dagbog – camilla – 2013 – 1

2013-2

2014-1

2014-2

2015-1

2015-2

2016-1

2016-2

2017-1

 

27-01-2013: Jeg mærker helt tydeligt den lilles bevægelser nu. Ikke hårde spark, men er slet ikke i tvivl om at det er babyen jeg mærker.

 

05-03-2013: Babyen sparker gradvist mere og mere og nogle gange så hårdt at det gør ondt. Maven er også ved at blive stor og vi glæder os til at møde det lille nye familiemedlem.

 

14-03-2013: Har været til jordemoder i dag og alt var fint. Hun skønnede baby til at veje ca. 1100g og livmoderens størrelse målte hun til at være 28cm. Hovedet stod nedad og hun mente at det stod delvist fast, så jordemoderen forventer ikke at baby vender sig mere.

 

11-04-2013: Var til læge i dag. Baby vender hovedet nedad, men skønnes endnu ikke at stå fast i bækkenet. Derudover skønnes alt normalt – dog udskilte jeg både sukker og protein i urinen. I det der ER foretaget sukkerbelastningstest, gøres der ikke mere ud af sukkeret så tæt på termin. Mht. proteinet tjekkes det om jeg har fået blærebetændelse.

 

12-04-2013: Tilbagemelding fra lægen var at jeg desværre har fået blærebetændelse. Selvom jeg ikke har nogen gener af det, kommer jeg i behandling med antibiotika fra dags dato, idet blærebetændelsen kan give komplikationer i graviditeten (som f.eks. for tidlig fødsel og tiltagende plukveer).

 

25-04-2013: Lægen ringede i dag og sagde at den urinprøve jeg afleverede i går fortsat viste spor på blærebetændelse og jeg skal derfor i gang med endnu en antibiotika-behandling.

 

02-05-2013: Var til jordemoder i dag. Alt er som det skal være og urinprøven viste hverken tegn på protein eller glukose. Jordemoderen skønner lillesøster til at blive større end Cecilie var ved fødslen. Jordemoderen mener fortsat at baby står med hovedet nedad og at hun ikke vil vende sig igen.

 

30-05-2013: Var til jordemoder i dag. Alt er tilsyneladende som det skal være og jordemoderen mener at baby nu står fast med hovedet. Maven var vokset og hun skønnede baby til at veje 3300g.

 

09-06-2013: Terminsdato nået, men fortsat ingen lillesøster.

 

13-06-2013: Var til sidste alm. jordemoderbesøg i dag. Maven fortsat vokset og hun skønnede baby til at veje 3650g og mener hun bliver større end Cecilie var ved fødslen.

 

19-06-2013: Var til ultralydsscanning og undersøgelse på Skejby Sygehus i dag. Til ultralydsscanningen fik vi at vide at der er normal bevægelse og almindelig blodgennemstrækning i hovedet og navlestrengen og de skønnede baby til at veje 3200-3300g. Desuden mente sygeplejersken også at hun kunne se at det er en pige der ligger derinde. Efterfølgende til jordemoderundersøgelsen startede hun med at mærke lidt på maven og skønnede barnet til at veje 3400-3500g og der blev kørt en CTG, som måler veer (sammentrækninger) og barnets puls. Gennemsnitspulsen lå på ca. 135 og det sagde hun var normalt. Når baby sparkede røg den dog op på mellem 150 og 155, men det skal den også helst. Ve-måleren slog slet ikke ud overhovedet. Det er meningen at man skal måles over en periode på 20 min, men hun glemte os derinde, så det endte med at der gik 50 min. Mit blodtryk blev målt til normalt. Vi undlod den indvendige undersøgelse og gennemgik kort proceduren for igangsættelse, som vil ske på fredag, hvis baby ikke selv er kommet til verden inden da, men den kender vi jo.

 

21-06-2013: Ringede til jordemoderklinikken kl. 7.20 for at få en tid til igangsættelse. Vi fik en tid kl. 9.00 og startede med at få tilbudt en scanning, hvor nogle lægestuderende ville måle på hårdheden og længden af livmoderhalsen. Den tog vi imod og de mente at livmoderhalsen var mellemblød-blød, hvilket er et godt tegn med henblik på snarlig fødsel. Bagefter kom vi ind til jordemoder, der lavede en CTG-måling på 30min. Den viste normal hjerterytme på barnet og 3 plukveer med 8-10min mellemrum. Mit blodtryk var desuden fint. Efter den gynækologiske undersøgelse sagde jordemoderen at livmoderhalsen var 2 cm, men livmodermunden ikke åben, så jeg fik 2 piller og en tid igen kl. 15.

 

21-06-2013: Den vanvittige optimisme fra formiddagens besøg på Skejby er nu byttet ud med en mere realistisk følelse. CTG’en viste denne gang ingen ændring i ve-aktiviteten og derfor mente jordemoderen ikke at det var nødvendigt at foretage en indvendig undersøgelse. Jeg fik endnu engang 2 piller og en ny tid i morgen formiddag kl. 9.

 

22-06-2013: Fredag aften tog vi på trods af lidt mavepine (sandsynligvis begyndende veer) traditionen tro ned til oldemor og spiste. Efter maden tog veerne dog til og kl. 20.30 kørte vi på Skejby til undersøgelse, da jeg var utryg ved at blive hjemme. Da vi kom derind blev jeg undersøgt og var allerede 3-4 cm åben og livmoderhalsen var helt væk, så de valgte at indlægge os på en af fødestuerne. Veerne tog fortsat til og da narkoselægen, som skulle lægge epiduralblokaden, stod midt i en operation måtte vi midlertidigt ty til andre smertestillende metoder og jeg fik derfor lattergas. Ca. kl. 23 kom narkoselægen så endelig, men hun var MEGET længe om at lægge epiduralen og inden hun var færdig (ca. ½ time efter) var udvidelsesveerne efterhånden gået over i presseveer, så epiduralen nåede faktisk ikke at have nogen virkning. Lidt over midnat gik vandet og jeg var fulde 10 cm åben og pressefasen gik i gang. Kl. 00.27 fik vi så vores datter i armene. Hun vejede ved fødslen 3680 g og målte 53 cm. Jeg blev syet pga. en lille bristning og da jordemoderen havde set babyen sutte på brystet og både Camilla og jeg havde tisset fik vi lov at tage hjem når det passede os. Så lidt i 4 var vi atter ude ad døren og på vej hjem. Det var en forholdsvis hurtig, men også meget hård fødsel i forhold til da Cecilie kom til verden. Men det var rart at komme hjem i vores egen seng med Camilla.

 

24-06-2013: I dag var vi på efterfødselsklinikken på Skejby. Her blev der lavet høre- og hælprøve på Camilla. Høreprøven var fin. Der går ca. 2 uger før resultatet fra hælprøven foreligger og vi hører kun noget hvis der er noget galt. Derudover sagde jordemoderen derinde at hun så fin ud. Hun vejede hende til 3525 g, hvilket var et vægttab der lå lidt over normalen, men dog stadig under det kritiske. Hun gav os dog ret i at Camilla nok er sulten og var enig i at det måske er en god idé at give hende lidt modermælkserstatning efter f.eks. hver 2. amning, for at gøre hende mere mæt og forhåbentlig få hende til at sove bedre. Det har dog indtil videre ikke været nødvendigt. Mælken er ved at løbe til og efter et par frustrerende døgn med meget lidt søvn har Camilla stort set sovet hele dagen.

 

25-06-2013: Sundhedsplejersken (studerende) var her i dag. Hun sagde at Camilla er en fin pige med gode reflekser og at hun generelt bare ser fin ud. Hun vejer nu 3,6 kg og måler 53,2 cm. Vi snakkede lidt om amningen som endnu ikke er helt etableret. Idet Camilla ikke har haft afføring i halvandet døgn aftalte vi at hvis der ikke har været afføring inden i aften, så skal vi give hende lidt mere at spise i form af modermælkserstatning indtil afføringen atter er normal og fortsat amme hende hver 3. time for at få mælkeproduktionen i gang.

 

26-06-2013: Camilla havde afføring sent i aftes og igen her til morgen og vi har derfor ikke givet modermælkserstatning i dag. Sundhedsplejersken siger at vi nu kan lade Camilla melde sig selv når hun er sulten, men vi holder nu fortsat øje med at der ikke går for lang tid mellem måltiderne – både for at sikre os at hun får mad nok, men også for at holde mælkeproduktionen oppe. Navlen “faldt af” i dag, så nu skal den bare lige hele helt.

 

28-06-2013: Camilla var til læge i dag. Lægen podede ved navlen, idet vi synes den er lidt rød og hævet. Ellers var hun helt tilfreds med hvordan hun så ud og reagerede. Hun blev vejet til 3,7 kg.