dagbog – cecilie – 2015 – 1

2012-1

2012-2

2013-1

2013-2

2014-1

2014-2

2015-2

2016-1

2016-2

2017-1

 

05-01-2015: Cecilie havde første dag i børnehaven i dag. Hun er startet på Radisestuen sammen med Maya. Hun mødte kl. 9.30 og var der den første halve time sammen med mor. Fra 10-12 var hun der alene og det var gået rigtig godt. Hun er begyndt på en perlekæde, der blev lagt i hendes skuffe, så hun kan arbejde videre på den i morgen eller en anden dag. Cecilie er selv med til at styre komme-/gå-tavlen, der fungerer ved at man sætter barnets billede på en væg ud for det klokkeslet barnet bliver hentet. Det var meningen at Cecilie skulle hjem og sove efter de 2½ time i børnehaven, men hun var sprængfyldt med energi resten af dagen. Der kommer til at ske mange nye og spændende ting for Cecilie den kommende tid, hvor hun i første omgang lige skal vænne sig til at være den lille igen og at der er dobbelt så mange børn på stuen.

 

06-01-2015: I dag blev Cecilie afleveret kl. 7 til morgenmad. Hun havde lidt svært ved at forstå at vi skulle ind ad en anden dør og insisterede på at bruge den dør vi plejer. Så vi gik ned med Camilla først. Cecilie startede med at skælde ud over at hun ikke skulle have overtøjet af, men gik til sidst med ned til sit rum i børnehaven og spurgte: “Hvorfor skal Camilla i vuggestue?” Så der er noget der hun lige skal have styr på. Hun blev hentet kl. 14.30, hvor hun havde sovet halvanden time til middag og virkede glad og frisk, men det var tydeligt at mærke på hende til gymnastik at hun var mere træt end hun plejer at være. Hun var pylret og hang om halsen på mor det meste af tiden. Hjemme igen efter børnehave skal Cecilie tisse og da hun tager bukserne af, siger hun pludselig: “Hvorfor har jeg ble på?” hvortil mor svarede: “Ja, det var da egentlig et godt spørgsmål. Hvorfor har du ble på?” Cecilie: “Jeg sover da ikke med ble!” Men bleen var også helt tør og det var medhjælpere og vikarer der var til stede da Cecilie blev hentet, så de har nok ikke vidst bedre.

 

07-01-2015: I dag afleverede vi atter Cecilie til morgenmad kl. 7. Hun er glad for at komme af sted og snakkede meget om at Camilla ikke er stor nok til at gå i børnehave, så det er ved at gå op for hende. Igen i dag har hun sovet en lur i børnehaven. Pædagogerne siger at hun er god til at sove, men også at hun lige skal lære at det er de voksne, og ikke Cecilie, der sætter dagsordenen. I dag måtte hun blive siddende ved bordet efter de andre var færdige med at spise frokost fordi hun ikke ville drikke sit vand. Og i formiddags da de var på legepladsen for at lege på forhindringsbane blev hun ked af det fordi hun ikke kunne kravle over en kasse. Pædagogerne bad hende prøve selv eller gå udenom og da hun til sidst overgav sig og prøvede selv, kom hun da også over. Og så havde hun smidt sig på en bænk de skulle gå over og spærret for de andre børn fordi hun ikke ville have at de skulle gå på den. Så hun skal vidst lige lære at der er andre regler når man går i børnehave, at man skal være mere selvstændig og ikke kan bestemme hvad der skal ske hele tiden (som hun gjorde i vuggestuen når hun bestemte hvad der skulle leges og hvad reglerne var). Også i dag havde Cecilie sovet til middag med ble på, fordi de ikke vidste om hun sov uden ble, men pædagogen lovede mig at hun ikke får ble på i morgen. Hentede hende kl. 14.30 igen i dag og tog ned til oldemor, hvor vi fik kaffe og fastelavnsboller. De sidste boller fik vi med hjem og da Cecilie spiste to hele skiver rugbrød til aften delte hun og far de sidste fastelavnsboller, da Camilla var kommet i seng.

 

12-01-2015: I dag havde Cecilie musik i børnehaven. Hun er stadig glad for at gå i børnehave. Er glad når vi afleverer hende og glad når vi henter hende. Pædagogerne siger at hun falder hurtigt i søvn når hun skal sove til middag og selvom hun sover 1½ time, så er hun stadig træt om aftenen. Hun er også glad for sin nye halvhøje seng, hvor hun kan gemme sig under og trække gardinerne for.

 

15-01-2015: Oldemor, mor, Camilla og Cecilie er på vej til svømning og taler lidt om at det snart er Cecilies fødselsdag. Mor spørger: “Cecilie, hvad ønsker du dig til din fødselsdag?”. Cecilie: “Pakker”. Der grines lidt, hvorefter oldemor spørger: “Hvad skal der være i pakken?” Cecilie: “Der skal være kakao”. Mor: “Kan du godt lide kakao?” Cecilie: “Nej!” Alle griner igen, hvorefter Cecilie lidt tænkende siger: “Der skal være vand i”.

 

20-01-2015: Børnehaven har haft det rigtig sjovt ude i sneen i dag. Cecilie blev hentet hjem på kælk af far og mor.

 

21-01-2015: Cecilie var på kælkebakken med børnehaven i dag.

 

23-01-2015: Cecilie har leget i orangeriet sammen med Freja i dag, mens de store børn var på kælkebakken og nogle af de andre børn var i Brugsen.

 

24-01-2015: Til formiddag var hele familien ude at lege i sneen i haven. Cecilie hyggede sig med at kælke lidt, gynge og rutsje og sammen med far kastede hun sne på ruden, hvor Camilla og mor stod på den anden side. Om eftermiddagen begyndte solen at skinne Cecilie var på kælkebakken ved siden af legepladsen overfor Spiren med mor, far, Camilla, farmor og farfar. Det var sjovt at trække kælken op ad bakken og kælke ned ad. Både sammen med mor eller farmor eller farfar, men også om kap med dem side om side og se hvem der kom længst. En skøn dag i dejligt vejr og godt selskab.

 

26-01-2015: I dag har de mindste børnehavebørn haft musik med de ældste vuggestuebørn (Zalan, Benett og Mikkel). De havde bl.a. besøg af Nalle som fik en krammer af børnene, de sang om musen og dens bæ og så var de også ude at sejle på det store skib.

 

27-01-2015: Cecilie har klippet og klistret fastelavnspynt hele formiddagen. Både i går og i dag har Bøtkjær været på arbejde til stor glæde for børnene.

 

03-02-2015: Mor og far forsøger at tage Cecilie med på råd omkring hvad fødselsdagsmiddagen skal stå på. Hun svarer: “Jeg vil gerne ha’ havregrød”. “Cecilie, du kan ikke få havregrød. Hvad vil du så gerne have?” Der er dyb stilhed, mens Cecilie stirrer ind i fjernsynet, hvorefter mor spørger hende: “Cecilie, hvad kan du allerbedst lide at spise?” Hertil svarer hun kækt og med et smil i øjnene: “KIKS! Jeg vil gerne ha’ kiks”. Herefter går mor og far over til en ny strategi, hvor de bestemmer kødet og lader Cecilie vælge tilbehøret. Far spørger: “Cecilie, vil du helst have pasta eller kartofler?” og hertil svarer Cecilie: “Begge dele”. Konklusionen blev at Cecilie nok først kan bestemme maden til næste år og at der i år bliver serveret noget hun med sikkerhed kan lide.

 

04-02-2015: Cecilie var til 3-års-undersøgelse ved lægen i dag. Alt var som det skulle være. Hun ligger lidt under middel på vækst-kurven, men højde og vægt passer sammen.

 

05-02-2015: I dag var Cecilie til svømning alene for første gang – uden mor. Hun går nu på Vandhunde (3-6 år) i den lave ende af varmtvandsbassinet. Oldemor sad på kanten og så til at Cecilie ikke pludselig rendte om på den anden side og hoppede i vandet til mor, men der var overhovedet ingen problemer med hende. Hun er lille i forhold til de øvrige på holdet og kan ikke helt følge med, men trænerne er gode til at vente på hende og lave andre ting med hende, hvis hun ikke lige er med på det de skal lave. Holdet var til sidst inde i den store hal for at prøev den store vandrutsjebane og Cecilie gik selv op ad trappen og ventede på at der kom en “voksen” som hun kunne rutsje ned sammen med.

 

06-02-2015: I dag fejrede Cecilie sin fødselsdag i børnehaven. Mor, far og oldemor kom kl. 14 med de fineste regnbue-muffins til børnene, men de måtte først spise af dem når de havde spist en bolle. Da børnene havde spist kage, sang de fødselsdagssang for Cecilie og herefter fik hun fødselsdagsgaver. I den første pakke var der en malebog med et billede af Cecilie på forsiden. I den anden pakke var der en mappe med en masse fine tegninger fra alle børnene. Så sødt at de alle havde givet sig tid til at tegne til Cecilie. Der var navn på alle tegningerne, og da pædagogen viste dem frem til alle skulle børnene fortælle hvem der havde tegnet dem. Smart for så kunne forældrene jo samtidig lige se hvem der er hvem. Da fødselsdagen var forbi blev Camilla hentet i vuggestuen og hun, Cecilie og oldemor gik hjem til oldemor, hvor mor, far, farmor og farmor kom om aftenen.

 

07-02-2015: I dag holdte Cecilie fødselsdag for familien. Gæsterne var inviteret til kl. 15 og der kom både morfar, oldemor Jytte, mors faster Dorte og hendes mand Torben, oldemor Inger, oldemor Mona, farmor, farfar og selvfølgelig Camilla, Diesel, far og mor. Cecilie startede med at pakke gaver op og hun fik virkelig mange fine ting. Af mormor og morfar fik hun et par bukser, en bluse og et smykkeskrin med en halskæde og 5 vedhæng. Af Dorte og Torben fik hun en rygsæk, solbriller og en lille fingerring i en hjerteformet smykkeæske. Af farmor og farfar fik hun nye klip-klapper (i sølv), en vågelampe, Babapappa-kort man kan sy snørrebånd igennem, Fanta Color sæt og et par sandaler (når det bliver sæson for det). Af oldemor Mona fik hun et vægur med prinsessemotiv + tilsvarende vækkeur, et løbehjul med 3 hjul og en bog (Rita og Krokodille: Fisketuren). Af oldemor Jytte fik hun et hårbånd med fletning, et madpuslespil og 300 kr. Af oldemor Inger fik hun 200 kr. Alle pengene er sat ind på hendes børneopsparing. Da Cecilie var færdig med at pakke gaver op blev der serveret en flot lagkage med Kit Kat og M&M’s og kaffe. Til aftensmad fik vi frikadeller, kartofler, sovs, broccoli og blomkål. Alle gik glade og mætte fra bordet og Cecilie havde en rigtig dejlig dag.

 

10-02-2015: “I dag er det Cecilies fødselsdag…”. Vi startede morgenen hjemme med fødselsdagssang, gaver og morgenbrød. Cecilie fik hele 4 gaver af mor, far og Camilla. Det var et diadem, et par fine sko, en håndtaske og et smykkesæt. Da morgenmaden var spist kom Cecilie i børnehave, hvor pædagogmedhjælper Hanne Ø. havde sidste arbejdsdag (snøft). Cecilie havde lavet en gave til hende som hun gav hende. Det var en perleplade-ramme med et billede af Cecilie i. Hanne lod til at blive glad for gaven. Cecilie havde en god dag i børnehaven og mor hentede hende og Camilla hjem i trækvognen. Da mor hentede hende sagde hun: “Jeg er ikke så sur i dag mor”. Da Cecilie kom hjem havde hun fået et sminkebord på sit værelse af mor og far i fødselsdagsgave. Det kan både spille musik og lyse. Det blev der leget lidt med inden far kom hjem og faster og Henrik kom for at spise. Faster og Henrik havde også fødselsdagsgaver med og Cecilie fik et rigtig fint billede med dyr på til at hænge over hendes seng, en elefant dørstopper (hun er meget fasineret af den flodhest faster har) og spillet “Hvem er hvem” i rejse-udgave. Til aften fik vi naturligvis boller i karry, fordi Cecilie elsker det og det viste sig så også at være Henriks livret, så det var jo en god prioritet.

 

11-02-2015: Ferie hos farmor og farfar –

 

12-02-2015: Ferie hos farmor og farfar –

 

13-02-2015: Ferie hos farmor og farfar –

 

14-02-2015: Hjemme formiddag. Overnatning hos farmor og farfar –

 

16-02-2015: Så blev det fastelavn og i børnehaven var der masser af glade og livlige udklædte børn. Der er blevet sunget fastelavnssange og slået katten af tønden. Det tog en hel time før tønden gik i stykker (med lidt voksen-hjælp). Freja blev kattekonge og Viktor blev katteprins.

 

21-02-2015: I dag var Cecilie med mor på lossepladsen. Det har hun aldrig prøvet før og det var lidt spændende at se alle de store containere, men også lidt svært at forstå hvad der foregik. Men hyggelig at være af sted sammen med mor.

 

22-02-2015: I dag var oldemor inviteret til frokost. Da vi havde spist og ryddet af bordet og Camilla var blevet puttet til sin middagslur ville oldemor gå hjem. Da Cecilie hørte det tog hun oldemor i armen og spurgte: “Må jeg gå med?”. Det fik Cecilie lov til og de gik hånd i hånd hjem til oldemor og kom tilbage igen til aftensmad, der stod på lækker ribbensteg med sprødt svær. En dejlig søndag.

 

23-02-2015: I dag har alle de 3-årige hygget på stuen sammen med Britta. Da Cecilie blev hentet legede hun med dukker sammen me Julie K. og Caroline. Da mor derhjemme havde klædt om til løbetøj siger Cecilie: “HVor skal du hen mor?” -“Mor skal ud at løbe en lille tur når far kommer hjem”. Cecilie: “Jeg kan godt passe Camilla, så far behøver ikke at komme hjem”.

 

24-02-2015: I dag har der været bål, hvor der blev lavet pandebrød. På stuen blev der så småt begyndt på noget påskeklip. Cecilie udtalte i dag at hendes bedste venner er Maya, Julie og Clara.

 

26-02-2015: I dag kom politiet på besøg i børnehaven. Det var Melinas far, der var forbi i sin politiuniform og med politibilen. Børnene fik lov at sidde på bagsædet af bilen og det var spændende at prøve.

 

27-02-2015: I dag var børnehaven til fødselsdag hos Kasper, hvor de fik rugbrødsmand og lagkage.

 

02-03-2015: I dag har de mindste børnehavebørn hygget sig på stuen med bl.a. påskeklip.

 

03-03-2015: I dag har børnehaven startet deres karseprojekt og lavet dejlige fladbrød over bål. Cecilie var til gymnastik sammen med farmor og farfar og nød at have dem lidt for sig selv.

 

04-03-2015: I dag har Cecilie hygget sig med at hoppe over Brittas (pædagog) ben. Først det ene ben, så begge ben samlet og til sidst begge ben ovenpå hinanden. Sikke en sjov leg. Imens nogle af pigerne var på tøsetons blev der på stuen bygget huler og klippet diverse påskelir.

 

05-03-2015: I dag havde Cecilie musik i børnehaven, der sluttede af med stort modellervoksbord med ny modellervoks, hvilket var et stort hit. Cecilie blev hentet tidligt, idet hun skulle til tandlæge for første gang. Hun havde mor og bamse med. Tandplejeren Rikke kom og hentede Cecilie i venteværelset og viste hende ind i tandlægestolen hvor der både var plads til bamse og Cecilie som fik en køretur op og ned. Først talte tandplejeren og Cecilie bamses tænder og bagefter Cecilies tænder. Der var 20 flotte og rene tænder og mor fik ros for at Cecilies tænder bliver godt børstet. Så fik Cecilie lov at vælge en tandbørste. “Den skal være blå” sagde Cecilie og tandplejeren måtte i gemmerne for at finde en blå tandbørste til Cecilie. Den prøvede de på hende og hun fik den med hjem i et etui. Bagefter fik Cecilie lov at prøve at køre tandlægestolen op og ned og måtte til sidst vælge en ting fra legetøjsskuffen. Cecilie valgte (selvfølgelig) et armbånd. En god oplevelse ved tandlægen. Svømning var aflyst i dag pga. et ødelagt filter. Derfor tog mor og Cecilie efter tandlægen ned til oldemor og Camilla og fik kaffe mens de ventede på at far skulle komme hjem fra arbejde.

 

09-03-2015: Imens stjernerne var på tur var resten af børnene på legepladsen og nyde det gode vejr. Det er dejligt at foråret endelig er på vej. Det var Diesels fødselsdag og det blev fejret hos oldemor, så hun var med mor oppe og hente Cecilie i børnehaven. Der blev leget og hygget hos oldemor indtil faster kom. Cecilie ville til at starte med gerne sove lidt på sofaen sammen med mor, men da hun hørte at faster og Camilla skulle hente Henrik kom hun hurtigt i tøjet og ville med ud at gå. Cecilie, Camilla, faster, Henrik og mor gik nu far og Diesel i møde. Da alle var samlet hos oldemor fik vi dejlig mad. Da vi skulle til at hjem sagde Cecilie: “Jeg vil gerne med Henrik hjem”.

 

10-03-2015: I dag har børnehaven lavet påskehalløj på stuen inden de gik ud og lavede havregrødsklatkager.

 

12-03-2015: I dag havde alle tre-årige musik i fællesrummet. Det var rigtig hyggeligt og vi prøvede nogle nye og en smule sværere sanglege. Til svømning i dag ville Cecilie ikke i vandet, så det endte med at mor hoppede i sammen med hende i 10min for at se om hun kunne være med. Hun kan sagtens udføre øvelserne, men det er spørgsmålet om hun simpelthen er for lille og forsigtig til at gå til svømning alene sammen med de større og vildere børn, så lige nu ser vi os om efter et alternativ.

 

13-03-2015: I dag har alle været på legepladsen, hvor de byggede “Taxi” og “kæmpe” i arenaen. Til aften var mor ikke med hos oldemor, så da børnene skulle hjem i seng gik Cecilie hjem sammen med farmor, farfar, Diesel og far.

 

14-03-2015: Cecilie var alene hjemme sammen med mor og far til formiddag i dag. Vi var ude på en gård for at klippe pil og Cecilie var meget interesseret i katten. Hun kunne dog godt huske at hun var blevet revet af Lis og Jørgens kat sidst vi var deroppe, så hun forstod godt at hun skulle lade katten være når den gik sin vej. Hjemme igen spiste vi frokost og Cecilie sov til middag inden hun kom op til farmor og farfar, hvor hun skulle overnatte sammen med Camilla.

 

15-03-2015: Cecilie har været hos farmor og farfar hele dagen og kom først hjem til aftensmad. De var bl.a. i skoven og lege på de udendørs fitnessredskaber.

 

16-03-2015: De yngste børnehavebørn har hygget sig på stuen i dag mens de store var på tur. Der blev leget og malet.

 

17-03-2015: I dag lavede børnehaven lækker suppe på bål og Cecilie spiste lystigt af den – også stykkerne af gulerod m.v. Pædagogerne siger i øvrigt at hun spiser det de mener hun har behov for i hendes alder og at hun er nysgerrig efter at smage på de forskellige ting og har den rette appetit, så de er i hvert fald ikke bekymrede for hende. Cecilie var til gymnastik alene sammen med mor i dag og det nød hun. Hun legede også lidt med Junie. Det er godt for hende at hun kender nogle af de andre børn og hun er blevet meget glad for at gå til gymnastik.

 

20-03-2015: Børnene har været meget optagede af solformørkelsen i dag. De var meget spændte på hvad der ville ske. De oplevede den inde fra stuen og så hvor mørkt der blev på legepladsen.

 

23-03-2015: I dag har musikholdet (de yngste børnehavebørn = 3-årige) hygget på stuen med bl.a. at så karse.

 

24-03-2015: I dag har alle været ude på legepladsen hvor de lavede suppe over bål. Cecilie følger troligt og meget nysgerrigt med i hvor stor hendes karse er blevet.

 

26-03-2015: Musikholdet, som Cecilie er en del af, har været samlet til en skøn omgang musik og dans. Pædagogerne synes de er meget dygtige. Desuden har de yngste og mellemste børnehavebørn lavet fine malerier, der hænger på endevæggen på stuen.

 

27-03-2015: I dag har Basserne været til fødselsdag, så Cecilies stue havde hele børnehaven for sig selv, så alle rum blev udnyttet til leg.

 

28-03-2015: Sikken et ramaskrig der var da Camilla ødelagde Cecilies karse, der ellers var blevet virkelig stor og flot. Cecilie måtte trøstes ved at vi lovede hende at så ny karse. Beholderen som Cecilie havde lavet var heldigvis stadig intakt.

 

07-04-2015: Der er blevet hygget omkring bålet på legepladsen, hvor vi lavede dejligt brød.

 

08-04-2015: De små og mellem børnehavebørn har været på legepladsen i dag, mens stjernerne havde fællessamling.

 

09-04-2015: I dag har været været godt og alle børnene har været på legepladsen.

 

13-04-2015: I denne uge har børnehaven besøg af Stine, der har byttet plads med Daniel.

 

15-04-2015: I dag har børnehaven malet plantekasser og Cecilie fik også pyntet sin potte, så den er klar til at plante i.

 

20-04-2015: I dag børnehaven været samlet på tværs af stuerne, hvor de i tre grupper har været på tur for at samle brændenælder, som der skal laves suppe af i morgen.

 

23-04-2015: Der er blevet leget ude og hygget med forårsklip i fællesrummet i børnehaven i dag.

 

30-04-2015: Da vi hentede Cecilie i børnehaven i dag var hun meget ked af det, varm og sløj. Så i stedet for at tage hende med til svømning, tog hun med oldemor hjem. Hun blev egentlig hurtig frisk nok, men var fortsat varm da mor og Camilla hentede hende efter svømning. I løbet af aftenen steg hendes temperatur også til 40,5 grader. Hun ville helst bare sidde og se tv og når hun blev lagt i seng vågnede hun hurtigt igen og var ked af det, så da mor kom hjem fra møde tog hun Cecilie med ind i mor og fars seng, hvor hun forholdsvis hurtigt faldt i søvn. Da far så skulle i seng, flyttede han Cecilie ind i hendes egen seng, hvor hun sov resten af natten – uden vrøvl.

 

01-05-2015: Cecilie er stadig syg. Temperaturen er faldet til 38,3 grader, men humøret fejler bestemt ingenting. Da Cecilie havde sovet til middag kom hun ned til oldemor som hun plejer om fredagen og så kom mor og far og spiste om aftenen.

 

02-05-2015: Hos faster og Henrik.

 

03-05-2015: Med mor og far i Solbjerg skoven og på Kærgårdens legeplads, hvor vi snakkede med gederne.

 

04-05-2015: Endelig havde vi en lille smule succes med Cecilie og hendes spisning. Da vi kom hjem fra børnehaven bad hun selv om at få banan. Og selvom hun spiste en halv banan, så spiste hun alligevel også 2 skiver rugbrød til aften.

 

08-05-2015: Børnehaven har lavet mad (suppe) ude på bålet i dag.

 

10-05-2015: I dag har Cecilie haft musik.

 

11-05-2015: I dag har Cecilie hygget sig på stuen med deres nye flotte hjemmelavede “by”.

 

20-05-2015: I dag har mange af børnene i børnehaven været ude , mens nogle blev inde og malede. Til aften sidder Cecilie og ser fjernsyn og vi snakker om at når mor og far siger til så skal hun gå i seng. Cecilie: “Ved I hvad jeg så skal huske? Så skal jeg huske at lukke øjnene og lægge mig til at sove – UDEN at tænde lampen”. Mor og far: “Ja, det er rigtigt Cecilie”. Cecilie: “Men det gør jeg faktisk ikke!”.

 

21-05-2015: I dag fik de kanelsnegle i børnehaven, som stjernene (de ældste børnehavebørn) havde bagt. De mindste børn har været til musik.

 

26-05-2015: I dag har alle børnene været ude og er kommet af med en hel masse weekendenergi.

 

02-06-2015: Børnehaven har været inde i dag, for at forberede sig til pyjamasfesten i næste uge. De har lavet drømme-fangere og klippet måner og stjerner. Desuden er der blevet leget med klodsmajor, magneter, dukker, hule, restaurant og der er blevet læst i bøger.

 

05-06-2015: Mor og Cecilie sidder hos oldemor og spiser frokost idet Cecilie lige pludselig uden sammenhæng udbryder: ”Vi stammer fra aberne”. I starten ville hun ikke rigtig fortælle os hvem der havde fortalt hende det, men da far senere snakkede med pædagogerne i børnehaven viste det sig at de havde snakket om evolutionen og det havde Cecilie åbenbart kunnet huske.

 

08-06-2015: Børnehaven har i dag fået deres egern tilbage som nu står udstoppet i fællesrummet.

 

09-06-2015: Cecilie har allerede udviklet teenage-tendenser. Første gang mor var inde hos hende i morges og trak gardinet fra lagde hun dynen op over hovedet. Anden gang sagde hun: “Mor, lad mig nu ligge” og tredje gang sagde hun: “Mor, jeg kan jo ikke sove når du hele tiden kommer herind”.

 

10-06-2015: Cecilie har fået udført en sproglig vurdering i børnehaven. Den lå naturligvis helt i top og Britta havde udtalt at hun i sine 30 år som pædagog aldrig havde oplevet en 3-årig der var så skarp som Cecilie til at snakke og lære.

 

11-06-2015: I dag var der sæsonafslutning til svømning. Cecilie løb på stor måtte og rutsjede to gange på den store rutsjebane. På vej hjem fra svømning kørte vi en tur forbi kirkegården for at vande. Da vi skulle vande bedstefars grav, snakkede vi med Cecilie om at oldefar lå der under jorden fordi han er død, men det forstod hun ikke helt. Et par dage efter spørger Cecilie pludselig: “Hvor er alle oldefar’erne henne?” så hun har alligevel tænkt lidt over det vi snakkede om på kirkegården.

 

12-06-2015: I dag var der pyjamasfest i Spiren, for alle de børn der ikke var på lejr. Derfor havde Cecilie  nattøj på, en bamse i den ene hånd og en lommelygte i den anden. Der blev danset, krammet bamser og sluttet af med chips. En dejlig og anderledes dag. Oldemor hentede Cecilie som normalt om fredagen. Børnene spiste sammen med oldemor i dag, så mor og far kunne pakke til ferien i morgen. Mor og far kom og drak kaffe og tog børnene med hjem i seng.

 

13-06-2015: I dag tog vi i sommerhus på Djursland sammen med farmor, farfar, oldemor, faster og Henrik. Det er et stort sommerhus på 500 kvm med 8 soveværelser, swimmingpool, sauna, spabad, poolbord, bordtennis, bordfodbold, en stor gård med masser af terrasser og et legetårn med gynger samt en sandkasse. Et rigtig dejligt sted ude på landet for både børn, voksne og hunde. Cecilie havde travlt med at skulle nå det hele allerede den første dag, men vi ankom lidt sent og efter indkvarteringen skulle der laves aftensmad og så var det blevet sengetid for pigerne. Så vi nåede ikke så meget andet end at lege ude på gårdspladsen. I bilen på vej til Sorvad stillede Cecilie ellers mange spørgsmål. Her er et lille uddrag af en samtale mellem mor og Cecilie. Cecilie: ”Bor faster Trine og Henrik sammen?”. Mor: ”Ja, det gør de”. Cecilie: ”Har de ingen børn?”. Mor: ”Nej, de har ingen børn”. Cecilie: ”Skal de ikke have det?”. Mor: ”Jo, det tror jeg at de skal have på et tidspunkt”. Cecilie: ”De må ikke få Camilla, for så har jeg ingen bedste ven.” Der bliver tænkt lidt hvorefter hun fortsætter: ”Men så kan vi jo bare købe en ny Camilla. En med ben, der kan gå. Camilla har ingen ben”. Meget sød tanke at de ikke måtte få Camilla, men der er noget hun har misforstået.

 

22-06-2015: Cecilie tog med mor og oldemor hjem til oldemor allerede kl. 9.30 da vi var færdige med at fejre Camillas fødselsdag i vuggestuen. Da vi var kommet hjem og havde fået overtøjet af var det allerede ved at være tid til at begynde at lave frokost. Bagefter kom Cecilie ind for at sove/hvile lidt, men hun kunne ikke falde i søvn, så efter en times tid stod hun op igen. Så legede hun med perler sammen med oldemor mens mor slappede lidt af i en lænestol. Da Camilla var stået op fik vi kaffe og tog hjem til mor og far, hvor vi alle (inkl. oldemor) spiste aftensmad.

 

23-06-2015: I dag sov vi længe og spiste morgenmad hjemme inden vi gik i børnehave. I børnehaven i dag havde de store buksevandsdag. Det betyder at alle de store stjerner, der skal starte i skole efter sommerferien, får buksevand som afslutning i Spiren og dermed start i skolen. Hele huset deltog og underholdningen var stor – og så var der også lidt godt til ganen. En rigtig dejlig dag. Cecilie blev hentet af mor og oldemor kl. 15, hvor vi tog ned til oldemor, der skulle passe dem indtil far kom fra arbejde. Cecilie, Camilla og far spiste aftensmad hos oldemor. De fik boller i karry. Ca. 18.30 kom mor og hentede dem og vi gik hjem i det fine vejr.

 

24-06-2015: I dag havde Cecilie en lang dag i børnehaven. Hun blev afleveret til morgenmad kl. 7 og blev først hentet igen kl. 16.15. Radisestuen, som Cecilie går på, var i dag til fødselsdag hos Liva (Dictes storesøster), der fyldte 6 år og skal i skole efter sommerferien. Da vi kom hjem satte vi os til at male med akrylfarver – først på sten til faster og derefter på papir.

 

25-06-2015: I dag kom mosterklubben (Maria, Marcia, Marcus, Christina, Ida og Laura) for at fejre Camillas fødselsdag. Det var en dejlig dag. Først fik vi lækre boller og dejlig frugt. Derefter blev der leget inde med alt det legetøj der overhovedet kunne findes. Hen på eftermiddagen gik vi udenfor for at lege. Der blev leget med sandkasseting, men primært blev der rutsjet. Også her blev alle legesager ryddet ud. Vi sad ude og spiste de sidste boller og det sidste frugt. Til sidst gik vi ind igen og legede lidt mere inden gæsterne tog hjem igen. En skøn dag selvom Cecilie oG marcia i starten havde lidt svært ved at enes.

 

26-06-2015: I dag spiste vi også morgenmad hjemme inden vi tog i børnehave. Vejret var godt da vi skulle af sted, så Cecilie cyklede derop på sin løbecykel og da vi kom frem skulle Daniel i hvert fald høre om det og han måtte da også lige stikke hovedet ud ad døren for at se hendes cykel. Oldemor hentede Cecilie kl. 14 som sædvanligt om fredagen. Kl. 16.30 hentede mor og far hende, da vi skulle til fødselsdag hos faster Trine. Udover faster og Henrik, mor, far og Camilla var også farmor, farfar, oldemor Mona og oldemor Inger med til fødselsdagen. Cecilie var ikke så glad for forretten, hvor hun bare spiste pandekagen. Til hovedret spiste hun kun 2 portioner kartoffelmos, men til gengæld var hun rimelig begejstret for desserten, hvor hun fik 2 kugler vanilleis og en vaffelskål med chokolade indeni, samt noget hindbærsovs. Cecilie blev træt til sidst, men i stedet for at blive pylret satte hun sig bare over i sofaen og sad stille og roligt og legede med nogle af fasters bamser. Da vi kørte hjem havde vi dårligt forladt parkeringspladsen før Cecilie faldt i søvn i bilen og det endte med at vi nærmest måtte bære hende ind i seng da vi kom hjem.

 

27-06-2015: I dag blev Cecilie sat af hos farmor og farfar, hvor hun skal være til i morgen, idet mor og far skal i byen (Trines fødselsdag).

 

29-06-2015: Cecilie skulle egentlig have været i børnehave i dag, men da hun fandt ud af at Camilla ikke skulle i vuggestue fordi hun skulle læge, ville hun absolut med. Vi kørte derfor op i børnehaven, så Cecilie selv kunne gå ind og fortælle at hun holdte fri i dag. Det fik hende ikke til at ombestemme sig, så vi satte os ud i bilen igen og kørte op til Kalles mor (Christina), hvor vi skulle møde de fire små kattekillinger som vi skal passe i næste uge mens Kalle og hans familie er på camping. Cecilie syntes killingerne var meget søde og hyggede sig med at følge efter dem rundt i huset og snakke med dem – når hun da ellers kunne fange dem. Bagefter kørte vi til lægen, hvor Cecilie fyldte en hel plade med de flade legoklodser (med bogstaver og former) de har i venteværelset. Inde i lægeværelset prøvede Cecilie den “seng” de har til når patienter skal undersøges på/i maven/underlivet. Hun blev også vejet til 13,8 kg med sko og tøj og blev målt til 96 cm med sko på. Cecilie fik en lille pakke rosiner, som hun smagte på og konstaterede at dem kunne hun godt lide. Hun spiste hele pakken i bilen på vej hjem. Da vi var færdige hos lægen tog vi i Fakta og kørte derefter hjem for at spise frokost inden Cecilie kom i seng. Hun smed et hysterisk anfald lige inden hun skulle i seng, men endte alligevel med at sove i 2-2½ timer. Da hun vågnede igen cyklede vi ned til oldemor, hvor vi sad ude og fik kaffe inden vi tog hjem igen. Vi mødte far på vejen hjem og mens mor og far lavede aftensmad legede pigerne udenfor. De snakkede om krokodiller, hvilket fik naboen (Jimmy) til at vise dem hans “kælekrokodille” (i plastik). Da Camilla var blevet puttet hjalp Cecilie far med at rense støvsugeren og give Diesel mad. Alt i alt en begivenhedsrig fridag, men det tog alligevel Cecilie 1½ time at falde i søvn da hun var kommet i seng. Citat Cecilie da hun er ved at få nattøj på: “Jeg gider ikke at være nogen. Jeg vil bare være Cecilie. Altid!”

 

30-06-2015: I dag havde Cecilie en fridag sammen med mor. Hun var med oppe for at aflevere Camilla i vuggestuen, hvorefter vi cyklede hjem og hyggede med lidt tv i nogle timer. Kl. 11 tog vi i Tivoli Friheden i Aarhus. Vi startede ud med at få en omgang pomfritter til frokost med ketchup og remoulade. Da vi var færdige var forlystelserne åbnet og Cecilie kunne slet ikke få nok. Vi startede med en tur i Illusionsfabrikken, men det er Cecilie nok lidt for lille til endnu, for det sagde hende ikke så meget. Derefter prøvede vi en masse forlystelser; Abekatten (et vikingeskib for de små), Brand Alarm (karussel hvor man skyder med vand for at slukke en ildebrand), Den Blå Ballon (karussel, hvor man bliver løftet op i luften i en luftballon), Den Røde Baron (en karussel hvor man sidder i en flyvemaskine og skyder med laser), Dragen (børnerutsjebane som Cecilie var fuldstændig vild med og ville prøve om og om igen), Frihedskarussel (gammeldags karusseltur på bl.a. hesteryg), Tarzanland og Legeplads, Græshoppen (et tårn hvor man bliver kørt op i toppen, drejer rundt, falder lidt ned, kører op igen osv.), Kænguru (frit fald 5m – for de mindste), Motorbådene, Stock Car (radiobiler for de mindste), Rally (karussel/rutsjebane for de allermindste), Rio Grande (et tog der kører rundt på en lille togbane). Lidt i tre købte vi en soft-ice og gik over og så Pjerrot-show. Derefter legede vi lidt mere, prøvede nogle af forlystelserne igen og vandt en bamse i en Tombola, hvor man skulle fange store frøer med en fiskestang. Cecilie vandt en stor blå abe. Til sidst gik vi i Restaurant Friheden for at tisse af og få en ballon inden vi tog hjem og spiste aftensmad med resten af familien. Cecilie var meget træt da vi tog hjem, men sov slet ikke i bilen. Til gengæld faldt hun i søvn på 5 min da hun var kommet i seng.