dagbog – camilla – 2016 – 1

2013-1

2013-2

2014-1

2014-2

2015-1

2015-2

2016-2

2017-1

 

08-01-2016: Så faldt sneen og alle børnene i vuggestuen har været ude at lege, så alt Camillas overtøj var helt vådt da oldemor hentede hende.

 

14-01-2016: Vuggestuen har udnyttet at der stadig ligger sne, hvilken indbød til sjov leg og sneboldkrig på legepladsen, samt en tur på deres egen lille kælkebakke – til stor nydelse for alle børn.

 

15-01-2016: Nu er det Camillas tur til at være blevet syg. Vuggestuen ringede kl. 10.40 og meddelte at Camilla havde feber. Oldemor hentede hende hjem og da mor og far kom og spiste til aften, var det også meget tydeligt at hun var sløj. varm og syg. Til gengæld var hun meget høflig. Normalt kommer hun helt op at køre når hun bliver træt, men til aften sad hun stille og roligt og spurgte pænt om hun måtte komme op/ned, sagde ja tak og nej tak når hun blev spurgt om noget, bad om lov til at komme ind at sove/hvile lidt og ryddede op. Det var helt uvant.

 

16-01-2016: Camilla lader til at komme sig lidt hurtigere over sin sygdom. Hun havde ikke feber til morgen, men morgen-temperaturen var stadig lidt høj og hun hostede meget, så hun kom ikke med til fødselsdag hos “fætter” Marcus. Tog i stedet en sygedag hjemme sammen med far og hun sov da også til middag i et par timer, så hun har nok trængt til at slappe af.

 

20-01-2016: Camilla er faldet over isen i vuggestuen og har slået næsen. Der er blod overalt og næsen er hævet og man skulle tro at det kunne lægge en dæmper på barnet, men da far henter hende i vuggestuen springer hun rundt i vinduerne. Ikke så mærkeligt at hun kommer galt af sted. Far kører Camilla til lægen, der sikrer sig at hun ikke har fået en blodansamling i næsen. Han kan ikke sige noget om et eventuelt brud før hævelsen har lagt sig, men Camilla er næsten ubemærket af det, så det forventes ikke at være så slemt.

 

21-01-2016: Da Camilla kommer hjem fra vuggestuen i dag finder hun sin skovl frem og begynder at skovle sne. Det er meget praktisk. Mon hun har set sin far gøre det samme?

 

24-01-2016: Camilla har kastet op i nat. Først ved 3-tiden hvor hun kom i bad og fik skiftet sengetøj. Der gik ikke 30 min efter hun var lagt til at sove igen før hun kastede op igen og hun måtte i bad og have skiftet sengetøj igen. En hård nat for både hende og forældrene, men resten af dagen var der heldigvis ikke noget og hun har været frisk og glad hele dagen.

 

07-02-2016: Camilla har været alene hjemme hos farfar i dag mens mor, farmor og Cecilie var i biografen med faster. De har hygget sig med at lege sammen og så fik Camilla sig også en god lur på et par timer.

 

08-02-2016: Der var fastelavn i vuggestuen i dag og for at Camilla ikke skulle spilde på sit fine Anna-tøj, spiste vi morgenmad hjemmefra i dag og Camilla blev derefter afleveret i vuggestuen. Hun var noget ked af at sige farvel, men hun havde det vidst bedre allerede inden vi lukkede døren bag os. I vuggestuen blev der slået katten af tønden i fællesrummet og alle børn var helt klar på at slå til tønden og endnu mere klar, da Leah slog bunden ud af den og der kom figenstænger og ostehaps ud. Mums! Camilla sagde: “Der fløder ost ud af tønden”. Alle børn var klædt festligt ud og der var både prinsesser, elefanter, løver, drager, Rasmus Klump, påfugle og mariehøns. Elliot S blev kattekonge og Leah blev kattedronning. En skøn fastelavnsdag i vuggestuen.

 

09-02-2016: I dag var mor og far til status-udviklings-samtale i vuggestuen med Camilla, med henblik på Camillas opstart i børnehaven d. 2. maj. Generelt var budskabet at Camilla er robust og helt klar til børnehavelivet. Hun var fuldstændig på det plan man forventer af en pige i hendes alder og kunne endda mere end hun burde kunne på nuværende tidspunkt i udviklingen, så det var kun positivt. Hendes latens-tid (den tid der går fra man fortæller hende noget til hun opfanger det) kan dog godt være lidt lang, så det skal vi som forældre og de voksne i børnehaven være opmærksomme på, så hun ikke får et møgfald over ikke at høre efter, hvis hun rent faktisk bare ikke har opfanget det endnu. Tinna (pædagogen) mente tydeligt at man kan se på hende når hun ikke hører efter. Vi fik ydermere at vide at Camilla er stædig og ikke vil give sig – ligesom det er tilfældet med de to (Conrad og Laurits) hun leger med, så det giver indimellem nogle konflikter, men de voksne lader dem et langt stykke henad vejen selv løse konflikterne. Og så fik vi at vide at Camilla er udspekuleret, så hvis der er noget de får at vide at de ikke må, så sætter hun de andre børn til at gøre det – det har hun sikkert fra Cecilie! Men omvendt sagde de også at Camilla er meget vellidt blandt de andre børn og omsorgsfuld. Når et andet barn er ked af det henter Camilla gerne barnets sut og bamse, for at trøste det. Desuden mente pædagogerne at Camilla er klar til at øve sig i at smide bleen, idet de mener hun er bevidst om hvornår hun skal tisse. Camilla skal starte på Basse-stuen sammen med Laurits og Conrad, som hun også laver ballade sammen med nu. Det bliver helt sikkert sundt for hende og Cecilie at blive skilt ad lidt. Camilla har i vuggestuen i dag bygget med magneter, leget med dukker, lavet puslespil og sunget. Til gymnastik om aftenen var Camilla meget glad for at lege i den oppustelige “hamster-mølle” sammen med Cecilie og Valdemar (på 5½ år).

 

10-02-2016: I dag fyldte Cecilie 4 år, så vi startede dagen ud med at vække hende med morgensang. Camilla sang også med. Så spiste vi fælles morgenmad og selvom det var Cecilies fødselsdag, fik Camilla også en gave af mor og far. Det var en Doctor McStuffins dukke, der kan snakke og synge sangen “Nu skal du tjekkes…” samt en Lamse-bamse, hvor man kan lytte til hjerterytmen og som kan bede om et kram. Dem blev hun meget glad for og har leget med dem det meste af dagen herhjemme. I vuggestuen har Camilla været på legepladsen, hvor der blev hoppet i vandpytter, lavet sandkager og kørt på scooter. Og så havde de besøg af Kærgårdens vuggestue, så der var en masse børn at lege med. Til frokost fik de porresuppe og det smagte lækkert. Camilla måtte vækkes om eftermiddagen, så hun kunne komme med Cecilie, far, mor og oldemor hjem, da de var færdige med at fejre Cecilie i børnehaven. Hjemme fik hun også gave af oldemor (2 undertrøjer med Frost og en Anna-figur). Resten af eftermiddagen brugte hun mest foran fjernsynet indtil farmor og farfar kom for at spise med til aftensmad.

 

11-02-2016: Vi havde egentlig besluttet at vente til Camilla kommer hjem fra vinterferie hos farmor og farfar, men i dag havde Camilla ikke ble på i vuggestuen i formiddags. Hun havde et enkelt uheld og fik så ble på igen. I dag har hun været på tur til søen sammen med Aya, Sara, Conrad, Emmelie, emelie Sophia, Leah og Anton, for at fodre ænder. Men ænderne dukkede aldrig op, så noget af brødet blev kastet i vandet og resten blev spist af børnene. De var super dygtige til at gå og naturen blev virkelig undersøgt for orme og pinde brugt som skydere.

 

12-02-2016: I morges ville Camilla ikke have ble på og selvom vi havde tænkt os at vente til uge 8, så fik hun lov at tage i vuggestue uden ble – og med en masse ekstra tøj. Det faldt ikke i god jord at aflevere Camilla uden ble på til morgenmaden og vi har ikke gjort et forsøg siden.

 

07-04-2016: Camilla har i dag været på forårstur sammen med Conrad,Hjalde, Aya, Sara, Emmelie, Emili Sophia og Elliot S., hvor de har kigget på erantis-blomster, lyttet til fuglefløjt og brugt motorikken i skoven, i røret og på legepladsen – en skøn skøn tur.

 

12-04-2016: Camilla var sammen med Aya, Sara og Conrad i legegruppe i børnehaven, hvor de hyggede sig rigtig meget sammen med de andre børn.

 

20-04-2016: Camilla har været i børnehaven hele formiddagen i dag og hun spiste dernede. Hun klarede det virkelig flot og Tinna siger at hun er helt klar til at starte, men hun var træt da hun kom tilbage til vuggestuen og tog sig en god lur på 2½ time. Hun har allerede fået et garderoberum i børnehaven, så mor kunne ikke finde hendes flyverdragt, gummistøvler og hue, da hun blev hentet i dag.

 

21-04-2016: I dag har alle børnene været på legepladsen i det dejlige forårsvejr. Nogle af børnene var med ude på den store legeplads. Børnehaven havde båldag i dag og det var hyggeligt at komme med hen til bålet, hvor der blev lavet brød med tranebær, og alle der havde lyst, måtte få et stykke.

 

25-04-2016: I dag har Camilla været ude at lege på legepladsen i det dejlige solskinsvejr.

 

28-04-2016: I dag er temaugen i Spiren skudt i gang. Camilla var med de største børn i vuggestuen på tur ud i det blå for at finde forårsblomster og grene, mens de mellemste børn var i Brugsen for at købe jord til blomsterprojektet.

 

29-04-2016: I dag har vi holdt afslutning for Camilla i vuggestuen. Både far, mor og oldemor var med. Børnene var glade for frugten og de sang sammen med Camilla, som også fik en afskedsgave fra de voksne på stuen. En dejlig tid i vuggestuen er nu slut og på mandag venter børnehavelivet. Camilla fik dog lige lov til at være med til at plante plantekasserne i atriumgården til. Der var vældig gang i skovl, vandkande og kost – og der kom jord under neglene, hvilket var en udfordring for nogle børn.

 

02-05-2016: I dag havde Camilla sin første officielle dag i børnehaven. Vi startede ud med en hyggelig morgen hjemme, hvor vi spiste morgenmad sammen. Kl. 8.30 mødte Camilla op sammen med mor, som blev hos hende den første halve time. Hun hyggede sig med at lege med modellervoks sammen med Ali (pædagog) og børnene Sophia, Melina og Mikkel. Da børnene samlede sig til samling, sagde mor farvel og Camilla gik med Ali ned for at lave frugt. Formiddagen brugte de i børnehaven på at plante solsikker i deres medbragte plantekrukker. Kl. 12 fandt mor Camilla på legepladsen sammen med Cecilie og tog dem begge med hjem. Camilla havde haft en dejlig dag og var bestemt ikke træt da hun kom hjem, så middagsluren sprang vi over.

 

03-05-2016: I dag blev Camilla afleveret til morgenmad som sædvanlig og da der blev holdt fødselsdag for Laurits (3 år) om eftermiddagen, blev afhentning udsat til kl. 14.30 så hun kunne få fødselsdagen med. Ali mente nu sagtens at Camilla kunne have klaret en hel dag i børnehaven, men selvom hun havde sovet en halv time efter middag, var hun nu meget træt da hun kom hjem og sad bare i sin lænestol med hovedpude, dyne, sut og tiger og så “Jake og piraterne”. Camilla er til gengæld begyndt at vise større interesse for at gå på toilettet når hun skal tisse, så når hun bliver lidt mere konsekvent og det er tørre bleer vi tager af hende, så begynder vi for alvor at træne toiletbesøg.

 

30-05-2016: I dag har børnehaven været meget ude og hele formiddagen blev der heppet på at solen ville komme frem. Da en stor byge overraskede dem løb de i tørvejr i bålhuset med det resultat at de endte med at tænde op i bålet og spise masser af popcorn. Da Camilla blev hentet i dag legede hun med mudder på legepladsen. Da vi skulle til at gå hjem skulle Cecilie tisse og så skulle Camilla naturligvis også, og hun kom da også af med en pæn tår. Da hun fik ble på igen sagde hun: “Jeg bruger ikke ble mere snart”. Da hun til aften skulle i seng og sove sagde hun da også: “Jeg har glemt at tisse”. Det er ikke helt sikkert om hun rent faktisk tissede på toilettet denne gang, men hun er da begyndt at få en forståelse for det.

 

26-06-2016: Vi holder Camillas fødselsdag for familien (20 mennesker) og da vi er i gang med at drikke kaffe og spise kagekone, begynder Camilla pludselig at synge stille og roligt for sig selv: “I dag er det Camillas fødselsdag…”. Vi opfattede det som en hentydning og begyndte at synge fødselsdagssang for hende og mens vi synger rejser hun sig op på stolen og suger til sig af opmærksomheden.