dagbog – cecilie – 2015 – 2

2012-1

2012-2

2013-1

2013-2

2014-1

2014-2

2015-1

2016-1

2016-2

2017-1

 

01-07-2015: I dag spiste vi morgemad hjemme inden vi cyklede op i børnehaven. Cecilie blev afleveret på legepladsen, hvor børnene var godt i gang med at lege med vand og Cecilie faldt hurtigt ind i legen. Mor hentede Cecilie og hendes veninde Maya kl. 15. Det var en hyggelig gåtur hjem, hvor alle pigerne pænt holdte hinanden i hånden. Hjemme fik pigerne tiden til at gå med at lege i haven samt køre på alle de køretøjer vi har stående. De legede også “Far, mor og børn” i legehuset og havde det rigtig hyggeligt sammen. Kl. 17 blev Maya hentet af sin far og efter en lille halv time mere i haven gik vi ind for at spise aftensmad. Cecilie var 1½ time om at falde i søvn i dag selvom hun var træt efter de sidste dages begivenheder.

 

02-07-2015: I dag spiste vi morgenmad hjemme og gik op i børnehaven. Da vi kom derop var de ved at tage et nyt billede, så alle børnene stod samlet og råbte “Spiren er et sjovt sted”. Da Camilla var afleveret kom mor tilbage og vinkede til Cecilie, der allerede var godt i gang med at lege med de andre børn på legepladsen. Da mor hentede Cecilie kl. 16 sad hun nede i hjørnet af legepladsen og lavede “chokolade”. Mor hentede derfor Camilla først og på vej tilbage mod Cecilie blev vi standset af en pædagog (Jane), der gav mig to is i hånden – én til hver af pigerne. Da vi kom ned i hjørnet igen sad Cecilie sammen med Clara og plukkede Tusindfryd. Da Clara hørte at der var is på Bassestuen gav hun sin buket til Cecilies mor og løb op på stuen. Derefter afleverede Cecilie også sin buket til mor. Allerede inden vi forlod legepladsen havde Cecilie spist sin is. Cecilie var træt, så det var en lidt lang tur hjem. Og da vi kom hjem skulle der ikke meget overtalelse til for at få Cecilie til at sætte sig foran fjernsynet og slappe lidt af. Til aften spiste hun pænt – 2 skiver rugbrød med remoulade og spegepølse og en franskbrød med smør. Herefter var hun i brusebad inden hun kom i seng.

 

04-07-2015: I dag var Cecilie på besøg hos Elise (mor og fars venner Martn og Anne Mettes datter), der lige er blevet storesøster til August. Selvom Elise og Cecilie ikke har set hinanden længe fandt de alligevel ud af at lege sammen og især da der skulle tegnes var de begge meget engagerede. Der blev også serveret jordbærkage og det var virkelig guf for Cecilie, der er blevet meget glad for jordbær. En hyggelig eftermiddag hos Elise, som vi håber på at få mange flere af i fremtiden.

 

05-07-2015: I dag blev Cecilie hentet af mormor og morfar, der tog hende og kusine Ida med i Cirkus Benneweis i Horsens. Cecilie fortæller generelt ikke så meget om hvad hun oplever selvom man forsøger at hive det ud af hende, men det lader til at hun havde en god tur. Der havde både været heste med striber (måske der her er tale om en zebra?), hunde, papegøjer og klovne. Og Cecilie prøvede både at blive malet i hovedet af en cirkusprinsesse samt at ride rundt i manegen på en pony. Hun havde også en roterende klovn med hjem der kan lyse i forskellige farver. Mormor og morfar sagde at det havde været en god oplevelse, men at de syntes Cecilie er værre end en sæk lopper. Hun var åbenbart blevet væk fra dem to gange. Men det er jo bare sundt at være nysgerrig og energi har hun jo altid haft meget af. Cecilie blev sat af hos farmor og farfar, hvor resten af familien var og her faldt hun hurtigt ind i vandlegen.

 

08-07-2015: I dag har alle børnene fra Radisestuen, hvor Cecilie går, været på tur til Solbjerg Sø sammen med nogle af børnene fra Bassestuen og de store børn fra vuggestuen. Det var en rigtig hyggelig tur, hvor de dog nogle gange måtte løbe i læ for regnen. De kaldte længe på ænderne og til sidst kom der en andemor med sine ællinger. Børnene gav dem brød (og spiste lidt selv). Efter børnehaven var vi igen hos Kalle for at fodre kattekillingerne som vi passer i denne uge. Kalle har en traktor stående som Cecilie er meget glad for at køre rundt i haven på og hun spørger hele tiden hvornår vi skal besøge Kalle igen.

 

19-07-2015: Djurs Sommerland med Pia og Alexander.

 

29-07-2015: Oldemor hentede Cecilie og mor kl. 10 hvor de tog på tur til Aarhus. De parkerede i Bruuns Galleri og gik ned på Aros, for at gå rundt i regnbuen på taget og så også den store dreng i kælderen, der hedder Bøje. Derefter gik de en tur i parken foren Musikhuset, hvor der står en helikopter-hval (skulptur) som man kan lege i. Den kunne Cecilie have leget i hele dagen, men hun blev trukket væk, da vi jo også skulle have noget frokost. Vi gik i Frederiksgade, hvor vi fandt en stof-forretning, der solgte lapper og Cecilie fik selv lov at vælge en lap som oldemor kunne sy henover hullet på hendes iturevne bukser. Hun valgte en blå stjerne med glimmer til bukserne samt to andre, så der var lidt i reserve. Derefter gik vi i Salling for at spise frokost. Cecilie var vældig underholdt af at køre på rulletrapper og kunne slet ikke få nok. Til frokost fik hun fiskefiletter og pommes frites med remoulade, samt en skolemælk og så var hun mættet og tilfreds. Derefter havde vi lige et par ærinder i Salling inden vi gik tilbage til Bruuns Galleri, hvor vi fik et hvil på Baresso. Cecilie fik en softice mens mor og oldemor drak en kop kaffe. Da vi havde drukket ud handlede vi ind til aftensmad, fik tisset af og fandt ned til bilen i parkeringskælderen. Cecilie var også ved at være træt nu. Vi kørte til Astrup og satte Cecilie af ved farmor og farfar ved 4-tiden, hvor hun skal være på ferie til og med fredag.

 

07-08-2015: I dag blev Cecilie hentet i børnehaven af BÅDE oldemor og oldemors veninde, Karna. Karna havde strikket nogle fine trøjer til børnene og Cecilie fik selv lov at vælge hvilken hun gerne vil have. Hun valgte uden tøven den blå – selvfølgelig.

 

08-08-2015: Efter morgenmaden i dag tog Cecilie med far, mor og Camilla op til farmor og farfar. Far skulle lige låne noget af farfars værktøj og imens underholdte mor og farmor Cecilie med at gynge og rutsje. Bagefter fik vi alle en kop kaffe mens Cecilie vandede blomster. Efter frokost og en middagslur stod Cecilie op og var fuldstændig opkogt over hele kroppen. Hun sad og så lidt fjernsyn og da Camilla var stået op legede de et par timer i swimmingpoolen på terrassen. Humøret var højt. Cecilie var stadig meget varm og far tog hendes temperatur, der viste 39,9 grader, så der er ikke noget at sige til at hun var varm. Hun spiste en portion aftensmad og drak en masse vand og håber på at det er bedre i morgen.

 

14-09-2015: Cecilie har fået en kalender på badeværelset, hvor hun hænger klistermærker på de dage og nætter, hvor hun ikke har tisset i bukserne. Det var åbenbart en god motivation for hende og hun går op i det med liv og sjæl. Der er i hvert fald ikke nogen risiko for at vi glemmer et klistermærke en dag, for hun ved udmærket hvornår hun har gjort sig fortjent til det. Mor skulle have gæster i dag og mors kusine Maria kom lidt for sent. Da hun ankom gik hun på toilettet. Ganske kort tid efter kom Cecilie ud i gangen, kiggede ind i stuen og sagde: “Mor, jeg skal tisse”, hvortil mor svarer: “Jamen, så gå ud at tisse Cecilie”. Cecilie siger derefter helt roligt: “Men det er nogen derude”. Meget sødt og hele selskabet grinede. Heldigvis varede det ikke længe før der blev ledig og Cecilie kunne gå på toilettet, hvorefter hun pænt lagde sig ind i sin seng igen.

 

15-09-2015: I dag har Radiserne lavet snot af pap og tape som de puttede op i næsen, så de har været rigtige snothvalpe. Cecilie havde sin nye gymnastikdragt på til gymnastik i dag og hun er meget glad for den. “Jeg kalder det en kjole”, siger hun. Hun var dygtig til gymnastik i dag. Hun legede rundt sammen med Junie fra børnehaven det meste af tiden og gjorde for en gangs skyld hvad hun blev bedt om. Der skal ikke meget hjælp til hende længere.

 

30-10-2015: Cecilie var syg til aften og faldt i søvn henover spisebordet inden maden blev serveret.

 

31-10-2015: Cecilie havde stadig lidt feber til morgen, men virkede frisk nok, så vi valgte at tage hende med til halloween-(u)hygge hos Florian og Turid og deres datter Katharina. Der var mange børn at lege med og Cecilie fandt især ud af at lege med Sebastian (Thomas og Lenes søn), der er nogenlunde jævnaldrende.

 

05-11-2015: Cecilie blev formentlig stukket på foden af en hveps på legepladsen i dag. Hun skreg pludselig helt vildt og da Daniel tog støvlen af hende fløj der en hveps ud af den. Da mor hentede hende var det dog helldigvis gået over og vi kunne dårligt få øje på stikket. Cecilie har også spillet kort (muligvis var det krig) sammen med Kasper (4 point), Viktor (2 point), Oliver (2 point), Laurits (3 point) og Freja (2 point) i dag. Selv fik hun 3 point. Derudover har hun været med en tur på biblioteket sammen med Junie, Freja, Dicte, Elma og Britta (pædagog), hvor de hentede små bøger og så var det bål-dag i dag, hvor børnene fik dejlig æblemos med mælk.

 

07-11-2015: Vi er ved at børste tænder og Cecilie spørger: “Mor, hvor jeg blev født henne?” Mor: “Du blev født på Skejby Sygehus”. Cecilie: “Jamen, var det farligt?” Mor: “Nej, det var det ikke”. Cecilie: “Jamen, blev jeg døbt i maling?”.

 

29-11-2015: Så blev det 1. søndag i advent og pigerne er blevet overdynget med gaver i dag. Det var meningen at vi skulle have været til svømning i dag, men da Cecilie vågnede op med høj feber og mor i øvrigt heller ikke var helt rask, droppede vi det. Cecilie var stået meget tidligt op og da feberen havde slået hende lidt ud faldt hun i søvn i fars arme i lænestolen. Hun blev derfor lagt ind i seng og sov 2½ time. Da hun stod op igen fik hun den første adventsgave. Det var en fællesgave fra mors kusine Maria, som hun skulle dele med Camilla. De fik silikone-kageforme til et kagehus. Sidst på eftermiddagen kom farmor og farfar forbi med pigernes pakkekalendere og så fik de selvfølgelig en gave hver med det samme. Cecilie fik et stort badehåndklæde med “Prinsesse Sofia”. Og mens farmor og farfar var på besøg åbnede de også adventspakke fra oldemor. Af hende fik Cecilie “Frost”-puslespil. Der var fire spil i samme æske af forskellig sværhedsgrad. Cecilie, far og farfar sorterede brikker til de fire puslespil og samlede i fællesskab det nemmeste af dem. Børnene fik pasta til aften og da de havde spist fik de den sidste adventsgave, som var fra moster. Cecilie fik en opgave-bog med “My Little pony” og et sæt med 12 blyanter og 12 viskelædre.

 

28-12-2015: Cecilie, Camilla og mor holder juleferie og lige pludselig begynder Cecilie at tælle til 10 på engelsk – til stor forbavselse for hendes mor.