dagbog – camilla – 2017 – 1

2013-1

2013-2

2014-1

2014-2

2015-1

2015-2

2016-1

2016-2

15-01-2017: Efter en dag, hvor pigerne har været gode venner, en gåtur i skoven og nogle timers leg hos oldemor, spurgte Cecilie og Camilla om lov til at sove sammen. Først forsøgte vi at lægge dem begge i Camillas seng, men Camilla kunne ikke helt forholde sig i ro. Så fik de lov til begge at ligge i Cecilies seng, men dér kunne de slet ikke finde plads til dem begge, så til sidst endte det med at vi rykkede Camillas madras ind under Cecilies seng. Der var nu gået omkring en halv time og herefter lå Camilla og underholdte i godt en time. Men da de først sov, var der ingen problemer med at sove på samme værelse og selv om den ene hostede eller skulle tisse, vækkede det ikke den anden, så alt i alt var det en succes.

17-01-2017: I dag fik pigerne endnu engang lov at sove sammen på Cecilies værelse og da de begge var meget trætte, gik det også noget hurtigere med at få dem til at falde i søvn.

05-02-2017: Camilla skulle lukke Diesel ud og da hun har åbnet døren udbryder hun begejstret: “Tryllestøv. Det sner.” Mor sagde dertil: “Det har hun da sikkert nok ret i”, hvortil far svarede, da han gik ud for at lukke døren: “Sikke noget vrøvl Camilla. Det sner ikke”. Da Diesel skulle ind igen kiggede mor ud og kunne ikke se noget sne, hverken på jorden eller i luften, men Camilla blev ved med at snakke om at det sneede og stod og kiggede ud af vinduet. Da far selv gik i seng måtte han erkende at Camilla måske alligevel havde ret, for der lå et lille lag sne på jorden. Så enten kunne Camilla virkelig se sne eller også var det ret godt kaldt af hende.

15-05-2017: Så er foråret kommet og forårstemaet i gang. Formiddagen er blevet brugt på at male krukker og dæk, der skal bruges til at plante alle de fine blomster i som børnene har medbragt.

31-07-2017: Så blev det hverdag igen og Camilla havde første dag i børnehaven efter ferien – nu som “Sneglepatrulje” (mellemste gruppe i børnehaven, årgang 2013). Det var hun meget bevidst om og snakkede hele dagen om hvad de skulle lave i løbet af året som sneglepatrulje. Der var ikke mange børn i børnehaven i dag, så de var alle samlet på den samme stue. Da Maya kom for at hente Cecilie, syntes Camilla godt nok også at det var lidt underligt at hun ikke skulle med.

29-08-2017: Hele Bassestuen har i dag været på biblioteket, hvor de lånte bøger og alle legede og hyggede sig. Til frokost var der dejlige fiskefrikadeller med råkost og kartofler. Over middag var børnehaven på Kærgårdens legeplads for at lege.

30-08-2017: I dag holdte Camilla en fridag sammen med mor. Først var hun til tandlæge i Tranbjerg, hvor tandlægen roste hende for at være dygtig til at ligge stille og åbne munden højt og desuden fortalte at hun havde flotte tænder, der så ud til at blive børstet godt. Bagefter kørte vi ind til byen, men i krydset foran Dokk1 ville bilen pludselig ikke længere i gear. Mens vi ventede på Autohjælp gik vi på Dokk1 og legede i det lille legeområde for små børn, i legehuset, med store legoklodser, på interaktiv gulvmåtte og meget mere. Da “Viking” nåede frem til bilen, satte han den i gear og så var vi kørende igen. Han tog sig dog alligevel god tid til at vise Camilla bilen og alt hvad han havde i den og forklarede hende hvad de forskellige ting blev brugt til. Da han var kørt, fortsatte vi til mors arbejde, hvor Camilla mødte mors kollegaer, så kontoret og spiste frokost med os. Da vi efterfølgende skulle hjem igen, går bilen atter i stå og denne gang tog “Viking” os med til værkstedet i Solbjerg. Så måtte vi gå op i børnehaven efter Cecilie, hvor gensynsglæden heldigvis var stor. Om aftenen var Camilla og Cecilie med far på stationen i Skanderborg, for at vinke til mor, der skulle med toget til København.

31-08-2017: I dag har alle børnene været i Børnehuset, hvor de prøvede forskellige ting – de mærkede på fisk og der var en vandrutsjebane og så fik de popcorn og et fisketegn med hjem. En dejlig formiddag.

04-09-2017: I dag er der blevet hygget med malerier og kreative ting på stuen i børnehaven. Conrad havde “gammelt” legetøj med hjemmefra som var en stor succes, og der kom godt gang i udklædning og rollelege. Alle snegle og stjerner har været på biblioteket og set forestillingen “Den grimme ælling”. Det var super godt og alle børn var meget koncentrerede. I middagsstunden var de alle sammen en tur på den lille legeplads ved siden af Spiren.

20-10-2017: I dag blev Camilla hentet i børnehaven kl. 10 af Sara og hendes mor. Så var hun hjemme ved Sara og lege indtil kl. 13.30 hvor de kørte hende tilbage i Spiren, så oldemor kunne tage hende med hjem. De havde bare hygget sig rigtig meget og leget virkelig godt sammen og det er dejligt for Camilla at hun også leger lidt på tværs af stuerne. Sara og Camilla minder meget om hinanden på mange punkter, så det er ikke så underligt at de finder godt ud af det sammen. Spændende om der er et nyt spirende venskab på vej her.

04-11-2017: Camilla havde i dag en legeaftale hos Conrad. Det gik rigtig fint. De legede fra 10-14 og hyggede sig med hinanden. Det er dejligt for Camilla at komme i gang med legeaftalerne og at hun udvider sin vennekreds.

19-11-2017: I dag var Camilla hjemme og lege hos Sophia fra 12:30-15:45 mens Cecilie havde hele familien med til svømmestævne. De havde hygget sig rigtig meget, men var også trætte da Camilla blev hentet hjem igen.

25-11-2017: I dag var Conrad på besøg fra 10:30-14. Han ville gerne lege og Camilla ville gerne vise ham hvordan hun bor. De legede med musikinstrumenter, løb på løbebåndet og var med Camillas far ude og lege med “robotten” inden Conrad blev hentet hjem igen.

06-08-2018: Camilla havde første dag i børnehaven efter sommerferien – og første dag som “Stjerne”. Det var stort. Hun har savnet sine venner, så gensynsglæden var stor – især med Jane (pædagogmedhjælper), Conrad og Sophia (kom først tilbage onsdag).