiddag i dejligt vejr, der sluttede af med en gåtur hjem igen. Hjemme igen var det blevet frokosttid, men Cecilie havde ikke den store appetit efter den mængde kiks hun havde indtaget. Igen ville hun ikke sove til middag og smed sig i stedet på sofaen i stuen og så tegnefilm sammen med Lis mens resten fik en lur. Eftermiddagen gik med leg og madlavning. Til aften fik vi fiskefrikadeller, kartofler og blomkål og Cecilie fik da spist lidt fisk og kartofler. Igen til aften ville Cecilie ikke lægge sig til at sove, men denne gang kom hun tidligt med ind på sofaen. Den første halve time hoppede hun rundt, men til sidst måtte hun give fortabt og faldt i søvn.

 

29-09-2014: I dag sov Cecilie næsten til kl. halv 9 og da hun stod op var der slet ikke andre vågne. Efter morgenmad tog Lis og mor med Cecilie og Camilla på legepladsen oppe ved togstationen. Det var hyggeligt og igen havde vi rigtig dejligt vejr. Inden vi gik hjem, smuttede vi lige i Røde Kors Genbrugsbutikken og her fik Cecilie en bamse af Lis. Da vi kom hjem igen fik vi frokost og efter en lille lur (denne gang faldt Cecilie i søvn på sofaen) kørte vi hjem til Solbjerg. Cecilie sov slet ikke i bilen på hjemturen. Far stod klar med aftensmaden da vi kom hjem og bagefter kom Cecilie i seng.

 

30-09-2014: I dag har børnene lavet æbletryk i vuggestuen. De malede selv på halve æbler og lavede aftryk på sort karton. Mange nåede også en tur på legepladsen i det våde vejr.

 

03-10-2014: Den nye storebørnsgruppe har været samlet i dag. De gik tur til biblioteket, hvor de først læste “Lille Lotte leger frisør” og man SKULLE blive siddende og høre hele historien. På vej derover og hjem gik de to og to med hinanden i hånden og øvede sig i at se efter trafikken. Hjemme igen spiste de sammen i børnehavens fællesrum. Her øvede børnene sig i at sende rundt, øse op, vente på tur og spise pænt med bestik.

 

07-10-2014: I dag har børnene i vuggestuen lavet motorikbane, hvor de kravlede gennem et langt rør og rutsjede på en kæmpe rutsjebane.

 

08-10-2014: I dag lavede de græskar i vuggestuen. Pædagogerne havde skåret hul i toppen af græskaret og så fik børnene ellers lov til at tømme det for kerner. Bagefter blev der skåret huller til øjne og mund og “låget” blev sat på igen. De pynter fint i atriumgården mellem stuerne. Cecilie fortalte meget om det, så hun har helt sikkert syntes det var sjovt.

 

15-10-2014: Vi var til lægen med Cecilie i dag pga. maven. Han udskrev Movicol til hende, som hun skal have to gange i døgnet til at begynde med. Han mente at der ville gå ca. 3 måneder før vi skal begynde at trappe ud af det igen. Efter lægen blev Cecilie kørt i vuggestue, hvor hun havde en dejlig dag – bortset fra at et af de mindre børn bed hende i kinden, fordi hun lå i sofaen. Cecilie er blevet virkelig dygtig til at tælle til 10. Det er meget tydeligt hvad hun siger og hun springer ingen tal over.

 

16-10-2014: Cecilie var i dag selv med til at smide de sutter ud som der var tygget hul i og far forklarede hende at når der ikke er flere sutter, så kan hun ikke længere bruge sut – ligesom de andre store børn i børnehaven. Da hun ikke med det samme bad om sutten, da hun skulle i seng, blev vi enige om at prøve at putte hende uden. Hun kom dog efter lidt tid i tanke om at hun ingen sut havde fået, men far forklarede hende at de alle sammen var gået i stykker og smidt i skraldespanden og hun derfor var nødt til at sove uden. Det tog lidt tid for hende at acceptere, men hun blev ikke hysterisk og faldt da også i søvn efter lidt tid – uden sut.

 

22-10-2014: I dag har Cecilie lavet uhyggelige spøgelser, hekse og græskar i vuggestuen. Hun har også været i børnehaven og lege sammen med de andre store vuggestuebørn. Og så nåede de en tur på legepladsen, hvor de fik leget på den store legeplads.

 

23-10-2014: I dag var Cecilie på tur sammen med Birk, Zalan, Benett, Sophia, Mikkel, Maya, Silje og Tristan. De gik en tur på skolen, hvor de så de store gravkøer arbejde. Herefter var de på besøg på Hasselhusets legeplads – så skønt.

 

24-10-2014: I dag har flere af børnene i vuggestuen lavet gips-spøgelser. Det er ikke alle der synes det er lige sjovt at røre ved det våde gips.

 

30-10-2014: I dag har været en begivenhedsrig dag for Cecilie. Hun blev afleveret i vuggestuen til morgenmad, da hun vågnede af sig selv kl. 6.30. Fra ca. 9-12 var de største vuggestuebørn på tur til Naturhistorisk Museum. De skulle køre i bus frem og tilbage, hvor de sad på selepuder og blev fastspændt med bussens trepunktsele. På museet så de mange udstoppede dyr. Cecilie fortalte at der var løver, tigre og en lille isbjørn. Og så spiste de madpakker på turen. Cecilie var meget begejstret da mor hentede hende, så det har nok været en god tur. Hun kom hjem og sov til middag inden hun skulle til svømning. Hun er blevet meget nysgerrig på det der svømning og vil gerne prøve mange af tingene selv, så flere gange bad hun mor om at give slip. Det er tydeligt at hun begynder at genkende legene, for hun ved præcis hvad der skal ske når vi gør bestemte ting. Hun dykkede også ganske kort sammen med mor i dag, hvor de begge lukkede øjnene og dykkede under vandet på samme tid. Og hun grinte da hun kom op igen og syntes egentlig ikke at det var så slemt. Men hun ville alligevel ikke prøve igen, men det er da et skridt fremad. Far stod klar med aftensmaden da vi kom hjem. Vi skulle have risengrød og det var ellers noget Cecilie kunne lide. Hun spiste tre store portioner med smør og kanelsukker. En meget træt Cecilie slappede af foran fjernsynet med lidt Bamses Billedbog inden hun kom i seng kl. 20.30. Cecilie har ikke sovet med sut herhjemme i 14 dage og det fik vuggestuen at vide i dag og de vil forsøge det med hende når hun kommer tilbage fra ferie – så må vi se hvordan det går!

 

02-11-2014: Cecilie var i dag til gymnastik i Galten sammen med mor, moster og Ida. Det var dejligt at tumle rundt og hun nød at have lidt tid sammen med mor.

 

04-11-2014: Cecilie har sammen med Benett, Zalan, Maya, Birk og Mikkel været på den store legeplads i dag. Der blev lavet kardemommebrød på bål og de store cykler er også altid et hit. Til aften var farmor (og mor) med til gymnastik og Cecilie var bare så dygtig. Hun er blevet rigtig god til at genkende legene og det virker til at hun hygger sig med at rende rundt og fyre krudt af i salen. Men det der med at sidde stille og synge sange – dét gider hun altså ikke.

 

05-11-2014: I dag er de begyndt at lave julehemmeligheder på stuerne. Så er der god tid tid til bare at julehygge i december. Det går rigtig godt med at Cecilie sover uden sut i vuggestuen. Pædagogen fortalte at hun snakker lidt mere og kalder på de andre børn inden hun lægger sig til at sove, men hun har slet ikke spurgt efter sin sut. Så nu tager vi den snart med hjem.

 

06-11-2014: Cecilie er ved at være dygtig til svømning. Hun viser lidt mere interesse for at prøve tingene af og hun hopper i vandet uden at holde i hånd nu og på et tidspunkt fik hun faktisk hovedet under vand da hun hoppede i, men grinede bare af det. Hun fik også dykket to gange i dag. Én gang hvor hun dykkede sammen med mor og så et fælles dyk, hvor børnene mødtes på midten. Hun græder ikke over det længere, men siger stadig. “Iikk mer, mor”. Hun er også blevet glad for at gå i brusebad. Trykker selv på knappen, gør sig våd på kroppen, sæber sig ind og hele kroppen og vasker det af igen. Far er ved at lære hende at det hedder “Jeg er sulten”, “Jeg er træt” osv. og ikke “Mig vil have vand”. Hun husker det ikke fra gang til gang, men når man retter hende, så gentager hun det rigtige.

 

08-11-2014: I dag var Cecilie med Camilla, mor og far inde og besøge Elise og hendes forældre Martin og Anne-Mette. Cecilie spiste en rosin-bolle (fordi hun ikke vidste at det var rosiner der var i) og legede enormt godt sammen med Elise. Bagefter hentede vi fars kammerat Lasse og kørte på Burger King i Viby. Cecilie kan godt lide pomfritter og milkshake. Der var også et fint lille legehjørne, hvor der bl.a. var en iPad man kunne tegne på.

 

11-11-2014: Da Cecilie blev hentet i dag skulle hun lige vise os det fine skema med hendes navn skrevet i guld, som hænger på badeværelset i vuggestuen. Der var et stort stjerne-klistermærke på det. Når man spørger hende hvorfor hun har fået et klistermærke, svarer hun stolt: “Det er fordi jeg har pruttet på toilettet”. Cecilie bruger slet ikke ble i sine vågne timer længere – heller ikke selv om vi skal ud af huset. Så for første gang i dag var hun til gymnastik uden ble på. Hun tissede af inden vi kørte hjemmefra og det gik så fint. Ikke et eneste uheld.

 

12-11-2014: Børnene i vuggestuen har igen i dag været i gang i deres kreative, hemmelige juleværksted og mange nåede også en tur på legepladsen.

 

13-11-2014: Nu hvor Cecilie ikke længere bruger ble, så fik hun også lov at vælge om hun ville svømme uden ble og det ville hun gerne, så det forsøgte vi. Hun var ude at tisse inden vi hoppede i vandet og endnu engang var det en succes. Til svømning i dag fik Cecilies hold lov at lege på det lave de sidste 10min og hun hyggede sig gevaldigt med at rutsje. Også selvom hun en enkelt gang fik hovedet helt under vand, så tog hun det pænt og ville gerne rutsje mere.

 

14-11-2014: I dag har Cecilie haft dialogisk læsning i små grupper sammen med Sara, Benett, Zalan, Birk, Sophia, Olivia, Mikkel, Albert og Maya. Der blev læst om Lili og Anna der børster tænder og om elefanten der skulle finde sin mor. Der bruges sprogkufferter, hvori der er rekvisitter der passer til historierne.

 

15-11-2014: I dag har  Cecilie, Camilla og mor været i Sattrup og lave juledekorationer med moster, Ida, Laura, mormor, morfar, Lis og Jørgen. Det var virkelig hyggeligt og Cecilie lavede to fine dekorationer – kun med lidt hjælp fra Lis. Igen var Cecilie virkelig dygtig til at sige til når hun skulle tisse, så vi klarede hele formiddagen uden et eneste uheld. Til gengæld skal hun så også til at lære at sove uden ble, så vi lagde hende ind at sove middagslur uden ble. Da hun vågner, får hun dog tisset i sengen, men hun skal jo også lige lære det. Til gengæld måtte vi til aften selv have gang i et skema, idet Cecilie for første gang herhjemme “pruttede på potten”.

 

18-11-2014: Efter to dage uden afføring, har Cecilie i dag fået TO klistermærker i vuggestuen og MASSER af ros.

 

29-11-2014: Gave fra farmor og farfar: Smølfehus med smølfer.

 

30-11-2014: Juletræsfest på mors arbejde. Juleklip, sang og dans om juletræet og slikposer af julemanden. Adventsgave fra oldemor: Dig og mig og vi to. Adventsgave fra moster: sølv bluse, bukser, raflebæger med 6 terninger, refleks og hårelastikker. Adventsgave fra Maria: Pynt til vinduet (snemand).

 

01-12-2014: Alle i vuggestuen skulle se Cecilies nye “cornflakes” (refleks) i dag. Mor besøg. Cecilie meget fremme i skoene. Kalendergave: Chokoladejulekalender.

 

02-12-2014: Gymnastik – opsøgende (beskriv 2 tilfælde). Kalendergave: Pung med hårelastikker.

 

03-12-2014: Kalendergave: Malebog og farver.

 

04-12-2014: Kalendergave: Smølfer.

 

05-12-2014: Kalendergave: Malebog + Aktivitetsbog + farver.

 

06-12-2014: Kalendergave: modellervoks-legeredskaber.

 

07-12-2014: Kalendergave: Fe-hus med små feer og lyd. Adventsgave: pailetter, perler og pez.

 

08-12-2014: Kalendergave: Bestik og puslespil.

 

09-12-2014: Kalendergave: Modellervoks-legeredskaber.

 

10-12-2014: Kalendergave: Peter Plys tegninger med farveblyanter og klistermærker.

 

11-12-2014: Kalendergave: Hello Kitty tuscher + Hello Kitty male/tegnebog.

 

12-12-2014: Kalendergave: Hello Kitty taske med hårelastikker og gummi-stjerne.

 

13-12-2014: Kalendergave: ??

 

14-12-2014: Kalendergave: sæbeboble-pistol. Adventsgave: Klistermærker + klistermærkebog, tøj og bælte.

 

15-12-2014: Kalendergave: smølfer og bænk til smølfehus. Cecilie syg (feber og dårlig mave).

 

16-12-2014: Vendespil + Mariehøne-bamse.

 

17-12-2014: Kalendergave: Kitty penalhus og trylletuscher.

 

18-12-2014: Vuggestuen har i dag været ude og lede efter Julemanden. De fandt hans bukser, hue, kåbe og sæk med lækre kiks, popcorn og rosiner. En hyggelig dag. Kalendergave: HAMA Maxi perleplader.

 

19-12-2014: Kalendergave: Sylvanian Bamse og Kylling.

 

20-12-2014: Kalendergave: Klistermærker.

 

21-12-2014: Kalendergave: Perler til at sætte på snor og lave smykker af.  Adventsgave: Spillende Mickey Mouse bamse, der nu er Cecilies bedste ven + et brætspil “Nu går vi rundt om en enebærbusk” + hårbøjle.

 

22-12-2014: Kalendergave: Aktivitetsbogen “Lær at tælle” + blyant med abe-viskelæder og grøn glimmerfjer. Gave fra oldemor: HAMA perler + 4 perleplader.

 

23-12-2014: Kalendergave: Rasmus Klump fold-ud-malebog + tuscher.

 

24-12-2014: Juleaften i Astrup sammen med farmor, farfar, oldemor Mona, faster Trine og hendes kæreste Henrik. Julemanden kom på visit med gaver til børnene. Cecilie havde forinden spurgt efter Henrik, hvortil Trine svarede at han var gået på toilettet. Da Julemanden kom ind ad døren og sagde “ho ho ho” var Cecilies første kommentar: “Er det Henrik?”. Det var en dejlig juleaften med god mad, masser af hygge, sang og dans om juletræet og mange gaver. Cecilie blev lidt overvældet af alle de gaver og sagde på et tidspunkt: “Nu vil jeg ikke have flere pakker. Jeg vil gerne lege med det der” og pegede på den guitar hun havde fået. Omkring kl. 23 måtte hun også overgive sig til trætheden, og bad selv om at få en madras så hun kunne ligge inde i spisestuen og sove. Resten af hendes gaver måtte vi gemme til dagen efter.