dagbog – camilla – 2014 – 1

2013-1

2013-2

2014-2

2015-1

2015-2

2016-1

2016-2

2017-1

 

05-01-2014: Camilla spiser nu 2 gange fast føde i døgnet. Til frokost efter hendes første lur får hun grød, der erstatter en amning. Og til aftensmad får hun kartoffel-/grøntsagsmos som et ekstra måltid. Hun sover fortsat 11-12 timer om natten – dog afbrudt af 2 amninger.

 

07-01-2014: Camilla er blevet god til finmotorik. Hun kan nu samle ting op og flytte dem fra hånd til hånd.

 

09-01-2014: Camilla trillede en enkelt gang fra ryg til mave i dag.

 

14-01-2014: Camilla fik brev fra Spiren i dag. Hun skal starte i vuggestue hos girafferne (hvor Cecilie også går) d. 1. april.

 

15-01-2014: Vi arbejder på at få en rytme op at køre med Camilla, som hedder bryst om morgenen, grød m. frugtmos til formiddag, lur på 2-3 timer, kartoffel-/grøntsagsmos m. fisk til frokost, bryst til eftermiddag, lur på ca. 2 timer, bryst igen, mos m. fisk til aften og så bryst inden natten. Det er dog svært at få hende til at spise fast føde. Hun virker ikke super interesseret og indimellem kan vi slet ikke få mad i hende, men det er jo nok fordi hun ikke er sulten, så det kommer nok. Nætterne er stadig afbrudt af minimum 1, men desværre oftest stadig 2 amninger.

 

17-01-2014: Camilla ruller nu om på maven (over højre skulder) hver gang man lægger hende på ryggen.

 

19-01-2014: Camilla har spist rigtig fint af majsgrød og kartoffel-/gulerodsmos i dag.

 

20-01-2014: Camilla har igen i dag spist pænt til 3 måltider fast føde, så nu håber vi at hun begynder at tage ordentligt fra.

 

23-01-2014: Camilla skulle lige lære at det er mad der er på skeen og finde ud af hvordan man gør, men nu går det bare rigtig fint med 3 måltider skemad om dagen. Hun er blevet ret skrap til at komme fra ryg til mave og ligger ikke længe på ryggen ad gangen. Vi er også begyndt at spænde hende fast når hun sover i barnevognen.

 

24-01-2014: Camilla er begyndt at sige rigtig mange høje hvin og pludre-lyde, så det næsten virker som om hun snakker til os.

 

25-01-2014: I dag forsøgte vi at give Camilla havregrød til morgenmad, men efter den første meget lille portion hun fik i munden, kastede hun både havregrøden og morgenmælken op igen, så det er tydeligvis for tidligt for hende endnu. Til gengæld gik det rigtig fint med at putte laksepate i hendes kartoffel-/gulerodsmos til middag.

 

27-01-2014: Camilla sover inde hos mor og far i nat (dog i sin egen seng), fordi kusine Ida er på besøg. Det var dejligt.

 

28-01-2014: Camilla er begyndt at have en meget ujævn soverytme. Om natten arbejder vi på at sætte madbehovet ned og om dagen er det meget forskelligt om hun sover 1 eller 3 timer ad gangen. Til gengæld er hun begyndt at spise store portioner mos eller grød 3 gange om dagen og vi overvejer snart at øge til 4 daglige måltider. I morges blev Camilla passet hos oldemor, mens mor og far var til hudlæge i Horsens.

 

06-02-2014: Så er Camillas rytmer igen ændret. En almindelig dag hedder bryst tidlig morgen når hun er vågnet ved 6-tiden, majsgrød til morgenmad, lur på ca. 1½ time, kartoffel-/gulerodsmos til formiddag, bryst inden eftermiddagslur, lur på ca. 1 time, grød til eftermiddag, mos til aften, i seng ved 7-tiden og så lige op en enkelt gang og få bryst inden mor går i seng.

 

07-02-2014: I dag var Camilla med i vuggestue, for at fejre Cecilies fødselsdag. Hun blev sat i en højstol med bøjle og en masse tæpper og fulgte godt med i hvad der foregik. Hun var meget nysgerrig og kiggede sig omkring, så nu har hun da i hvert fald været lidt på prøve inden hun skal starte om knap 2 måneder.

 

16-02-2014: SUCCES! Til morgen spiste Camilla havregrød (meget tynd og blandet op med sødmælk) og selvom det ikke var så meget, var det rart at få hende til at spise andet end majsgrød. Hun er også begyndt at sove lange lure igen (ca. 3 timer formiddag og 1½-2 timer eftermiddag).

 

18-02-2014: I dag blev Camilla passet af oldemor, hendes lillebror Kurt og hans kone Ruth mens mor var til syn med bilen. Om eftermiddagen var hun dernede igen sammen med Cecilie og mor og der blev rigtig hygget.

 

22-02-2014: Camilla har i dag spist en STOR portion kartoffel-/broccolimos med kødboller og mælk, som blot var most med en gaffel og da hun først var kommet i gang kunne det næsten ikke gå hurtigt nok.

 

23-02-2014: I dag var Camilla med til surprise-brunch for morfar, der fylder 60 år i morgen. Hun tog det rigtig pænt. Var lige med til at overraske ham, synge fødselsdagssang og ønske tillykke og sov derefter indtil vi skulle hjem.

 

24-02-2014: Camilla har i dag fået sin første tand i højre side af undermunden. Til formiddag var Camilla og mor med mødregruppen i Babybio i kulturhuset i Skanderborg. Sikke en service. Der var gamle damer til at passe børnene mens mødrene så film. Camilla valgte dog heldigvis at sove gennem hele filmen, så mor kunne nyde en tur i biografen.

 

25-02-2014: I dag var Camilla med mor, moster og Laura i Cityvest på en lille hyggetur. Hun har til aften selv bevæget sig fra legegulvet ved fjernsynet over til sin lænestol ved sofabordet. Vi var ikke til stede, så ved ikke hvordan hun har bevæget sig derhen, men formoder at hun har skubbet sig baglæns.

 

26-02-2014: Camilla er begyndt at spise virkelig godt (og meget). Hun spiser både store portioner af havregrød, most banan, kartoffel og grøntsager most med en gaffel (og iblandet lidt mælk) og grød. Så næste skridt er at få hende til at spise brød. Camilla er desuden begyndt at lave “flyveren” meget. I dag var moster og Laura på besøg.

 

03-03-2014: Camilla har nu i 4 dage spist små stykker rugbrød med pålæg (smøreost eller leverpostej), som vi gradvist har øget mængden af. Nu skal vi også i gang med at have udfaset middagsamningerne, så en normal dag for Camilla kommer til at lyde: Tidlig morgen får hun bryst, til morgenmad spiser hun havregrød med smør og sødmælk, så sover hun ca. 3 timer, til frokost spiser hun rugbrød med pålæg, om eftermiddagen får hun grød med frugtmos, så sover hun ca. 2 timer, om eftermiddagen får hun en bolle og/eller frugt i små stykker og til aften får hun kartofler, grøntsager og kød most groft med en gaffel, sover ca. kl. 7, får bryst mellem 10 og 11 og sover så igen til kl. ca. 6.

 

04-03-2014: Camilla har i dag været med mor på arbejde, for at fejre hendes fødselsdag med kollegaerne. Det var spændende at se alle de mennesker. Camilla ruller nu desuden både fra ryg til mave og fra mave til ryg. Hun spiser fortsat flot. I dag har hun spist næsten en hel ½ skive rugbrød med leverpostej.

 

05-03-2014: I dag var Camilla kun 2-3 bidder fra at spise en hel ½ skive rugbrød med smøreost, så det går flot fremad med hende.

 

10-03-2014: Camilla kan nu sidde rimelig stabilt selv i flere minutter og det er faktisk muligt at forlade hende i siddende stilling – så længe hun lander blødt når hun vælter.

 

15-03-2014: Camilla har i dag fået en ny tremmeseng at sove i. Hun fylder ikke meget i den store seng, men det lader til at hun synes det er rart at have lidt mere plads.

 

16-03-2014: Camilla har siden i torsdags (13-03-2014) gradvist vist mindre og mindre interesse for at spise, kastet maden op og generelt været utilfreds, sur og jed af det når vi tilbød hende mad. I dag toppede det så ved at hun fuldstændig nægtede at åbne munden for at smage på maden. Hun har heller ikke villet drikke vand, men har til gengæld spist godt ved mor om aftenen og morgenen. Hun har samtidig haft en grim hoste, så vi antager at det har skyldtes ondt i halsen. Til aften lykkedes det os så at få noget sødmælk og en stor portion grød i hende, så nu håber vi på at hun er i bedring.

 

17-03-2014: Efter en meget urolig nat, hvor Camilla har fået sutten omkring 10 gange har hun her til morgen spist næsten al sin havregrød. Hun ville dog stadig ikke spise sin rugbrød da hun vågnede efter sin formiddagslur og hun blev derfor tilbudt en portion grød. Hun spiste næsten det hele, men kastede så op. Derfor blev sundhedsplejersken akut indkaldt. Hun mente dog (ligesom os selv) at det skyldes at Camilla har ondt i halsen og mente bestemt at det vil gå væk når forkølelsen forsvinder. Vi skal dog fortsat blive ved med at tilbyde hende rugbrødshapser og kartofler i stykker osv. og så bare fodre efter med grød, banan, øllebrød eller noget andet “blød” mad.

 

19-03-2014: Camilla har sovet igennem i nat og slet ikke hostet, men hun ville stadig ikke spise sin rugbrød og tog også kun et par skefulde af øllebrøden efterfølgende. Hun spiste en most banan til eftermiddag, men ville heller ikke have ret meget af sin aftensmad.

 

21-03-2014: Hurup med mor og Cecilie.

 

24-03-2014: Sundhedsplejerske. Camilla er begyndt at “smaske” meget. Dvs. at hun nærmest “tygger” på sin egen tunge.

 

26-03-2014: Nu har Camilla også fået skoldkopper. Uden at have undersøgt hende grundigt har vi foreløbig fundet 1 over venstre bryst, 1 på ryggen og 5-7 stk. i bleregionen, men formoder at det spreder sig i løbet af de næste dage. Hun er heldigvis godt tilpas og vi håber på at hun når at komme sig over det inden hun skal starte i vuggestue.

 

27-03-2014: Camilla har nu fået skoldkopper i hele hovedbunden og flere og store skoldkopper i bleregionen.

 

28-03-2014: Nu har Camillas skoldkopper også spredt sig til øjnene og der er kommet flere på mave og ryg, samt i bleen. Heldigvis tager hun det med oprejst pande og vi fornemmer ikke at hun har feber. Hun sover også fint, så nu håber vi bare at det var det og hun dermed slap forholdsvis nemt.

 

29-03-2014: Camilla har fået flere skoldkopper – især i ansigtet (herunder øjne og ører), på ryggen og på maven. Hun har ikke villet sove til middag i dag og er tydeligt påvirket af skoldkopperne, der generer hende meget. Hun er træt og ulykkelig, men vi håber på at det var de sidste der kom i dag, så hun snart kan komme i bedring.

 

30-03-2014: Camilla har ikke sovet meget i nat. Hun har været rigtig ked af det og er tydeligt påvirket af skoldkopperne. Hele dagen har hun også bare grædt. Skoldkopperne har desuden spredt sig til munden, så kosten i dag har stået på yougurt, is og A38. Hun er meget træt, men det gør ondt når hun ligger på maven og ryggen og derfor vil hun ikke sove.

 

31-03-2014: Camilla har haft en god nat. Vi har ikke spottet nye skoldkopper på hende i dag og der er begyndt at komme skorper på dem hun har. Havde møde med vuggestuen og vi aftalte nu alligevel at vente nogle dage med indkøring, idet nogle af skoldkopperne stadig ser lidt friske ud. Da vi kom hjem fra vuggestuen sov Camilla i 5 timer, så hun har bestemt trængt til at få sovet.

 

01-04-2014: Camilla skulle være startet i vuggestuen i dag, men vi aftalte med pædagogerne i går at vi venter et par dage, så hun lige kan blive helt frisk inden hun skal modtage alle de nye indtryk.

 

03-04-2014: Camilla har i dag været i vuggestue for første gang – 1 time sammen med mor den første dag og hun tog det bare virkelig flot. Var slet ikke det mindste ked af det og synes det var fedt at lege med alt det nye legetøj.

 

04-04-2014: I dag var Camilla i vuggestue alene i ca. 50 min og efterfølgende sammen med mor i ca. 20 min. Det gik fortsat godt, men hun var træt, da hun blev hentet. Desværre havde alle de indtryk vidst påvirket hende en del, for det var en kort eftermiddagslur hun tog og dermed en meget træt Camilla, der blev lagt i seng til aften. Hun spiste ellers utrolig meget aftensmad (kartofler, kødboller, blomkål og ostesovs). Det var dejligt at se.

 

07-04-2014: I dag blev Camilla afleveret inden frokost i vuggestuen (kl. 10.30). Hun spiste fint sin mad og sov en lille lur om eftermiddagen, og lidt i 3 blev hun hentet hjem igen. Hun havde haft en dejlig dag og der havde ingen problemer været- Dog var hun lidt ked af det da hun blev hentet fordi én af de andre børn havde ramt hende i hovedet med noget legetøj, men hun blev hurtigt god igen. Havde svært ved at falde i søvn til aften, så de mange nye indtryk har alligevel sat sine spor.

 

08-04-2014: Camilla blev afleveret i vuggestuen efter morgenmad i dag (kl. 8.30). Hun sov en fin lur på 5 kvarter til formiddag, men da de havde kæmpet i 45 min med at få hende til at sove om eftermiddagen blev der ringet efter os og vi måtte hente hende hjem kl. 14. Hun ville dog heller ikke falde i søvn herhjemme, så det var en meget træt Camilla vi lagde i seng om aftenen. Hun havde dog stadig lidt problemer med at falde til ro og om det skyldes hendes hoste eller de mange nye indtryk kan være svært at sige.

 

09-04-2014: I dag blev Camilla igen afleveret efter morgenmaden (kl. 8.45) og sov både en dejlig lang formiddagslur på 2 timer og en eftermiddagslur på 1,5 time i vuggestuen, så det lader til at det går bedre. Hun var på legepladsen da hun blev hentet kl. 15.45.

 

10-04-2014: Camilla havde i dag fri fra vuggestuen, så hun og mor tog til babysalmesang for lige at få den sidste gang med. Vi havde også moster Christina og kusine Laura med og havde en hyggelig formiddag. Dog var Camilla lidt utilfreds og meget ked af det i forhold til at hun plejer at grine og smile og være helt vild med det. Oldemor er desværre syg, så vi havde taget mormor med til svømning, men også her var Camilla meget ked af det og brandvarm mens vi var i vandet, så hun skulle nok have været blevet hjemme.

 

11-04-2014: I dag blev Camilla endnu engang afleveret efter morgenmaden (kl. 8.30). Hun var stadig lidt ked af det og virkede meget træt. Og kl. 12.20 ringede de da også fra vuggestuen at Camilla havde 40 i feber og skulle hentes. Der gik en time inden mor var hjemme fra Hobro, men Camilla blev afhentet og vi kørte direkte til lægen, for at få hende tjekket, idet weekenden jo er over os og pædagogerne sagde at hun “rallede” i ryggen. Heldigvis mente lægerne blot at det er en almindelig virus-infektion, der bare skal gå over af sig selv, så Camilla blev iført køligt tøj og har siddet og hængt resten af dagen. Blev lagt i seng med 39,5 i feber.

 

12-04-2014: I dag var Camilla igen feberfri og hun smilede og var i godt humør under hele farmors fødselsdag – indtil hun blev træt og blev lagt i seng.

 

13-04-2014: I dag var Camilla med mor, far, Cecilie, moster Christina, onkel Ricky, kusine Ida, kusine Laura, “moster” Maria, “onkel” Marcel og “kusine” Marcia til øko-dag på Hjortsminde Gård i Silkeborg. Camilla havde ikke sovet sin formiddagslur, sov ikke i bilen og nægtede at sove mens vi var derude, så hun græd stort set hele tiden. Hun sov muligvis lidt på vej hjem i bilen og sov en lille eftermiddagslur, men hun var stadig sur og træt da vi kom hjem, så hun blev lagt tidligt i seng.

 

16-04-2014: Camilla har de sidste 3 dage været fuld tid i vuggestuen – dvs. fra kl. 7-16 og hun trives og er glad og nem. Dog har de problemer med at få hende til at spise og det er det samme vi oplever herhjemme ved aftensmaden, så nu går vi i skarp træning henover påsken. Camilla er uanset hvor meget eller hvor lidt hun har sovet i vuggestuen meget træt om aftenen. Det gør hende lidt sur og utilfreds, men til gengæld er hun forholdsvis nem at putte om aftenen.

 

17-04-2014: Camilla har i dag fået tand nr. 2 og vi formoder at det muligvis er derfor hun ikke har villet spise. Vi var i dag til oldemors fødselsdag og Camilla spiste en del rejer, som vi fik til forret sammen med laks. Vi kom lidt sent i gang med kaffen fordi Cecilies middagslur trak ud og Camilla var meget træt og blev lagt i seng inden hovedretten.

 

22-04-2014: Camilla er nu blevet 10 måneder gammel. Hun lægger stadig ikke an til at begynde at kravle, men er blevet bedre til at undersøge tingene ved at putte dem i munden. Hvis man giver hende sutten i hånden kan hun også næsten selv finde ud af at putte den i munden.

 

24-04-2014: Camilla bliver vred når hun er færdig med at blive ammet om aftenen inden hun kommer i seng og det gør ondt når hun spiser, så nu prøver vi at stoppe det (evt. ved at udfase det).

 

27-04-2014: Camilla og Cecilie har sovet sammen på Camillas værelse i nat og det gik faktisk over al forventning. Til aften blev Camilla lagt til brystet igen, for at “tømme” det, men det lader ikke til at der var noget at komme efter, så det var hendes allersidste amning.

 

28-04-2014: Camilla havde endnu engang besøg af Cecilie i nat og det gik også rigtig fint. Mor hentede Camilla og Cecilie tidligt i dag og tog ned til oldemor for at få is.

 

29-04-2014: Camilla har sovet rigtig dårligt i nat og skreg hysterisk i ca. 1½ time. Hun var fuldstændig utrøstelig. Vi håber det “bare” er fordi hun er ved at få en tand mere.

 

01-05-2014: Camilla har haft en fridag hos farmor og farfar i dag. De siger hun har sovet det meste af dagen og at hun spiser rigtig meget. Til aften spiste vi alle hos farmor og farfar og Camilla har lært at klappe.

 

02-05-2014: Til formiddag ringede vuggestuen og sagde at Camilla havde feber. Vi aftalte dog at de skulle forsøge at putte hende og da oldemor hentede hende kl. 14 var feberen væk.

 

04-05-2014: Camilla har for første gang overnattet hos farmor og farfar, men havde ikke sovet så godt, idet Cecilie havde vækket hende mange gange i løbet af natten. Hun var dog glad da vi hentede hende igen efter en dejlig formiddagslur.

 

05-05-2014: Da vi hentede Camilla i vuggestuen i dag, sagde pædagogen (Jeanette): “Hvor er hun altså bare glad. Sådan burde alle børn være når de starter i vuggestue, men så ville vi selvfølgelig ikke have noget at lave”. Dejligt at hun trives.

 

08-05-2014: I dag har de små og mellem girafbørn lavet skumbad i flotte farver (rød og grøn frugtfarve). Det var sjovt, men farven kunne ikke helt komme af igen. Godt Camilla skulle til svømning. Først sad Camilla sammen med drengene, men Cecilie sørgede for at få hende med til at lave skumbad sammen med hende og Maya. Det er dejligt at have storesøster i vuggestuen til at passe på en.

 

09-05-2014: I dag måtte vi endnu engang hente Camilla i vuggestuen med feber. Hun har været rigtig sløv og sover kun små korte lure.

 

12-05-2014: Camilla har været syg hele weekenden, men har heldigvis sovet og spist fint. I dag har hun også været hjemme – sammen med far. Der er kommet en tand frem i overmunden og det kan måske være forklaringen på feberen.

 

19-05-2014: Til aften sad Camilla med et stykke brød i hånden og spiste selv af det.

 

20-05-2014: Camilla har i vuggestuen i dag selv spist en hel kogt kartoffel og hun sad også med et æble i hånden og delvist i munden da hun blev hentet. Hjemme viser hun også stor interesse for at holde skeen og putte den i munden, så det går fremad med spisningen.

 

30-05-2014: Camilla havde en feriedag hos farmor og farfar i dag.

 

31-05-2014: Camilla har fået en tand mere i overmunden, så nu er hun oppe på 4 tænder. Til gengæld er hun også begyndt at skære tænder, så det kæmper vi lidt med at få hende til at holde op med. Det er en frygtelig lyd og det ødelægger hendes tænder.

 

04-06-2014: Camilla kan nu selv komme fra maveliggende stilling og op at sidde på numsen. Hun kan også så småt komme op på knæene at stå når hun holder fat i noget og bevæger sig nu meget rundt på gulvet. Pædagogen fortalte i vuggestuen i dag at Camilla har trukket sig selv forlæns henover gulvet i vuggestuen i dag, så det er måske de første tegn på at begynde at kravle.

 

14-06-2014: Søhøjlandet. Til aften begyndte Camilla at kravle og hun fik derfor lov at være en time længere oppe, så hun kunne øve sig lidt, for da hun først kom i gang, kunne hun slet ikke stoppe igen. Hun er ret god til det selvom det ikke går så stærkt endnu.

 

17-06-2014: Sommerfest i Spiren. Kolding og Lillebror.

 

22-06-2014: Camilla holdte fødselsdag for faster Trine, Henrik, farmor, farfar, oldemor, oldemor Jytte, morfar, Lis, Jørgen, Cecilie, far og mor. Hun havde en dejlig dag med kagekone, grillmad og masser af gode gaver. Af far og mor fik hun en dukke, en dukkevogn, en kuffert med en potte til dukken, sengetøj og masser af dukketøj. Af farmor og farfar fik hun en sandkasse, en Bodil-elefant, nogle legesager til sandkassen og lidt til badekarret. Af Lis og Jørgen fik hun en trillebør med legesager til sandkassen i. Af mormor og morfar fik hun en græsslåmaskine og 2 natdragter. Af oldemor fik hun en trampolin og et PlayHouse. Af Trine og Henrik fik hun et vægur til værelset, et puslespil der kan samles til en bondegård med 2 traktorer til, et 3D-billede og nogle klistermærker med navn på. Af oldemor Jytte fik hun et gavekort til Babysam (skal bruges på et badekar) og af oldemor Inger fik hun 200 kr., der går ind på hendes børneopsparing.

 

23-06-2014: I dag var Camilla til 1-års-undersøgelse og vaccination ved lægen. Hun tog det ok og lægen mente i øvrigt at hun var fin. Ligger på gennemsnitskurven i højde og en lille smule under i vægt.  Dog vil lægen gerne se hende igen, hvis hun ikke om 3 måneder er kommet op at stå på benene og måske begyndt at tage de første skridt.

 

24-06-2014: Fødselsdag hos faster Trine. Sov på en madras på gulvet.

 

25-06-2014: Studenterfest hos Kamilla. Hyggede sig gevaldigt med at lege med sten.

 

26-06-2014: Svømme-sæson-afslutning. Træt og svær at underholde i så lang tid.

 

27-06-2014: Fejrede Camillas fødselsdag i vuggestuen. Mor og far havde frugt med og oldemor kom også forbi. Børnene var glade for frugten og fejrede Camilla med sang og en lille gave (en fin kollage med et billede af Camilla i midten).

 

28-06-2014: Camilla fejrede fødselsdag for moster-klubben, dvs. Maria, Marcia, Christina, Ricky, Ida og Laura var på besøg og havde godt humør og gaver med. Af moster og familie fik hun en transportabel bålplads og en cd med Hr. Skæg (Skæg med bogstaver). Af Maria og familie fik hun 3 hjemmelavede ærteposer med tal og fine figurer. En hyggelig formiddag med god mad, kage og masser af leg. Om aftenen var Camilla med til fødselsdag hos faster. Hun spiste gladeligt lidt brød og kravlede rundt på gulvet og hyggede sig indtil hun blev træt og blev lagt i seng. Sov rigtig fint indtil farmor og farfar tog pigerne med hjem for at sove.

 

29-06-2014: Var til Charlottes fødselsdags- og studenterfest. Fik sig lidt god mad og en lille lur og “hoppede” ellers på trampolinen sammen med Johanne.