dagbog – cecilie – 2016 – 1

2012-1

2012-2

2013-1

2013-2

2014-1

2014-2

2015-1

2015-2

2016-2

2017-1

 

08-01-2016: Nu kom der endelig sne og Radisestuen var på kælketur på den lille kælkebakke ved siden af Spiren.

 

11-01-2016: Cecilie har hostet og været snottet siden midt i december og i dag måtte hun tage en dag hjemme da hun også havde feber. Hun har ligget i sækkestolen i stuen og set fjernsyn det meste af dagen.

 

12-01-2016: Cecilie er stadig syg og har sovet hos oldemor i nat og er blevet passet dernede hele dagen.

 

13-01-2016: Cecilie vågner i oldemors side af sengen, under oldemors dyne og siger så til oldemor, der ligger helt ude på kanten: “Ej oldemor, jeg har jo sagt til dig at du ikke må tage min dyne”. Mor, far og Camilla kom ned til oldemor og spiste aftensmad og tog Cecilie med hjem, der stadig var sløj.

 

14-01-2016: Cecilie tog endnu en sygedag hjemme sammen med far og hun er nu kommet i bedring.

 

15-01-2016: I dag var Cecilie endelig klar til at komme i børnehave igen og det var dejligt at se kammeraterne. Hun blev dog hentet tidligt hjem af oldemor, da oldemor alligevel skulle hente Camilla, der nu var blevet ramt af sygdom.

 

21-01-2016: Cecilie er på vej i seng og mor på vej til træning. Cecilie spørger interesseret mor hvor hun skal hen. Mor svarer at hun skal til boksning mens hun laver nogle bokseslag ud i luften. Cecilie spørger så: “Er det boksning?” og ser meget forundret ud mens far står ved siden af og griner. Herefter fortsætter hun: “Mor, jeg er sikker på at du kan slå de andre ned. Og når de så ligger ned så giver du dem bare en ordentlig én”. “Så kommer de jo til at ligne Camilla”, siger mor, hvortil Cecilie stolt svarer: “Ja!”. Hvor mon de får det fra?

 

01-02-2016: Cecilie blev skubbet ned ad en kasse i børnehaven i dag, så hun faldt ned og slog munden på hjørnet af dukketeatret. Michael måtte køre hende til tandlægen. Heldigvis tog hendes tænder ikke skade, men hun fik en hudafskrabning på tandkødet og rev læbebåndet over, så hun er på skånekost hele ugen, dvs. ingen skorper på brødet, ingen hårde madvarer som fx rå gulerødder og hun må kun tygge med kindtænderne.

 

04-02-1016: Mor har fået bil, så hun kan nu hente pigerne hjem lidt tidligere. Da mor hentede Cecilie i børnehaven i dag sad hun og syede på en gulvklud. Hun er meget systematisk og kluden ser ud til at blive rigtig fin.

 

06-02-2016: I eftermiddag havde Cecilie en legeaftale med Oliver og Maya hos Mayas far. De hyggede sig rigtig godt sammen. De tegnede, legede gemmeleg og fangeleg og tog Mayas far (Thomas) til fange som røver under spisebordet. Og så sluttede de af med at se Frost. Efter et par timer var Maya meget træt, men det var tydeligt at Oliver og Cecilie havde lidt mere at give af da de blev hentet, men de er også anderledes vant til at der sker lidt mere omkring dem i weekenderne.

 

07-02-2016: I dag var Cecilie med mor, farmor og faster i biografen i Randers, hvor de så Frost. Cecilie fik popcorn og vand med ind i biografen og sad på et børnesæde, så hun kunne se lærredet. En enkelt gang måtte hun og mor en tur på toilettet, men ellers gik det forholdsvis fint med at sidde stille og se filmen – indtil popcornene slap op. De sidste 10min kunne vi fastholde hendes koncentration med de smarties som farmor heldigvis havde med i tasken.

 

08-02-2016: I dag var der fastelavn i børnehaven, så Cecilie spiste morgenmad hjemmefra sammen med far, mor og Camilla, så hun ikke svinede sit fine tøj til. Hun var klædt ud som Elsa – ligesom ca. halvdelen af pigerne på Radise-stuen. Der blev slået katten af tønden og snakket meget om hvad man var klædt ud som. Da vi kom hjem om eftermiddagen malede Cecilie på de klemmer vi skal bruge til hendes fødselsdag i børnehaven på onsdag.

 

09-02-2016: Da mor hentede Cecilie i børnehaven i dag, var Daniel i gang med at lave en I-phone til hende i pap. Den var hun meget glad for og hele eftermiddagen gik hun rundt og snakkede i den. Til aften var vi til gymnastik og Tinna havde sat en oppustelig “hamster-mølle” op som Cecilie var meget glad for at tumle i sammen med Camilla og Valdemar (på 5½ år).

 

10-02-2016: Cecilie har haft en skøn fødselsdag i dag. Hun blev vækket af mor, far og Camilla, som sang fødselsdagssang for hende. Derefter spiste vi fælles morgenmad og Cecilie pakkede fødselsdagsgaver ud (4 ponyer og spillet “Photo Safari”) inden hun blev afleveret i børnehaven, hvor der var sat flag frem i anledning af hendes fødselsdag. Mange af børnene var henne hos hende med det samme hun kom for at ønske tillykke. Om eftermiddagen skulle Cecilie så fejre sin fødselsdag for alle vennerne i børnehaven. Mor, far og oldemor kom forbi med “sommerfugle” (poser med en klemme på midten, der var fyldt med frugt, grøntsager, rosiner og slik). Det syntes børnene var rigtig sjovt og Cecilie fortalte at hun selv havde malet klemmerne og fik selv lov til at dele ud til alle børnene. Der blev sunget fødselsdagssang for hende, råbt hurra og så fik hun fødselsdagsgaver. En hjemmelavet opgavebog med et billede af Cecilie på forsiden, samt et hæfte med tegninger fra alle børnene på stuen. Det gør de altid et stort nummer ud af og det lader til at alle børnene synes det er helt fantastisk at gennemgå tegningerne i hæftet og fortælle hvad det er de har tegnet. Da vi var færdige i børnehaven tog vi hjem og oldemor og Camilla tog med. Derhjemme fik Cecilie fødselsdagsgave fra oldemor (en stor pony-bamse og en Elsa-figur). Bagefter spillede vi Cecilies nye spil og det var Cecilie der vandt. Senere kom farmor og farfar også med gaver (brætspillet “Vildkatten”, vægdekorationer, en Sofia-bog med figurer i og en Belle-dukke i barbiestørrelse). Cecilie havde bestemt menuen, så vi fik boller i karry og kage til dessert. Træt, men meget veltilpas blev Cecilie lagt i seng lige inden gæsterne tog hjem. Og sikke en dejlig fødselsdag hun har haft.

 

11-02-2016: Cecilie var med legegruppen (de mindste) på tur til to legepladser i dag. Det var de vilde med. Til aften har Cecilie desværre fået feber igen (38,5), så hun kom ned til oldemor for at sove der til i morgen, så hun ikke skal tidligt op.

 

13-02-2016: Fødselsdag for mosterklubben

 

14-02-2016: Fødselsdag for familien

 

15-02-2016: Cecilie har fået fingervanter på og siger så pludselig: “Er det her handsker?” “Ja, det hedder fingerhandsker”. “Hvorfor hedder det det?” “Fordi der er et hul til hver finger”, hvortil Cecilie svarer: “Nåååårh, dét er smart!”

 

23-02-2016: Cecilie til 4-års tjek hos lægen, samt vaccination.

 

24-02-2016: Legeaftale med Elma fra børnehaven.

 

30-05-2016: Trods regn og blæst stod børnene i kø for at komme ud, så alle har været på legepladsen i formiddag. Da en voldsom regnbyge overfaldt dem, gik de på bålpladsen, hvor de lavede bål og popcorn. Til frokost fik de risengrød, hvilket var et stort hit for de fleste.