dagbog – camilla – 2015 – 2

2013-1

2013-2

2014-1

2014-2

2015-1

2016-1

2016-2

2017-1

 

01-07-2015: I dag har vuggestuen fejret Peters 1-års fødselsdag med dejlige bananpandekager og skønne frugtspyd. Der har også været gang i sjov vandleg i det gode vejr, så mange børn var våde fra top til tå.

 

04-07-2015: I dag besøgte vi Martin og Anne Mette og deres datter Elise på Cecilies alder, som lige har fået en lillebror August. Camilla var egentlig god til at lege med de “store” piger, men da der skulle tegnes måtte hun finde på noget andet at lave. Hun hyggede sig også med at lege i Elises prinsessetelt samt køre rundt på Elises “bil”. Desuden var hun ret fascineret af den lille baby, men havde lidt svært ved at forstå at han ikke tog imod bolden når hun gav den til ham. En hyggelig eftermiddag.

 

05-07-2015: Camilla blev passet hos farmor i dag mens mor, far og farfar var ude at se på bil. Først skulle hun sove til middag, men efter hun stod op, var hun bare ude på gårdspladsen, hvor hun rendte rundt uden ble og kun iført en bodystocking og legede med vand, spiste kiks og ostehaps. Vejret var dejligt og Camilla havde en skøn eftermiddag sammen med farmor og farfar (der nu var kommet hjem igen). Camilla hyggede sig især meget med at vande blomster og sprøjte på de voksne med vandslangen.

 

06-07-2015: Camilla kan nu tælle til 10 hvis hun lige bliver hjulpet forbi 4. Så nu siger hun “en, do, dre, fire” og når man så selv siger “fem” fortsætter hun med “seks, syv, otte, ni, ti”. Hun er desuden meget begejstret for at lege på Kalles hoppelin (= trampolin) og meget glad for de små killinger.

 

07-07-2015: I dag har vuggestuen været på tur. De største børn (heriblandt Camilla) kørte på scooter, mens de små var med i bussen. Pædagogen Tinna synes Camilla er sjov, for nogle gange steg hun af scooteren og sagde “gider ik mere” og trak så scooteren med sig – indtil Tinna til sidst overtog scooteren for hende. Efter vuggestuen var vi oppe ved Kalle for at fodre killingerne. Camilla er egentlig god til at vide hvordan hun skal begå sig med dem og holde på dem, men når de hopper ned og løber væk fra hende stiller hun sig op og begynder at tude.

 

08-07-2015: I dag har Camilla, Mikkel, Olivia, Nor, Hjalte, Silje, Tristan, Emil og Laurits været på tur ved søen sammen med børnehaven. Ænderne kom og fik mad og det var en skøn tur i sommerregnen. Modtog også et billede fra vuggestuen i dag, hvor Camilla står uden bukser på, men påført gummistøvler og teksten til billedet var at Camilla mente at hun var klar til at komme ud. I det mindste havde hun da taget fornuftigt fodtøj på taget i betragtning at det regnede temmelig voldsomt. Efter vuggestuen var vi atter hos Kalle for at fodre killingerne, men vi måtte gå hurtigt derfra igen, for Camilla blev lidt vild med de stakkels små dyr. Vi gik i haven for at lege lidt, men også det måtte hurtigt få en ende, for det var koldt og begyndte at regne.

 

13-07-2015: Vi har leget med balloner hele dagen. Da Camilla skal til at i seng og er på vej over til Cecilie for at sige godnat, giver hun alle de balloner hun går forbi et kram og siger til dem: “Go’naaat. Sov gooodt!” Det var bare SÅ sødt.

 

27-07-2015: Camilla er startet i vuggestue igen efter 14 dages ferie. Moderen var lidt bekymret for opstarten, da Camilla normalt er ked af det når hun bliver afleveret og mor går efter mange dage hjemme, men hun tog det heldigvis rigtig pænt. Vuggestuen var i dag på tur til Kærgården hvor de besøgte gederne og fodrede dem med gulerodsskræller. Det var sjovt når de spiste af hænderne. Hanne (pædagogmedhjælper) spurgte Camilla: “Hvad er det du fodrer?” hvortil Camilla svarede: “Ko”. Hanne forklarede tålmodigt Camilla at det var en ged og spurgte hende så igen: “Hvad er det du fodrer?” og Camilla svarede: “ko”. Hanne spurgte hende så: “Hvad har du i hænderne?” Camilla svarede: “gulerod” og Hanne spurgte så: “Hvem giver du gulerod til?” og Camilla svarede: “ko”. Herefter måtte Hanne give op.

 

28-07-2015: I dag var vuggestuen på tur til Solbjerghaven, og da de gik forbi Kærgården pegede Camilla derind og fortalte at hun havde fodret ged. Så noget opfangede hun alligevel dagen før. Måske hun bare ville drille. I Solbjerghaven så de en stor gravemaskine der var ved at ødelægge et hus og børnenes kommentar var: “Må man ikke!”

 

29-07-2015: I dag hentede farmor og farfar Camilla kl. 9.45 og tog hende med til Odder for at købe nye gummistøvler. Bagefter tog de hende med hjem, hvor hun skal være på ferie til og med fredag.

 

07-08-2015: I dag blev Camilla hentet i vuggestuen af BÅDE oldemor og oldemors veninde, Karna. Karna havde strikket nogle fine trøjer til børnene og det var meningen at de selv måtte vælge, men Camilla ville bare prøve dem alle sammen, så mor endte med at vælge en trøje til hende.

 

08-08-2015: Efter morgenmaden i dag tog Camilla med far, mor og Cecilie op til farmor og farfar. Far skulle lige låne noget af farfars værktøj og imens underholdte mor og farmor Camilla med at gynge og rutsje og hun åbnede og lukkede portene til garagen ved at sige “Hokus Pokus Filihankat” (eller noget der indimellem lyder lidt derhen ad). Bagefter fik vi alle en kop kaffe mens Camilla legede med vandslangen og en vandkande. Efter frokost og en dejlig middagslur legede hun et par timer swimmingpoolen på terrassen sammen med Cecilie.

 

19-08-2015: Da Camilla blev hentet i dag spurgte en af børnehavepædagogerne om hun snart skulle starte i børnehave, fordi han syntes hun var så dygtig til at snakke, til at lytte og til at lære.

 

20-08-2015: Da Camilla blev hentet i dag var der endnu en børnehavepædagog der pointerede at Camilla var blevet dygtig til at snakke.

 

14-09-2015: I dag har vuggestuen haft sangkufferterne fremme og det var som altid til stor glæde for børnene og med stor entusiasme. De forsøger at vente på tur og de glæder sig til det er deres tur til at vælge sang. Hjemme blev der cyklet og set tv indtil der var aftensmad. Mor skulle have gæster til smykkeparty og da ikke alle kunne sidde rundt om sofabordet, havde mor sat et af børnenes borde op foran et par af spisebordsstolene og sat en bunke med tallerkner og kagegafler, samt nogle kappekopper på bordet. Camilla gik herefter straks i gang med at finde alle børnestolene i huset, stille dem rundt om bordet og dele tallerknerne og gaflerne ud på pladserne. Derefter satte hun “Tiger” på en af stolene og satte sig selv på en anden og begyndte at fodre “Tiger”. Det var SÅ sødt.

 

15-09-2015: I dag har alle pigerne i vuggestuen haft tøsehygge med skumbad på stuen mens drengene var på motorikbanen på børnehavens legeplads. Det var super hyggeligt og alle ville gerne røre skummet. Til aften var Camilla til gymnastik for 2. gang i denne sæson og heldigvis elsker hun det. Hun er også virkelig god til at lytte og se efter hvad man skal lave og så efterligne det. Men der er ingen tvivl om at hun er træt efter 50min aktivitet.

 

05-11-2015: Camilla har hostet meget i nat og virkede lidt træt til morgen, men har ellers været frisk nok. I dag har hun lavet blad-skåle i vuggestuen sammen med Jeanette (pædagog).

 

07-11-2015: Camilla blev passet hos farfar i dag, mens far hjalp en kammerat med at flytte og mor og farmor var på kokkeskole/chokoladekursus i Horsens. Det var dejligt med lidt alenetid med farfar, selvom Camilla også tog sig en lang middagslur.

 

08-11-2015: Camilla var (igen) lidt vanskelig til svømning i dag. Hun ville kun sidde på kanten og lege og da timen begyndte og mor tog legetøjet fra hende, blev hun meget sur. Hun forstod dog alvoren da mor med store bogstaver pointerede at hvis hun ikke gad at svømme, så tog vi hjem. Derefter gik det okay resten af timen.

 

09-11-2015: Camilla holdte fri fra vuggestuen i dag og hele familien tog en tur i Storcenter Nord, for at lege i det indendørs legeland samt se juleudstillingen. Inden vi tog derfra spiste vi frokost. Camilla spiste pomfritter og ostepølse.

 

10-11-2015: Camilla havde også fri fra vuggestuen i dag. Om formiddagen var vi en tur på Dokk1 på havnen og efterfølgende på Navitas, for at se mors nye arbejdsplads. Camilla blev lidt genert da hun så mors kolleger.

 

11-11-2015: Mor og far havde bryllupsdag i dag, så vi fik dejlig morgenmad og oldemor kom og spiste sammen med os. Camilla spiste både boller og en spejlægs-“kage” som far havde lavet. Bagefter tog oldemor hjem og Camilla blev afleveret i vuggestuen. Hun var meget ulykkelig da mor gik og vi måtte endda sige farvel ude i garderoben, for de var ved at lave hemmeligheder på stuen – spændende! Oldemor hentede Camilla og passede hende indtil mor og far hentede hende igen. De spiste boller i karry og hyggede med den nye store pony som oldemor havde købt til hende.

 

13-11-2015: Vi brugte formiddagen hjemme indtil faster Trine og Henrik kom. Så legede Camilla lidt med dem inden hun blev lagt i seng. Da hun stod op igen kom hun ned til oldemor, hvor farmor og farfar hentede dem, for at de kunne komme derud og spise aftensmad samt sove der til om lørdagen.

 

14-11-2015: I dag hentede mor og far Camilla tidligt hos farmor og farfar for at køre til Vanløse og besøge Pia og Alexander (mor og fars venner). Camilla sov halvdelen af turen derover. Da vi kom frem skulle Camilla lige falde til og så tog vi ud for at handle. Camilla fik frikadeller og pasta til aftensmad og bagefter så vi “Frost”. Camilla kunne dog ikke helt holde koncentrationen gennem hele filmen. Camilla blev puttet i rejsesengen i køkkenet, men havde virkelig svært ved at falde i søvn og blev ved med at spørge efter mor, som måtte stå ved hendes seng indtil hun faldt i søvn. Hun vågnede også mange gange i løbet af natten, fordi hun hostede.

 

15-11-2015: Til morgen besøgte vi Lasse og Heidi (nogle andre af fars venner) på Amager inden vi kørte hjem igen. Camilla ville ikke rigtig spise noget – før vi skulle til at køre hjem. Hun sov dog langt det meste af turen hjem, så der var ro i bilen. Om eftermiddagen kom Ane Marie og Anders (mors venner) og deres datter Emilie på 3 måneder for at hygge, snakke og spise aftensmad sammen med os.

 

17-11-2015: Camilla er begyndt at spise uden hagesmæk – både derhjemme og i vuggestuen. Stor pige!

 

20-11-2015: Vi er i Hurup og Camilla og Cecilie går ovenpå for at kigge. De går ind i soveværelset og Camilla bliver meget begejstret da hun ser sengen, vender sig derefter om, kigger forundret og siger: “Min seng henne?”. Så hun kunne i hvert fald godt huske, hvor hun plajer at sove.

 

21-11-2015: Vi er i Hurup og Camilla bagte kager sammen med Jørgen til formiddag. Hun mistede dog hurtigt interessen og fik i øvrigt skåret mest dej ud til pebernødder. Om eftermiddagen hyggede hun i sofaen sammen med mor, Lis og Jørgen, mens vi så Svaneprinsessen.

 

29-11-2015: Så blev det 1. søndag i advent og pigerne er blevet overdynget med gaver i dag. Det var meningen at vi skulle have været til svømning i dag, men idet hele familien skrantede og Camilla valgte at sove længe, droppede vi det. Camilla sov kun ca. ½ times middagssøvn i dag, så hun var meget træt til aften. Men da hun stod op fra sin lur fik hun den første adventsgave. Det var en fællesgave fra mors kusine Maria, som hun skulle dele med Cecilie. De fik silikone-kageforme til et kagehus. Sidst på eftermiddagen kom farmor og farfar forbi med pigernes pakkekalendere og så fik de selvfølgelig en gave hver med det samme. Camilla fik et stort badehåndklæde med “Doctor McStuffins”. Og mens farmor og farfar var på besøg åbnede de også adventspakke fra oldemor. Af hende fik Camilla et “Doktor”-puslespil med kæmpe store brikker, som hun samlede sammen med farmor. Børnene fik pasta til aften og da de havde spist fik de den sidste adventsgave, som var fra moster. Camilla fik to puslespil med Peter Plys og vennerne samt nogle farvede gemstones, til at klistre på ting. Dem måtte vi dog lige midlertidigt tage fra hende, da de ellers ender enten i munden eller spredt ud over hele gulvet.